Reklama

Reklama

VOD (1)

V dobách rytířů bojujících za čest žije Raiden (Clive Owen), padlý válečník, který musí povstat proti zkaženému sadistickému vládci, aby pomstil svého zneuctěného mistra Bartoka (Morgan Freeman). (Magic Box)

Recenze (160)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pro hrst wonů jsou i špičkoví herci schopni zapózovat v ťamanské multikulturní televizní inscenaci s názvem Jak rytíři přicházejí o katany. A tak je ministr bez portfeje a nádherně slizký korupčník jménem Gejza Motýl díky tak zvanému Křížovému štěku pacientem nejvyteplenějšího českého lékaře, jehož kreace spočívala v tom, že chytil toho zmrda něžně za ruku, sežehl jej svým typicky tklivým pohledem hladovějícího mongolského sirotka a spustil obvyklou litanii: „Snad proto, že jsi ze zámku…♥“ „Jdi do prdele, Šafránku!“ Tečka. A pak už je to jednoduše jen o tom, jak se mstivý rytíř pan Trouba a jeho partička indoevropských samurajů snaží tu svini zaříznout. Kupodivu, ať výše uvedené zní jakkoliv dávivě, není výsledek až tak katastrofální a dá se s tím vcelku zábavně zabít deštivé odpoledne, během kterého byste si za normálních okolností nudou proháněli sklivec zvonkáčem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,933,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,007,237Tržby za predaj DVD v USA $2,466,141║ taký nenáročnejší dejovo jednoduchší historický film, kde je mix všeličoho a hlavne s pestrou hereckou paletou ale všetko čo nám ponúkne je v stráviteľnej norme /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČEST JE NĚCO, S ČÍM SE RODÍ VŠICHNI MUŽI. NIKDO VÁM JI NEMŮŽE VZÍT, ANI UDĚLIT. JENOM NESMÍ BÝT ZTRACENA…“ /// Americko – korejsky (japonsky) – českej mix herců, lokací, kaskadérů a zázemí. Příběh je spíš korejskej. I když bych řekl, že je zasazenej do Evropy. Nebo ne. Ale to je každýmu totálně u řiti. Důležitej je proslov Freemana a pak Owen, kterej se pro středověk narodil. Pro normální – ne pro tenhle digitální. (ale to může bejt každýmu taky tam…) Na pořádnou akci musíte 80 minut počkat. Pak ta dvacetiminutovka stojí za to. Asi takhle – žádnej zázrak. Prostě klasika. Jeden na jednoho, jeden proti přesile, nějaká lukostřelba… ale filmovej kusů ze středověku je jako šafránu. Příběh o věrnosti a pomstě by se zkrátit dal, ale postupně se solidně rozběhne a není nijak debilní. Což bych vlastně dal jako doporučení. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju Owena jako trosku. 2.) Su Čech s korejskejma předkama. (A navíc černej!) 3.) Thx za titule ,,Dsvanda“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ták moc jsem se těšil a nakonec pouze troječka. Filmu se nemůže upřít zajímavý příběh, hezký vizuál, fajn herci, hlavně Owen zde kraluje, ale co se týká tempa a akce, tak příliš spokojený nejsem, je to poměrně nevyvážené, akce převážně na začátku a na konci, což zamrzí, né že bych se v průběhu filmu nudil, ale chyběl mi nějaký moment, který by se ke čtverce dokopal. Silná trojka 65% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní do detailu vypiplaná REVENGE story na pozadí jednoduchého historického příběhu. Co film vyzdvyhuje tak hlavně Cliwe Owen, kterej skvěle hraje jak zlomenýho týpka, tak nasranýho mstitele. Navíc na rozdíl od jeho spolubojovníků je to mašina na smrt, která si chodí mezi nepřáteli a kosí je mečem rychleji než mor a španělská chřipka obyvatele Evropy v dobách svých největších úspěchů ... Dále je to evidentně "pseudoasijský" vztah k pomstě, souboji a nepřátelství či přátelství v boji. Tak je zde jako za starých samurajských filmů v podstatě jen jeden opravdový Owenův nepřítel a hrozba, a to asiat typu samuraje, který ovládá boj s mečem stejně dobře, avšak s Owenem svým způsobem sympatizuje ... Ve finále naivně a pěkně dojemné, souboje nic moc, střižené atd. Ale celkově parádní zábava a druhá polovina pumpuje naivnímu divákovi mého typu adrenalin do žíly silněji než "injekční stříkačka plná methamphetaminu" ... ;)) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Taková vcelku povedená západo-východní promíchanina, v podstatě 47 róninů po Západňácku. Herecké výkony určitě nejsou špatné, ale vzhledem k tomu, že mi bylo naprosto jasné, jak to dopadne (který japanofil by taky nevěděl, že), tak mě některé věci vůbec nepřekvapily a sem tam mi to přišlo takové nemastné-neslané. Prostě ucházející film o pomstě, kterému ovšem chybí to něco navíc, určité kouzlo, které by vás nutilo sedět a čumět. Je krásné, jak se Ihara snaží bezchybně mluvit anglicky, tak mluví tak pěkně pomalu a sekaně. (h) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Od tvorcu takých originálnych a nezabudnuteľných filmov, ako hlavne Casshern, ale aj Goemon by som teda čakal niečo iné, než len štandardnú žánrovku, teda samozrejme až na ten multikultúrny štýl, čo ale v konečnom výsledku aj tak pôsobí takmer zanedbateľne a film by kľudne fungoval aj bez toho, ale zase si nemôžem ani úplne sťažovať. Hlavným problémom je, že je to celé zbytočne zdĺhavé, veľkú časť filmu sa riešia len rôzne intrigy, čo samozrejme nemusí byť nutne zápor, ale tu to nie je podané moc atraktívne. Ale zase postavy sú dostatočne zaujímavé, pričom k viacerým som si dokázal vytvoriť vzťah, plusom je aj ten ázijský dôraz na česť, čo mám veľmi rád a tak som sa aspoň ani nenudil a mohol kľudne čakať, kedy už príde čas na tú pravú pomstu. A našťastie nesklame a v poslednej polhodine sa to už naplno rozbehne. Po akčnej stránke mám ale skôr len priemerné pocity. Nie je jej až tak moc, pričom ju tvoria prevažne menšie akcie, ale aj nejaká tá trochu rozsiahlejšia, celkovo je obstojne natočená a ani choreografia nie je najhoršia, ale chcelo by to aj nejaké výrazné momenty, toto si prakticky len drží potrebný štandard a navyše od eRkového ratingu by som teda čakal podstatne drsnejšie prevedenie, tu sa takmer nič nenájde. A tak po akčnej stránke sa mi najviac páči úvodná fáza finále, postupné odstraňovanie protivníkov a snaha zostať čo najdlhšie bez povšimnutia ma nikdy neomrzia. Plusom je rozhodne herecké obsadenie, kde vynikajú hlavne Clive Owen, ktorý sa pre podobné úlohy veľmi hodí, Cliff Curtis, Morgan Freeman, hlavný záporák Aksel Hennie je správne slizký a potešil ma aj môj obľúbenec Ahn Sung-Ki. A rozpočet síce viditeľne nebol najväčší, ale aj tak má film obstojný vizuál a lokácie. Takže od môjho obľúbeného režiséra by som určite skôr ocenil niečo originálnejšie, toto je až moc rutinné, ale na to jedno pozretie môže byť. A keby to bolo o niečo dynamickejšie a krvavejšie, hodnotil by som aj lepšie. 64 % ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť zábavné fantasy, které je fantasy především díky tomu, aby tam mohli být korejci, běloši a černoši více méně rovnoprávní a také díky tomu není třeba přiznávat, že se vlastně jedná o lehce pozměněnou adaptaci japonského příběhu 47 roninů (byť méně pozměněnou, než ´oficiální´ verze s Reevesem), takže je zde pán samurajů (ehm, tedy válečníků, chtěl jsem říct), který je neprávem zabit a jeho muži jej chtějí pod vedením nejvyššího důstojníka pomstít.. No, dobře, proč ne.. Jenže první problém je hned samotná hlavní postava, Clive Owen má neustále výraz nakopnutého štěněte a v průběhu filmu jsem se začal modlit, aby se jeho postavě stalo něco velmi, velmi bolestivého, takže herecky je tenhle film hodně, hodně špatnej, ale i to zas tak nevadí, sice průměrné, ale koukatelné, ok. Jenže pak přišel dokonale podělanej závěr s nudnou a nefunkční choreografíí, nefungující gradací a do třetice dobrého s nefungujícíma emocema. A ještě jsou tu nezajímavé dialogy atakdále atakdále. Průměrné tři hvězdičky a to ještě s přivřenejma očima a nutkavou touhou osmažit Owena v obřim fritovači. PS: čestnou cenu za nezvládnutou výpravu získává levná čajová miska z rýžového porcelánu za 50 korun, kterou zde užívá marnotratný megaloman, snažící se shromáždit to největší bohatství ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh o pomstě je rozdělen na dvě části - první nás seznámí se zločinem neuvěřitelně pomalým tempem (pro jistotu i se spoustou zpomalených záběrů), který má ale k artovému vyprávění