Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Auta jsou hravá, vtipná, úžasně animovaná, laskavá, poučná, lehce moralizující, kouzelná a doporučuju je naprosto všem. I ten klasický, tolikrát viděný příběh (Doc Hollywooda mám fakt rád) je tady opodstatněný. Moc pěkné. A to k autům jinak žádný vztah nemám. P.S. A narážka na Válku světů je naprosto geniální! ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V prvej tretine som mal chvilu pocit ze film nudi. No potom Pixar roztocil znova ten svoj tipicky sialeny kolotoc emocii a humoru a ja som uplne podlahol. Krasne, dojimave a celkovo je to jedna uzasna 'jazda' !!! (ps: neuveritelne je ze vsetky filmy od pixaru s tak skvele. Zatial kazdy jeden bol uzasny a tie 'ostatne' animaky len dotahuju. Chlapci drzim palce nech vam to vydrzi!) 9/10 ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že když jsem byl malej (á už je to tu zase...) měli jsme doma knížku od Disneye. Bylo to a modrym autě, kterýho jeden chlápek solidně zmasakroval. Samozřejmě to skončilo happy endem, ale ta knížka ve mě nechala hrůzostrašný následky :D Možná proto jsem s Autama tak otálel, ale to byla chyba! Neříkám, že je to to nejlepší co Pixar stvořil, ale ve srovnání s dnešníma animákama je to luxus. Tahle firma prostě odpráskla laťku pěkně vysoko na strom a jsem zvědavej co si pro mě (nás) připraví v dalším filmu. Hlavně ať to není další hrůzostrašná knížka mého dětství, pár jich ještě v záloze mám.... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tradičně nadupadné, ale ta tam je Pixaří originalita, jejich Auta jsou slepencem Doktora Hollywooda a Robotů, přičemž naštěstí obsahují dostatek vlastních fórků, aby inspirace jinde nebyla protivná. Výjimečně však až příliš z filmu ční ona morální ponaučení - nejsou příliš častá, ale jsou do ostatního děje přeci jen až příliš razantně nasazená, nemluvě o tom, že by celkově filmu neuškodila střízlivější stopáž... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

U Aut si musím trochu rýpnou, jako prakticky u každého animáku, že scénář mě opět neoslnil. Přichází s předvídatelnou zápletkou plnou klišé, kterou ovšem vyrovnává obrovský příval vtipů a to nejen verbálních či obrazových, ale i těch skrytých, které rozhodně nepůsobí prvoplánově. Technická úroveň je opět, jak je u Pixaru zvykem, naprosto dokonalá. Oproti konkurenčnímu Za plotem jsem se bavil víc právě s auty. I když uznávám, že nejvíc jsem se pobavil v závěrečných titulcích. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Animátoři vytvořili při navrhování aut více než 43 000 skic. (imro)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama