Reklama

Reklama

Sen o klaunovi

  • USA Red's Dream
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
USA, 1987, 4 min

Život jediné zlevněné položky ve výprodejovém koutku v obchodu s koly může být osamělý. A tak sní červená jednokolka o tom, že jezdí v cirkusu spolu s klaunem, dělají nejrůznější triky a lidé jim tleskají. Když se však náhle probudí, aplaus se promění v bubnování dešťových kapek a jednokolka se zase rychle vrací do reality. Musí se smířit s tím, že jí nezbývá než nadále postávat v koutě a čekat na svůj osud. Nenechte se oklamat její cedulkou se slevou. Je to vskutku neocenitelná jednokolka s velkým srdcem, která by mohla vypomáhat nejednomu žonglujícímu artistovi – jen kdyby si jí v zapadlém koutě někdo všiml a dal jí šanci. (HBO Europe)

(více)

Recenze (98)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

U Pixaru řešili tehdejší technickou úroveň počítačů šalamounsky - nerenderovali žádná složitá pozadí (přírodní scenérie apod.), která by vypadala jako z počítačové hry, ale prostě použili buď jednolité černé, které neruší, nebo jednoduché textury (tapety na zdi, dlaždičky). Nepouštěli se do ničeho, na co v té době neměli prostředky a díky tomu působí i takhle staré věci i dneska poměrně slušně. Navíc dokázali vtisknout kolu duši a celému dílku docela pěknou atmosféru... 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si představit, jak moc ty čtyři minuty museli tenkrát dát zabrat, aby vznikl tento krátký filmeček o samotářském klaunském kolu, podporován výbornou smutnou atmosférou a hodící se hrou na saxofon v pozadí. Přesto, že se většina část odehrává na černém pozadí, je to hezké a originální co se příběhu týče. Opět. --- 75 % --- ()

T2 

všechny recenze uživatele

Príbehovo smutné a dosť pochmúrne na Pixar ale aj tak opäť prekvapujú nápaditosťou. /90%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hudba a uvodni najezd by klidne mohli bejt z nejaky noirovky, bohuzel pak se minutu nic nedeje, pote zacne minutu "kolo" zonglovat a pak se zas minutu nic nedeje. Animace neni vylozene spatna, napad to sice taky ma, ale je to proste nevtipny. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Posmutnělý, deštivý příběh o odloženém kolu. Podmanivý saxofon jen a jen podtrhuje zadumanou atmosféru. Oživit, tj. naplnit emocemi neživé věci PIXARu skutečně jde. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V překladu sen o klaunovi. Animace se zase o kousek posunula dopředu, což je hlavně vidět na daleko lepší propracovanosti fyziky, kdy se věci hýbou fakt realisticky a na odrazu ve vodě, na tehdejší dobu opět něco neskutečnýho. Krom toho příběh taky neni vůbec špatnej, i když neni typicky zábavnej jak sme od Pixaru zvyklí ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vidno, že Pixarovský duch ešte nevedel, ktorým smerom sa uberať. Úvodné naznačenie atmosféry nenaznačovalo nič dobré, potom prišlo oživenie a jasot v podobe predstavenia, no náhly skok na zašlú slávu a nostalgiu ma úplne odradil a odrovnal. Emócie mu šli už vtedy. 80%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ak sa nové Pixarovské kraťásky vyznačujú veselou atmosférou, pozitívnou hudbou a jašivým humorom, tak Red's Dream je smutný, pomalý príbeh o jednon nesplnenom sne. Saxofón a daždivá noc v prázdnom veľkomeste výborne podtrhujú celkové ladenie snímku. Smer melanchólia. Mne osobne viac sedí tá prvá kategória. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americká spoločnosť, so sídlom v Emeryville v štáte Kalifornia, Pixar Animation Studios je dnes zrejme najsilnejším hráčom na poli CGI animovaného filmu. Z ich dieľne pochádzajú najkvalitnejšie, komerčne úspešné kinohity. Ako príklad uvediem: "Toy Story", "Hľadá sa Nemo", "Ratatouille"... Krátkometrážny snímok "Red´s Dream" patrí medzi ich prvé produkty. No už vtedy z toho bolo cítiť novátorský prístup, talent a profesionalitu. *** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pixarovské začátky... bohužel je zde spíše vidět, co zkoušeli animátoři s počítači, než že by šel o nějaký zajímavý krátkometrážní film. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek od Pixaru. Sice v něm opět krásně ožívá věc, jeho nálada se nečekaně melancholická, ale nějak mě nedokázal během těch čtyř minut silněji oslovit. ()

Reklama

Reklama