Reklama

Reklama

Luxo junior

  • USA Luxo Jr.
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1986, 2 min

Lampička najde míč na hraní a zažívá s ním spoustu legrace, dokud míček nepraskne. Když už si starší Luxo začne myslet, že si dá jeho dítě na chvíli pohov, Luxo junior najde další míč – desetkrát větší. (HBO Europe)

Recenze (150)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Dokážete si představit skleslou stolní lampičku? Jestli ne, tak vám to Pixar ukáže, jestli ano, tak stejně budete jenom zírat a ptát se, jestli ten kus nábytku a jeho synátor náhodou nejsou živí :-) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to všechno začalo... tragikomický výsek ze "životů" dvou stolních lamp předznamenává hravost vlastní všem pozdějším filmům od Pixaru. Zajímavé komentáře: Dr.film, darm ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

John Lasseter, hrdý taťka, kterým vdechnul v tomto filmečku život stolním lampám a hlavně celého studia Pixar dokázal, že i neživé věci náhle ožijí a i když to tehdá bylo něco neobvyklého, bylo jasné, že tento patent, bude mít velikou budoucnost. Luxo Jr. je prvním filmem z dílny Pixar, který si z ní vzal i své hrdé logo. Jak krásně, dětsky, příjemně a ohleduplně zní tento dvouminutový filmík. --- 90 % --- ()

T2 

všechny recenze uživatele

Prvý krátkometrážny film z dielne Pixaru nemohol vyznieť ani lepšie a zaslúžene sa koniec koncov lampička dostala do loga Pixaru, bez nej hopkajúcej na písmene "I" sa to už nedá ani predstaviť. /90%/ __Krátkometrážna rozprávka "Luxo Jr." sa dá pozrieť na DVD disku rozprávky Toy Story 2. ()

tron 

všechny recenze uživatele

... A odvtedy je symbolom pixaru stolná lampa. Už to čo-to vypovedá o tom, aká kvalitná a odvážna firma to je, iné by si za maskota zvolili huňatého medvedíka alebo ja neviem čo. Pixar však dokáže poľudštiť aj predmety – to je sila. Kraťas na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=PvCWPZfK8pI ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu to vysoky hodnoceni, to automaticky vse z Pixaru dostane takove hodnoceni nebo co? Celej filmecek je postavenej v podstate na jednom foru s micem. Jedinej klad tohohle filmu spociva ve vysvetleni, proc maj v logu lampicku. Stoji za skouknuti. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Schopnost vdechnout postavičkám život je PIXARu vlastní. I ve svém prvním filmu PIXAR ukázal, že dokáže skvěle vyjádřit emoce, a to i u takových neživých věcí, jakými stolní lampy bezesporu jsou. Navíc: tento kraťas je výborně podbarven jazzovou hudbou. Prostě: paráda :o) Poznámka: stolní lampy z tohoto kraťasu žijí svůj život dál - stolní lampa se totiž stala nedílnou součástí loga společnosti PIXAR. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hodně kratičkej příběh, kterej neni moc zábavnej, ale co sem si stih za ty 2 minuty všimnout, tak na rok vzniku je animaci až nečekaně geniálí ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

První počítačový "film" od Pixaru a první velký úspěch. I tak obyčejná věc, jako je stolní lampa, může být roztomilejší než to nejchlupatější zvířátko:) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Druhý snímek dnes již legendárního studia Pixar dokázal (nejen) ve své době zapůsobit jasným tahem na branku. Už od začátku jde tahle dvojice roztomilých lampiček po emocích diváků. Ve dvou minutách si s nimi lze prožít chvilku štěstí i smutku, bohužel nic víc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne viem kde má korene hlavná mini uvádzačka Pixarovského loga! Ale inak celkom milé, no vidno, že Lasseter bol len v počiatkoch. Nijakú extra pointu ani humor nečakajte. 80%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

.... a nejhorší je, že to dokonale funguje i po létech. Na dobu vzniku úžasné dílko a já jen přemýšlím, o kolik práce víc s tím tehdejší počítačoví animátoři oproti dnešním měli. ()

Reklama

Reklama