Reklama

Reklama

Exitus

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer
Mysteriózní / Drama
Česko, 2012

Obsahy(1)

Petr Smazal ve svém snímku Exitus nahlíží na poslední okamžiky před smrtí člověka, zkoumá, jak může takové setkání probíhat a jak se s tím můžeme vypořádat. Na příběhu tří lidí také uvidíme, jak lze smrt pochopit, jak ji přijmout a jak ji podat ruku na usmířenou. (Segrestor)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Místy pěkná atmosféra podpořená velmi dobrou hudbou v pozadí. Vstup do říše smrti se dal udělat ještě temněji a filozofičtější. Slabinou byli herecké výkony milenců. 44%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

A co přesně mělo být tohle? Tvůrce si měl ujasnit myšlenku a celé to nějak ujednotit, protože téma pobírá hrozně rozháraně, všechno je jen povrchní a nic nejde do potřebné hloubky, což je celkem škoda, protože po stránce technické (no jo, asistence Plecitého je poznat) je všechno v pohodě a ani hercům (jak ste do´háje schrastili Nového?) není moc co vytknout. Takže výsledek je rozpačotý průměr, který nevyužil svého potenciálu. Opravdu Amatérský počin? Zajímavé, autor by se klidně mohl na nějakou tu školu vecpat ()

Reklama

Aannička 

všechny recenze uživatele

Mohla bych být sebevíc kritická, ale Petrovu tvorbu mám moc ráda a vážím si jeho píle a vytrvalosti. V mých očích zatím jeho nejlepší počin. Dílo mě vtáhlo obrazově, střihově i hudebně. Hudba dohromady s obrazem ve mě vyvolali mrazení...smekám klobouk. Já jako divák jsem spokojená s příjemným artovým dílem a doporučuji každému udělat si svůj vlastní náhled, protože v tomto díle si najde každý něco. Světelná hra na jatkách, detail slečny za výlohou květinářství jak dýchá na sklo, smrt. Jediné, co stačí dodat: "Jen tak dál!!!". Dávám 4* , a doufám, že další dílo už bude na 5;) ()

FILMOVKA 

všechny recenze uživatele

Autor by si měl napřed utříbit myšlenku, zdali je vhodné obsazovat do svého filmu herce, když kvalita snímku je taková, jaká je. V první řádě ta barevnost je opravdu přepálená ostošest. Dialogy jsou hloupé. Umíte si představit, že by doktoři vedli takovéhle rozhovory i ve skutečnosti? To si myslím, že už i oproti tomuto zdravotnictví, které se zde předvedlo, jsou na tom líp v Africe (pokud to ovšem nebylo myšleno jinak a o nemocnici nešlo). A ty závěrečné titulky .. ze třetiny tak dlouhé, jako celý film .. hergot chlape, to nemůžeš myslet vážně :D :) Dál to rozebírat nebudu. Neříkám, že to nikam nevede, ale zase to tak moc nepřehánět. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

V komentáři k Překvapení jsem napsal větu, že jestli někdo má na to, natočit u nás kvalitní horror tak je to Plecitý. Teď k tomu dodávám ať nezapomene přibrat kamaráda Smazala. Scény z nemocnice jsou pro mě to, co se v tomhle snímku opravdu, ale opravdu povedlo. Těch "snových" sekvencí mohlo být i méně (opět vede scéna na jatkách, ikdyž mohla si slečna odpustit ten rým). A jestliže Plecitého autonehodě jsem dal smířlivé 3 tak tady dávám smířlivé 4 - a to hlavně za sestřičky. "Ševče drž se svého kopyta", a jestli má Petr Smazal rád horrory, proč u nich nezůstat místo rozjímaní o životě a zaláskovaném umírání. Na to máme MikaCoola. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Na filmu se podíleli také studenti FAMO. (mazadlo)

Reklama

Reklama