Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Recenze (966)

Cival 

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslel, že mě Úžasňákovi s Pixarem (a animáky obecně) definitivně smířili. Velebená Auta prokazují opak. Chápu sice, co se na nich všem tolik líbí, uznávám i naprosto neskutečnou úroveň animace. Přesto pro mě nějakých prvních čtyřicet minut (až do nočního dialogu Bleska s Materem) bylo velkým rozčarováním. Všechny ty figurky rychle mluví, jezdí, překřikují se a roztomile žvatlají na nejrůznějších stupních infantilnosti, ale opravdové gagy v mých očích chybí a jediné, co je zastupuje jsou milé detaily (ale že je veterán z Vietnamu jeep, to mi k radosti doopravdy nestačí) . Nějaké zázračné fóry (v tom smyslu, že je někdo zkonstruuje ve scénáři a ne že přijede Ferrari s hlasem Schumachera a autíčka začnou sladce padat na zem) nepřijdou ani posléze, ale při oprašování idejí krásného amerického maloměsta (uf) se alespoň projevuje Lasseterova režijní zručnost, který vydyndá emoci i z obyčejného ježdění aut za zvuků popíkového cajdáku. S příběhem z třetí ruky je to nekonečné pomrkávání bez opravdu účinných vtipů snadno zapomenutelnou záležitostí za 65%. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Paráda!!! Tenhle film nemá snad jedinou slabinu. Pro děti je tu morální poučení, pro dospělé celý nadupaný "zbytek" filmu. Skoro jsem ani nevěřila, že se nějaký animovaný film může obejít takřka bez jediné úlitby dětskému divákovi v podobě "primitivních" gagů. Auta to dokázala. Ferrari forever! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, to především. Ale 4* s odřenýma ušima. I vzhledem k velkému týmu scenáristů jsem čekal daleko propracovanější humor, lépe vypointovaný a ne tak často infantilní. Rozhodně se nejedná o "shrekovskou" explozi odkazů, citací a dvojznačného humoru. Ty opravdu vtipné situace (hipísácký pacifistický fanoušek Hendrixe vs. vojenský vůz) nepoberou malé děti, těm bude ke štěstí stačit, že animace je d-o-k-o-n-a-l-á. Moralitka v závěru byla fajn. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jenom zírám s otevřenou pusou, kam kouzelníci z Pixaru zase posunuli počítačovou grafiku, jsem moc zvědavá, jak budou filmy od nich vypadat třeba za 10 let... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Auta jsou pro mě v mnohém přelomový film. Teprve podruhé v historii jsem měl pocit, že NASCAR není nudná trapárna a úplně poprvé v historii u mě jméno Michael Schumacher nevyvolalo úšklebek. Navíc jde o jeden z mála případů, kdy český (a částečně slovenský) dabing předčil originál. A co má pro jistého místního zoufalce a zapáleného fanouška Porsche hodnotu ekvivalentní zlacenému stetoskopu - musel jsem uznat, že Porsche je fakt sexy;) Když to všechno spojíte se skutečně vypiplanou detailní animací (ta hra světel na karosériích...) a skvělými fórky nejen pro dětské publikum (jak jsme si u Pixaru za ty roky zvykli), můžete směle odpustit, že podobnou story jste v různých obměnách tak tucetkrát viděli, a můžete si vychutnat tu zábavu...od úderného muzikálního předfilmu One Man Band až do závěrečných titulků s parodií na Toy Story. 90% PS: Sally to tetování slušelo daleko víc než mnoha dnešním (zhusta) stádoidním slépkám, které na to leckdy ani nemají postavu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tradičně nadupadné, ale ta tam je Pixaří originalita, jejich Auta jsou slepencem Doktora Hollywooda a Robotů, přičemž naštěstí obsahují dostatek vlastních fórků, aby inspirace jinde nebyla protivná. Výjimečně však až příliš z filmu ční ona morální ponaučení - nejsou příliš častá, ale jsou do ostatního děje přeci jen až příliš razantně nasazená, nemluvě o tom, že by celkově filmu neuškodila střízlivější stopáž... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Obdivuji, že v podání Pixaru není ani takto „mechanický“ snímek prost emocí (u nostalgické scény jsem jen tak tak zamačkával slzy). Jistě, má to dopředu odhadnutelný příběh a místy to doslova kypí snahou o moralizování, ale nesmíme zapomínat, že se jedná primárně o film určený dětskému publiku. Pro dospělé tu nicméně stále zůstává nepřeberné množství skrytých narážek na automobilový průmysl, hollywoodské trháky (závěrečná pixarovská „retrospektiva“), hnutí hippies (v povedeném českém dabingu se opět „našel“ Jiří Macháček) a spousta dalších fórů. Ze slušného množství typově zcela rozdílných postav si jistě nejednu zamilujete, budete jim držet palce a i přes jasnou vidinu happy endu párkrát zatajíte dech. 90% Zajímavé komentáře: Gemini, Brouk, Ilicka ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po úžasných Úžasných som čakal výrazný úpadok kvality, ale hoci sú Autá o kúsok slabšie, ešte stále je to pixarovská špička. Nablýskané fáro proste hravo rozmliaždi chrobáčiky, rybičky aj hračky. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Omleté životní pravdy v tom nejsympatičtějším obalu. Dlouho mě nic tak upřímně nepobavilo a nedojalo zároveň. Pokud rádi brázdíte silnice zpoza volantu, není co řešit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou, kdy pomalu každej třetí měsíc je na světě další "animáč" a občas i nevalné kvality se objevil zčistajasna film Auta. Další Pixarovský počin, který má to co většině novým animáčům chybí. Za 1) můžou na to koukat děti i jejich rodiče, za 2) je vidět, že si tvůrci dali na animacích záležit a celý film jsou v podstatě jedny velké počítačové orgie. A za 3) má film velmi příjemně ubíhající děj, který nenudí a svým humorem pobaví jakéhokoliv diváka. Pixar si ve světě udělal jméno a doufám, že s tím nemíní přestat. --- Koukej vypnout ten hipýsáckej kravál – dyť je to klasika néé? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $244,082,982Tržby Celosvetovo $461,983,149Tržby za predaj Blu-ray od roku 2009 v USA $15,001,908 //počet predaných kusov 336,558Tržby za predaj DVD v USA $326,670,241 //počet predaných kusov 22,804,178Tržby za predaj Soundtrackov v USA $51,800,000 //počet predaných kusov 205,000║ ...takže nakoniec z tejto rozprávky sa stal zlatý dol pre producentov __John Lasseter je fakt zázrak na poli digitálnej 3D animácie! /videl v kine: 95%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Sorry, Lassetere... už o tobě nikdy nebudu pochybovat. ;) Cars jsou klasickou mentorskou disneyovkou, ale nachytalo se na ně tolik gagů, že si po zhlédnutí budete připadat neuvěřitelně vyčerpaní. Ono lomcovat skoro dvě hodiny bránicí dá pořádně zabrat. Obrovské tempo, odzbrojující vizuální stránka a zábava od předfilmu až do posledního záznamu v zavěrečných titulkách. Pixar zase válcuje... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné, byť míra infantility a filmových klišé, které postrádaly porci animáckého nadhledu, byla místy jen tak tak únosná. Animace je velmi pěkná a disneyovská morálka jako vždy pohádková. Za nejlepší bod považuju retrospektivu do minulosti Kardanové Lhoty, která v sobě měla velký kus staré poezie. Jinak pouze nadprůměrný film pro děti. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Autíčka přijela a z jejich výfuků možná nejde tolik nechutně smradlavých výfukových plynů jako z běžných aut, ale jejich sympatická očka a hlasy to vynahrazují. Rozhodně nedochází Pixarům dech, ale na druhou stranu jsou auta pro mě až moc vybroušenou snahou o zábavu a žádnou inovaci. Co je tu nového? co je tu speciálního? Začíná to jako malá psychologická hra na to jak malé městečko může prací změnit jednoho namyšleného závodníka(neviděli jsme to někde?) a do cesty se mu přimotá jedna slečna(Holy Porsche :))). Všechno tu už bylo. Použití narážek a vtípků okolo světa rychlých pneumatik a často poničených karosérií je prakticky bezchybný, jen je jich málo. Nemohu za to, že naprostá úchvatnost tímto filmem se mě netýká. U Pixaru tomu není poprvé ani naposledy... Jen doufám, že se kluci u velkého P s lampičkou nějak rozhodnou konečně udělat krok z místa a doufejme, že směrem dopředu. Jejich přešlapování už mě trochu nudí a obávám se, že podruhé už by to šlo možná i pod 2*. Autíčka jsou příjemným filmem, pro všechny věkové kategorie(kdo zná Michaela Schumachera vstup povolen). PS: doufám, že příště moje rozhodování bude jednodušší než desn... 3* se mi zdají málo a 4* moc :( ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Lasseter, Joe Ranft .. Pixar No. 1. Možná je těžké uvěřit, že tomuto studiu stále nedochází dech, ale je to tak! Potvrdilo se jen pár známých skutečností .. A) Pixar dělá téměř výhradně dokonalé animované filmy! Vždy posune pomyslnou laťku výše a po tomto snímku to začíná až zavánět možným přehodnocením předešlých snímků studia (vyjma Toy Story).. B) Scénárista a režisér John Lasseter je o něco lepší než Brad Bird. C) Na jejich snímky se ostatní studia budou ještě dlouho dívat zespod a závidět! Ale k samotnému filmu. Originální to nápad, oživit auta a zároveň složit hold závodním jezdcům a bájné silnici Route 66. Vše citlivě vyvážené, aby se pobavila celá rodina. Dech beroucí je zejména technická stránka, kdy jsem v mnoha záběrech nebyl daleko dojmu, že jsou některé sekvence natočeny klasicky a jen ta usměvavá auta jsou tam doplněna digitálně. Ano, vše vypadá velmi realisticky a přirozeně. Nebojím se říct, že se jedná o animák roku, protože tak zábavnou a inteligentní kombinaci akce, sentimentu, morality, humoru a slz už nikdo nepřekoná. 100%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt nevim jak to popsat, prostě úžasnej film. Připadám si trochu trapně, ale trochu sem u toho i bulel. Prostě fakt megahustej film o kterém nemohu napsat nic inteligentního, protože jsem z toho prostě megavyhoněnej. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Všechno neskutečně nablískané! První dojem? Jasně nej animák! Všechno se točí kolem aut(?), kamarádství atd., tedy poučné pro děti, kterým se to může jednou hodit. Boží kukačky, mouchy, zvuk, prostě skoro všechno. Ideální rodinná zábava. ()

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama