Reklama

Reklama

Loupež po italsku

  • USA The Italian Job (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vedená Johnem Bridgerem a Charliem Crokerem se skupina zlodějů chystá na poslední akci – vykradení pečlivě hlídaného sejfu v Benátkách se zlatými cihlami v hodnotě 35 milionů dolarů. Po úspěšné akci se ale jeden z členů týmu, Steve, hnán chamtivostí a žárlivostí, rozhodne nechat si všechno zlato pro sebe a zbavit se ostatních členů skupiny. Ve víře, že všichni ostatní jsou mrtví, se vrací do Los Angeles i se zlatem. Charlie a další členové ale přežili a zrádci se hodlají pořádně pomstít. Charlie sežene na pomoc nové členy do týmu, Johnovu dceru Stellu, která je specialistkou na sejfy, a Lyla, hackera. Přidají se k nim ještě „Levé ucho“, odborník na výbušniny, a řidič Rob. Nový tým má v plánu získat to, co jim po právu patří, a získat při tom pomstu. (Viacom)

(více)

Recenze (611)

golfista 

všechny recenze uživatele

Já bych tak moc přísný (jako Cinema) nebyl. Je to dobře natočená gangsterka s výborným obsazením a tématem lehce připomínajícím "Ocean´s Eleven". Ten "švih" Dannyho parťáků sice nemá, ale i tady má partička pár výborných členů (Napster) a místo Julie je tu Charlize, která je jako vždy okouzlující - takže z těch 70% jsou rázem **** :) .... Shrnuto - nečekaně dobře jsem se pobavil. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Money, get away, get a good job with more pay and your O.K.".... To už tak bývá, když nic moc nečekáte, tak mnohdy něco šťavnatého dostanete. Já jsem dostala v tomhle filmu partu sympatických týpků s pěknou babou navrch, Benátky, svižný děj -tu a tam i vtipný ("Jaks to udělal?" "Cože?" ), šlapající muziku .... zkrátka a dobře: než to vrátím, sjedu si to ještě jednou. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Hudba a svižný režijní styl se snaží divákům nakukat, že se dívají na druhé Dannyho parťáky, což je zásadní chyba. Gray totiž na Soderbergha jednoduše nemá. Eda Norton je můj nejoblíbenější herec, takže mu odpustím i to, že se skoro vůbec nesnaží - se svým oslizlým knírkem pořád funguje jako velmi dobrý záporák. Pak je tu sympaťák Wahlberg, cool Statham a hlavně my personal sexual heroine Charlize Theron, která by svou krásou vytáhla i Teletubbies z odpadních vod. Hezké tři hvězdy. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Žánrový mix-up o slabých berličkách v místě, kde bych to ani trochu nečekal - totiž v samotném plánu podrazu. Ten je sám o sobě velkým podrazem v okamžiku položení dotazu, zda má cenu plánovat něco, co se v příběhu neobjeví. A tak jen sympaticky zametá cestu třem barevným autíčkům, před kterými musíte rezignovaně slintnout a nad lehkým prvoplánovým kalkulem (prosté vědomí o jejich přítomnosti) přimhouříte oči. Nebýt hereckých výkonů, klesla by Loupež po Italsku někam pod schody k Bobmakšeftu, který dojel na podobně píchlou pneumatiku - neuskutečněný plán, zabírající čtyři pětiny stopáže. Více akce, podrazů a hlášek a mohl Gary Gray olíznout paty i Dannyho parťakům. Takhle vznikla příjemná páteční koktejlovka, o které ale za týden nebudu ani vědět, že jsem ji viděl...dokud na ulici neuvidím Minicooper :) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pohodový film s mírně děravým scenářem, ale naprosto skvělým hereckým ansáblem. Statham si tu opět bezchybně střihl "kurýrovskou" roli, Wahlberg už od dob Boogie Nights dokazuje, že hrát umí a jeho chlapecké charisma funguje i zde, Norton při balení Charlize je neodolatelně slizkej a Charlize Theron je božská. Celá ta parta podvodníčků je tak moc sympatická, že tomuhle filmu odpustíte i kolísavé tempo. A když k tomu připočtu odpichový soundtrack, na kterém se také podílel jeden ze členů Roni Size bandu Photek, vychází mi to na čtyři*. Aby to bylo za pět, to by musel být Gray stejný režisérský bůh jako Soderbergh, na jehož Dannyho parťáky jsem si při sledování tohoto filmu vzpomněl. Což není. Nicméně, kdybych měl srovnávat, tak tato moderní předělávka se mi líbila více, než britský předobraz z roku 1969! .......PS: Mám takový pocit, že v případě Charlize provedu menší úpravu v mém TOP 5 hereček. Už od zhlédnutí Pravidel mošťárny se k tomu pomalu, ale nevyhnutelně chystám :o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista se s dějovou stránkou a různými trapnými překážkami příliš nemazali, a to tak že jsme kdesi pod úrovní Ocean's Eleven. A Mark Wahlberg opravdu není George Clooney. A vzato kolem a kolem, Ed Norton taky není jako hlavní záporák porovnatelný s Andy Garciou - ten měl aspoň tu fantazii:)) Mini, Jason Statham, John Powell, a hlavně kožená bundička s vysokým límcem, zkrátka je to na 70% a o kousek navíc, díky Charlize;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Film začíná svižnou zlodějskou akcí v Benátkách a svižnou zlodějskou akcí také končí, jen ne v Benátkách, čímž dostává na frak nesmyslný název filmu. Ale smysl zde nedává více věcí, ono to vlastně ani nemá smysl řešit. Italian Job je odpočinkový film o hodných profesionálních zlodějích okrádajících jiné, zlé profesionální zloděje. Žánr ničím příliš neobohacuje, zato má příjemný soundtrack, pestré herecké obsazení (Ed Norton se nenechá zahanbit ani v podobně jednostranné roli) a adrenalinovou honičku s Mini Coopery. Uznejte, který film vám toho může nabídnout tolik? Jistě, nejeden, ale o to tu nejde, prostě snižte otáčky mozkových závitů na minimum a buďte připraveni na nebezpečně rychlou jízdu bez pásů. 80% Zajímavé komentáře: tron, choze, cheyene ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě se tenhle símek líbil o poznání více, než tolik vychvalovaní (nevím proč) Dannyho parťáci. Přišel mi zajímavější, svižnější, vtipnější, vynalézavější, lépe obsazený a, eh co, bavil jsem se, vem to čert... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má za sebou již několik shlednutí a pořád neomrzí. Další film kde máme promáknutý čorky. Navíc Jason a Charlize a automobilové honičkyv minicooperech , jedna z nejlepších oddechovek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem neměl možnost vidět originál Italian Job, ale fakt je že tento se velmi povedl a s originálem má pramálo společného. Nechápu důvod proč tenkrát Cinema dala v recenzi 40 %. Jasné je, že to byl krok vedle. Film nabytý slušnými herci a slušnou akcí přece nemůže dopadnout tak špatně. I když střed filmu je mírně zavádějící jelikož se připravují na závěrečnou akci a v podstatě se nic moc neděje. Ale výsledek za to stojí a nabušené Mini Coopery se městem prohánějí jako o život a akce je to opravdu originální a připravená do nejmenších detailů. --- Co jsem čekal na zelenou, umřelo pět lidí kvůli kouření. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $106,128,601Tržby Celosvetovo $176,070,171║ Takýchto filmov je v posledných rokov požehnane, ale ide o to či svojou kvalitou splnia svoj potenciál a hlavne či majú šancu zaujať. Tento film sa pozerá dobre, má výborné obsadenie, príbeh má spád, občas akciu bez krviprelievania a scénky s dobrou nápaditosťou čo mám moc rád, pokiaľ majú aj svoje opodstatnenie. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svižná, pohodová oddechová jízda v malinkatých autíčkách (připomínámi to mé dětství a matchboxi ;-)). Krásná dívka, chytrý lupič, automechanik a genius přes počítače(tahle čtveřice mě něco připomíná) a dohromady chtějí peníze a pomstu. Pro letní zábavu dokonalé a nenucené!! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychovka, která je silnější v jednotlivých scénách, než-li jako celek. Škoda, že vynikající prolog v Benátkách je zároveň i předčasným vrcholem snímku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Uloupili zlato za 35 mega aniž se dotkli zbraně…. Do posledního detailu naplánovaná loupež – to můžu. Je to vtipné, napínavé a dobře obsazené. A mám rád optimistický konce. Ale tady je takový vlastně celý film! PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi nějak nesedí, ale asi to bude tím Wahlbergem ..... jak já ho nemám rád - ten týpek neumí Proboha vůbec hrát ! Ke konci už také film ztrácí dech a zavání nudou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Opening Titles - John Powell ,2. The Italian Job ,3. The Venice gold heist ,4. The Boat chase ,5. The Mourning John ,6. The Planning the heist ,7. The Pawning the gold ,8. The Cable chick ,9. The Getting the axe ,10. The devil inside ,11. The Bitter suite ,12. The new plan ,13. The Tunnel run ,14. The Chopper chase / Face-off ,15. The Golden , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Frajer, slizoun, sexy hrdinka a souboj Mini Cooperů s vrtulníkem. Tahle jízda má velmi předvídatelné zatáčky a na rovinkách se nedá nic zkazit. Jenže ta rychlost vžene do žil tolik adrenalinu, že jsem výtky zapomněl hned po startu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na herecké obsadenie a svižný revenge movie/heist movie scenár nepochopiteľne nezvládnuté. Matná záležitosť bez tempa, akcie, humoru, fajn postáv a vtipných dialógov. Divný kasting resp. nesympatické postavy sa pod béčkarským režisérskym vedením motajú po kvázi efektných miestach a Edward Norton pôsobí enormne otráveným dojmom (producenti naňho ušili búdu, keď jeho v pôvodných plánoch malú rolu dali kvôli hercovmu slávnemu menu podrazácky prepísať do takých rozmerov, až sa z neho stala plnohodnotná titulná záporná postava, okolo ktorej sa točí celý dej, čosi podobné sa mimochodom stalo pár rokov predtým Keanu Reevesovi v Sleduje ťa vrah). Ľudstvo ale malo na vec iný názor a snímku s rozpočtom 60 miliónov obdarilo celosvetovou tržbou 176. ()

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

26.10.2012

Pořád není úplně jasné, jaký bude další režijní počin Christophera Nolana. Film Transcendence, o kterém je řeč, bude totiž „jenom“ produkovat (jak jinak, spolu se svou manželkou Emmou Thomas). Režii… (více)

Krvavý prachy Erica Bany

Krvavý prachy Erica Bany

13.10.2008

Oldschoolově zaměřený F. Gary Gray měl už touto dobou pracovat na pokračování Loupeže po italsku pod názvem The Brazilian Job, ale projekt se ne a ne odlepit od země. Místo něj teď Gray chystá pro… (více)

Reklama

Reklama