Reklama

Reklama

Loupež po italsku

  • USA The Italian Job (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vedená Johnem Bridgerem a Charliem Crokerem se skupina zlodějů chystá na poslední akci – vykradení pečlivě hlídaného sejfu v Benátkách se zlatými cihlami v hodnotě 35 milionů dolarů. Po úspěšné akci se ale jeden z členů týmu, Steve, hnán chamtivostí a žárlivostí, rozhodne nechat si všechno zlato pro sebe a zbavit se ostatních členů skupiny. Ve víře, že všichni ostatní jsou mrtví, se vrací do Los Angeles i se zlatem. Charlie a další členové ale přežili a zrádci se hodlají pořádně pomstít. Charlie sežene na pomoc nové členy do týmu, Johnovu dceru Stellu, která je specialistkou na sejfy, a Lyla, hackera. Přidají se k nim ještě „Levé ucho“, odborník na výbušniny, a řidič Rob. Nový tým má v plánu získat to, co jim po právu patří, a získat při tom pomstu. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Žánrový mix-up o slabých berličkách v místě, kde bych to ani trochu nečekal - totiž v samotném plánu podrazu. Ten je sám o sobě velkým podrazem v okamžiku položení dotazu, zda má cenu plánovat něco, co se v příběhu neobjeví. A tak jen sympaticky zametá cestu třem barevným autíčkům, před kterými musíte rezignovaně slintnout a nad lehkým prvoplánovým kalkulem (prosté vědomí o jejich přítomnosti) přimhouříte oči. Nebýt hereckých výkonů, klesla by Loupež po Italsku někam pod schody k Bobmakšeftu, který dojel na podobně píchlou pneumatiku - neuskutečněný plán, zabírající čtyři pětiny stopáže. Více akce, podrazů a hlášek a mohl Gary Gray olíznout paty i Dannyho parťakům. Takhle vznikla příjemná páteční koktejlovka, o které ale za týden nebudu ani vědět, že jsem ji viděl...dokud na ulici neuvidím Minicooper :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Cíl je jasný, parta „mistrů ve svém oboru“ do detailů nachystaná, zapeklité překážky samozřejmě také čekáme. A ono to klaplo. Tedy do té doby, než jeden z bandy představil svůj vlastní plán, cihly zlata svým kumpánům čmajznul a ještě do jejich v ledové vodě potápějící se dodávky vystřílel pár zásobníků. Pomsta je samozřejmě na programu dne. Hodní zlodějští hoši (a naprosto okouzlující Charlize Theron) chtějí zlato pochopitelně zpět a ještě si hodlají vychutnat pohled na oklamaného slizouna Edwarda Nortona. Škoda, že tempo místy kolísá, a že plán je sice promakaný, ale chybí mu švih a dravost. Od bezmála dvouhodinového kousku s nesmírně silným hereckým obsazením bych prostě čekal krapet víc. Mnohé ingredience každopádně fajn. 70% ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Docela názorný příklad toho, jak se dá z daného žánru vytěžit maximum, jsou-li k dispozici nemalé finanční prostředky a vynikající herecké obsazení se svižnou Grayovou režií za zády..Víc už to, bohužel, nešlo..Zpracování výtečné, efektivní blesková akce, propracované důvtipné a inteligentní dialogy, rázně znějící hudba a, jak už jsem zmínil, kvalitní herecké obsazení, jsou hlavními klady tohoto rozhodně v druhé půli nenudícího filmečku, který odsýpá jak hodiny. Zároveň jsem si tímto filmem nejspíš doživotně zamiloval sporťáky zn. Mini-cooper a Charlize Theronovou.....Film nejen pro IT specialisty, film beze zbraní, někdy úplně zbytečných mrtvol a hlavně blbých keců:-) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pokud se mě vždy někdo ze známých zeptá, na nějaký film. tip na příjemnou akční oddechovku, nikdy mezi mýmy tipy nechybí odpověď: The Italian job. Vypněte mozkové závity a nechte se bavit příjemnou podívanou (ve stylu Ocean‘s eleven) o jedné (ne)vydařené loupeži, následné touze po pomstě, s povedeným hereckým obsazením Wahlberg-Norton- Statham-Green, zjemňující složkou (pro nás chlapy) sexy Charlize Theron, které to (snad) nikdy neslušelo víc než v tomto snímku Garyho Graye. Romantici a obdivovatelé krás architektury se můžou kochat krásou Benátek (pravda, pouze v samotném úvodu) a ty akčněji založení si přijdou na své při adrenalinové naháněčce na motorových člunech po místních kanálech a zejména potom stylové honičce v minicooperech, která nechává vzpomenout na (v nejlepších letech a formě) uhánějícího St. McQueena ulicemi San Francisca. To vše navíc podpořeno stylovým hudebním doprovodem (soundtrack je opravdu fajn záležitost). The italian job jsem viděl nejméně 3x a musím konstatovat jediné: ten film mě baví pořád stejně. Má to šmrnc, má to vtip, má to nadhled, má to Charlize, sakra to baví a ani na chvíli nenudí. Řekněte upřímně, co chtít od tohoto typu snímku víc?! 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Svižný akčňák, lze vidět víc jak 1, pak už to není ono...perfektní výkon M. Wahlberga, J. Stathama, E. Nortona a samozřejmě CH. Theron..... Nějaké chybičky jsem ale také našel: a) Při honičce v metru sjedou Mini do dráhy metra. Poslední auto (bílé Mini) trochu nabourá metro, což v následujících záběrech není vidět. Ani v okamžiku, kdy auta stojí a detaily aut jsou zřetelné. b) Při loupeži propadne trezor do vody a potápěči ho vybírají. Nahoře u hladiny ochranka pozoruje hladinu a po bublinách z dýchacích přístrojů ani památka. Záhada!!! c) Jak je možne, že ty mini vyskočí z kanalizace a dopadnou na předek, když mají v kufru několik kilo zlatých cihel? ()

Galerie (98)

Zajímavosti (31)

  • Pro scény z metra bylo nutné použít speciální auto s elektromotorem, protože město v podzemí nedovolilo provoz spalovacího. (109)
  • Na simuláciu dopravnej zápchy na konci filmu mali tvorcovia k dispozícii 300 áut, prípravy na ňu trvali týždeň. (Greenpeacak)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

26.10.2012

Pořád není úplně jasné, jaký bude další režijní počin Christophera Nolana. Film Transcendence, o kterém je řeč, bude totiž „jenom“ produkovat (jak jinak, spolu se svou manželkou Emmou Thomas). Režii… (více)

Krvavý prachy Erica Bany

Krvavý prachy Erica Bany

13.10.2008

Oldschoolově zaměřený F. Gary Gray měl už touto dobou pracovat na pokračování Loupeže po italsku pod názvem The Brazilian Job, ale projekt se ne a ne odlepit od země. Místo něj teď Gray chystá pro… (více)

Reklama

Reklama