Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

genetique 

všechny recenze uživatele

Na mnohých miestach nedotiahnuté a pravdu povediac, myslel som si, že sa nasmejem viac. To už tak býva. Filmy okolo ktorých sa robí obrovské boom sú po zhliadnutí niekedy sklamaním. Keby som od filmu nečakal nič, bol by som určite nadšený. Ale zase na obranu musím povedať, že doménou je tu jednoznačne grafika a efekty, Pixar nemá proste konkurenta Disney môže len tíško závidieť, ako im preberajú štafetový kolík. Guido a Mater to u mňa vyhrali a nebyť týchto dvoch bláznivých postavičiek, tak je to oničom. Príbeh a nápad má vsoje čaro a môžem povedať, že je asi najoriginálnejší zo všetkých animákov od Pixaru. Len tak ďalej! 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jak pravil Jan Pinkava: "Pixar je mimořádný neochotou pustit do světa špatnou práci." Uznávám, že Pixar je mimořádně originální studio, ale právě ta brilantní originalita z dřívějších let mi u Aut znatelně scházela!! Ocenit lze zejména nápad oživit automobilový svět nebo ukázkové vykreslení kulis. Pixaru se podařilo vypíchnout celou plejádů citů a emocí u čtyřkolých hrdinů!! Klobouk dolů.. Ale co ten příběh? Velmi tradiční, neuvěřitelně předvídatelný, místy hodně nudný, uřvaný a mnohdy na hranici snesitelnosti.. a konverzační story není právě jízda pro děti!! Už v první třetině filmu musí být všem jasné, že to skončí jako moralita (i když docela dojemná).. přesto tvůrci vkládaji vtipy s velkou precizností (u mě bezesporu vede měnič pneumatik), na druhou stranu ale zapomínají, že technická stránka příběh neudělá!! Je mi líto.. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený a určite aj najlepší animák za rok 2006.....................Soundtrack Randy Newman: 1. Real Gone - Sheryl Crow ,2. Route 66 - Chuck Berry ,3. Life Is a Highway - Rascal Flatts ,4. Behind the Clouds - Brad Paisley ,5. Our Town - James Taylor ,6. Sh-Boom - The Chords ,7. Route 66 - John Mayer ,8. Find Yourself - Brad Paisley ,9. Opening Race ,10. McQueen's Lost ,11. My Heart Would Know - Hank Williams ,12. Bessie ,13. Dirt Is Different ,14. New Road ,15. Tractor Tipping ,16. McQueen and Sally ,17. Goodbye ,18. Pre-Race Pageantry ,19. The Piston Cup ,20. The Big Race ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zase jednou Pixarovka, při jejímž sledování nebylo poznat, jestli jsem dítětem já nebo moje sestra. Takhle jednosměrnou cestu do světa jsem viděl naposledy v Příšerkách, ale zatímco tehdy se sázelo na roztomilost a fantazii, tady jsem se nechal ochotně vtáhnout morálními poselstvími, sympatickými autoobčany, dechberoucí závodní atmosférou a (je zvláštní to říct) upřímnou a dostatečně odlehčenou romantikou. A nakonec i dojetím doprovázeným překvapivým slzavým vodopádem. Lasseter jede.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me hodne prijemne prekvapilo. Musi se sice prekousnout fakt, ze tu vlastne neni nejakej vyraznejsi pribeh a to, co se tu deje, neni nic kdovijak originalniho a taky to, ze "postavy" v Kardanovy Lhote jsou vzdycky za ty chytry a spravny, ale krome tohohle to je fakt skvela jizda. Film od zacatku chytne vysoky tempo a drzi si ho az do konce, coz pri skoro dvouhodinovy delce docela prekvapi. Muze za to taky paradni animace, obzvlast vsemozny odlesky, svetla a stiny jsou uchvatny a hodne chytlava hudba. No a i kdyz film neni nejaka komedialni super pecka, je vlastne vtipnej a prijemnej celou dobu. Akorat pak pride super trapne retardovanej dementni konec, kterej ale nastesti uz nestihne vyslednej dojem pokazit. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Když se zblízka podíváte na jedno ze závodních aut, je bílé, má logo Apple a číslo 84. Jedním ze zakladatelů firmy Apple byl Steve Jobs, spoluzakladatel společnosti Pixar. 1984 je rokem, v němž společnost Apple uvedla na trh Macintosh. (contrastic)
  • Paul Newman nadaboval bývalé závodní auto, Doktora Hudsona, přičemž sám automobilovým závodníkem býval. (PlayEasy)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama