F. Gary GrayKamera:
Wally PfisterHudba:
John PowellHrají:
Mark Wahlberg, Charlize Theron, Donald Sutherland, Jason Statham, Seth Green, Yasiin Bey, Edward Norton, Scott Adsit, Oscar Nuñez, Franky G, Olek Krupa (více)VOD (4)
Vedená Johnem Bridgerem a Charliem Crokerem se skupina zlodějů chystá na poslední akci – vykradení pečlivě hlídaného sejfu v Benátkách se zlatými cihlami v hodnotě 35 milionů dolarů. Po úspěšné akci se ale jeden z členů týmu, Steve, hnán chamtivostí a žárlivostí, rozhodne nechat si všechno zlato pro sebe a zbavit se ostatních členů skupiny. Ve víře, že všichni ostatní jsou mrtví, se vrací do Los Angeles i se zlatem. Charlie a další členové ale přežili a zrádci se hodlají pořádně pomstít. Charlie sežene na pomoc nové členy do týmu, Johnovu dceru Stellu, která je specialistkou na sejfy, a Lyla, hackera. Přidají se k nim ještě „Levé ucho“, odborník na výbušniny, a řidič Rob. Nový tým má v plánu získat to, co jim po právu patří, a získat při tom pomstu. (Viacom)
Dřív mě ten film docela iritoval (nebere mě ani originál s Michaelem Cainem) kvůli průměrnému scénáři i režii, nesympatickým postavám a obsazení, které mi nesedělo, ale s odstupem času a po několikerém zhlédnutí mi to přijde jako svižný a zábavný heist a všechna ta žánrová klišé a pravidla si naopak užívám. ()
Já bych tak moc přísný (jako Cinema) nebyl. Je to dobře natočená gangsterka s výborným obsazením a tématem lehce připomínajícím "Ocean´s Eleven". Ten "švih" Dannyho parťáků sice nemá, ale i tady má partička pár výborných členů (Napster) a místo Julie je tu Charlize, která je jako vždy okouzlující - takže z těch 70% jsou rázem **** :) .... Shrnuto - nečekaně dobře jsem se pobavil. ()
italian job je sice remake, ale original skoro nikdo nezna (pred natacenim remaku ho neznal ani nikdo z tvurcu a hercu) a dle jistych indicii to ani neni nic extra. takze zaciname s cistym stitem. ten dostava zlatavy lesk diky theron, marky markovy (jeden z mych nej hercu), nortonovi a vubec herecka sebranka byla vybrana na jednicku s hvezdickou a jablickem. herci navic prakticky vsechny kaskarerske sceny absolvovali sami, vcetne rizeni mini cooperu a pocitacove triky se prakticky nepouzivaji, takze stara dobra skola. k cemu to vsak je, kdyz film postrada jakekoliv tempo, ani ta honicka nema zadnou dynamiku. k cemu nam je vedet, ze ten smyk provedla charlize theron osobne. stit dostava trhliny, ze by jimi prolezl i pasovec. skoda, takhle se z filmu muzou radovat hlavne pohlavari z automobilky mini. ()
Film začíná svižnou zlodějskou akcí v Benátkách a svižnou zlodějskou akcí také končí, jen ne v Benátkách, čímž dostává na frak nesmyslný název filmu. Ale smysl zde nedává více věcí, ono to vlastně ani nemá smysl řešit. Italian Job je odpočinkový film o hodných profesionálních zlodějích okrádajících jiné, zlé profesionální zloděje. Žánr ničím příliš neobohacuje, zato má příjemný soundtrack, pestré herecké obsazení (Ed Norton se nenechá zahanbit ani v podobně jednostranné roli) a adrenalinovou honičku s Mini Coopery. Uznejte, který film vám toho může nabídnout tolik? Jistě, nejeden, ale o to tu nejde, prostě snižte otáčky mozkových závitů na minimum a buďte připraveni na nebezpečně rychlou jízdu bez pásů. 80% Zajímavé komentáře: tron, choze, cheyene ()
Hvězdné obsazení a zručná, byť nikoliv oslnivá režie táhnou film nahoru, jenže co naplat, scénář, který řadu věcí neřeší a některé řeší jak z rychlíku, pro změnu stahuje snímek dolů... Pro mě jen průměrná podívaná na jedno použití. Akce pro mě ve filmech až na vyjímky není lákadlem a mozek vypínám jen málokdy, takže přes sympatické postavy a pár fungujících vtípků celkový dojem jen 55 %. ()
- Charlie (Mark Wahlberg) používá mobilní telefon Nokia 3310. (necisty)
- V roce 2003 vyšla videohra na motivy filmu pro konzole Playstation 2, Gamecube a Xbox. Hru vytvořilo herní studio Climax Brighton a produkovala jí společnost Eidos Interactive. (didas)
- Speciálně pro Charlize Theron (Stella Bridger) bylo přichystáno auto s automatickou převodovkou a dva týdny autoškoly navíc. (CrypzzXD)