hodně daleko, ve druhé se divák konečně dočká poctivé rubačky. S krví se, zřejmě kvůli přístupnosti, šetří na každém kroku. Ne že by člověk čekal nutně rudé fontány a jezera, současný standard akčních, potažmo historických či fantasy filmů pro dospělé je však poněkud jinde. Slušivé povědomé exteriéry, solidní vizuál, skvělý ministr a mizerný Owen (chvílemi mi ta jeho držka připomínala M.Gibsona, jenže ten hraje nesrovnatelně líp). Po nedávném absolvování maratonu s GOT jsem byl naladěn poněkud jinak...p.s. místy nepříjemně patetická hudba mi lezla na nervy a useknutí hlavy snad nikdy netrvalo tak dlouho ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Prvně chci napsat, že zvukař by zasloužil análně zprznit kaktusem a ananasem najednou, protože tak posranej zvuk v soubojích jsem už dlouho neviděl. Řinkot zbraní připomíná přebírání příborů ve školní jídelně a sekání mečem do lidského těla něco mezi klepáním vepřového masa z Alberta a trháním nevyvinutých stoliček u uslintaného bezdomovce. Na druhou stranu soundtrack je naprosto špičkovej (ironie, že?) a dovolil bych si říct, že za dlouhou dobu nejlepší, co jsem slyšel v tomto žánru. Výprava ač minimalistická, tak přesto svým (zasněženým) způsobem neuvěřitelně atmosférická a epická. Clive Owen ukázal, že jeho studna herectví se po několika nepříliš povedených filmech opět naplňuje a scénář taky neni úplně marnej (ač tak dle mýho bylo pár děr, ale možná to bude tim, že se mi nechtělo přemejšlet). Původně zamýšlené čtyři hvězdy nakonec měním na pět hvězd, kvůli naprosto dokonalé závěrečné scéně, která mi způsobila srdeční hrknutí a to se mi stalo naposled hodně dávno. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Sedm samurajů, sedm statečných, čtyřicet sedm róninů, hejno ninknightů, doktor Šafránek, české nereálie, Slizák Odporný, pomsta....To se prostě neokouká. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímku na váhe pridalo hlavne účinkovanie hercov Freemana a Owena, ale popravde, žiadna veľká sláva to teda nebola. Aj napriek tomu, že si autori ponechali voľnú ruku a príbeh zasadili do neurčitej krajiny a neurčitého feudálneho zriadenia nedokázali vymyslieť nič také, čo by mohlo diváka bližšie zaujať. Rafinovanosť pomsty spočívajúcej v postupnom budovaní klamlivého pocitu bezpečia u protivníka chápem, len to už po čase začalo dosť otravovať. Chvalabohu aspoň záver dokázal akčne a bojovo pobaviť, celkovo to teda vidím na čistý priemer. 60/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ironclad zremakoval Sedm Samurajů, Last Knights zase adaptují 47 Roninů - vzájemná fascinace historickými mýty a kulisami mezi Evropou a Japonském je zjevně bezbřehá. A hlavně funkční - osudovost "posledního boje za čest" sice v prostředí středověkých hradů a rytířů není až tak hladce uvěřitelná jako ta, která vychází z Japonského kulturního prostředí, ale s tolerancí vzhledem k béčkovému žánru a hojnému patosu je i tady bez celkem bezproblémová a jímavá. Hlavně tedy díky jehněčím očím Clova Owena, který tu hraje sice jen svůj standard, ale typově je tak přesný jak jen to jde. Máchat mečem každopádně umí, stejně jako všichni okolo, byť to nejsou úplně kung fu masteři, to spíš kamera a chudý vizuál dokáže naštvat. To ve zmíněném Ironcladu zvládli výrazně lépe. Pohodová rubanice na dobrou noc, kterou by slušelo zkrátit na adekvátní hodinu a půl. 7/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu. V rámci žánru celkem uspokojivá jednohubka s nemalou českou stopou, které jsem si během sledování pochopitelně nevšiml. Kdo kdy viděl Čecha s katanou... V podstatě celý snímek je o bojovnické cti postavené nad zákon, křivdě a dlouho (bohužel až moc) plánované a chystané satisfakci, která byla ve výsledku naštěstí celkem příjemná. Zkrátka a dobře, film vás rozhodně nenadchne, ale pravděpodobně přeci jen uspokojí. Něco v sobě má, ale žalostně postrádá cokoli navíc, co by vás ho ve vlastním pomyslném žebříčku přinutilo zařadit o kousek výš. Za mě slabé 3 zářezy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

No vidíte to, nepotřebujete ani 200 miliónů dolarů, abyste natočili pohodovou historickou fikci, která není úplně tupá a prázdná (ahoj, 47 Ronin).Clive Owen se nějak vytratil z výraznějších filmových projektů a já sem mrtě rád, že sem ho konečně viděl zase v nečem sledovatelném.Scénář má sice asi takovej smysl jako manuál k japonskýmu videu, ale dialogy nervou uši, je to natočený dobrou kamerou, má to výpravu, herecký výkony a děj i akce baví, což je absolutně diametrální rozdíl od totálně vymletý pičoviny s Rodenem Sword of Vengeance.Deo raseuteu naitsu sice velkou díru do světa neudělá, ale filmařsky je to velice dobře zvládnutý béčko, co kvalitou předčí podobné filmy (Outcast, 47 Ronin, Sword of Vengeance) rozdílem třídy.Určitě vás pobaví i štěky našich herců, nejvíc mě asi rozbila Issová, která tam jednou brečí, po druhý brečí a na konci se směje, výborně Klárko.Pohodovej filmeček.70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes herecké hvězdy v hlavních rolích, naprosto nevýrazný pokus o historický velkofilm. Jestli čekáte podobný zázrak jako "Ironclad", zde ho nehledejte. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Historický alebo skôr hysterický výplach na úrovni posledného Matrixu kríženého s Bruce Leem. Bez atmosféry, kostýmy len aby boli, nič, čo by dodávalo dejinného ducha. V podstate biť sa mohli aj bez tých stredovekých odevov, výsledok by bol rovnaký. ()

Reklama

Reklama