Reklama

Reklama

Loupež po italsku

  • USA The Italian Job (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vedená Johnem Bridgerem a Charliem Crokerem se skupina zlodějů chystá na poslední akci – vykradení pečlivě hlídaného sejfu v Benátkách se zlatými cihlami v hodnotě 35 milionů dolarů. Po úspěšné akci se ale jeden z členů týmu, Steve, hnán chamtivostí a žárlivostí, rozhodne nechat si všechno zlato pro sebe a zbavit se ostatních členů skupiny. Ve víře, že všichni ostatní jsou mrtví, se vrací do Los Angeles i se zlatem. Charlie a další členové ale přežili a zrádci se hodlají pořádně pomstít. Charlie sežene na pomoc nové členy do týmu, Johnovu dceru Stellu, která je specialistkou na sejfy, a Lyla, hackera. Přidají se k nim ještě „Levé ucho“, odborník na výbušniny, a řidič Rob. Nový tým má v plánu získat to, co jim po právu patří, a získat při tom pomstu. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

oli.G 

všechny recenze uživatele

Scenár sa vydáva zlatou strednou cestou - nepôsobí tak priblblo, aby ste nad ním krútili hlavou, no zároveň príbeh ani zbytočne nezamotáva (a že u lúpežného podžánru sa zamotávať dá...), takže vo výsledku máme dočinenia s perfektnou oddychovkou. Akcia je zvládnutá slušne, Powellova nadupaná hudba - ako vždy - robí svoje a zlodejskú partu nielenže tvoria pestré a obľúbeniahodné postavy, ale väčšinu z nich aj stvárňujú tak charizmatickí herci (Norton, Statham), že sa to proste nedá nežrať. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Cíl je jasný, parta „mistrů ve svém oboru“ do detailů nachystaná, zapeklité překážky samozřejmě také čekáme. A ono to klaplo. Tedy do té doby, než jeden z bandy představil svůj vlastní plán, cihly zlata svým kumpánům čmajznul a ještě do jejich v ledové vodě potápějící se dodávky vystřílel pár zásobníků. Pomsta je samozřejmě na programu dne. Hodní zlodějští hoši (a naprosto okouzlující Charlize Theron) chtějí zlato pochopitelně zpět a ještě si hodlají vychutnat pohled na oklamaného slizouna Edwarda Nortona. Škoda, že tempo místy kolísá, a že plán je sice promakaný, ale chybí mu švih a dravost. Od bezmála dvouhodinového kousku s nesmírně silným hereckým obsazením bych prostě čekal krapet víc. Mnohé ingredience každopádně fajn. 70% ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Žánrovka s obrovským potenciálom, dobrou hereckou gardou a výpravou. Faktor X však chýba, a tým pádom je to len lepší priemer, a žiadna výnimočnosť. Škoda. Najhorší efekt na film majú určite produkcie komerčnývh televízií, ktoré to púšťajú ostošesť s neúnosným kvantom reklám... Ale to je už s tv proste tak :( ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tady je buď velkej provoz, provoz ve špičce nebo příšernej provoz." To totiž nejsou Benátky, kde se dá ukradený trezor odvézt i na gondole. Tohle je Los Angeles, kde se ničím jiným než Mini Cooperem tuna zlata odvézt nedá. A mě to hrozně baví, protože Charlieho parťáci nastoupili ve skvělé sestavě, přinesli mi dostatek pohodové zábavy a pak je tu ten problém. Myslel jsem si totiž, že svést Stellu bude snadné, protože jsem něco jako Hezoun Rob ... to jsem asi trošku přehnal, ale filmy jsou přece o snech. A ten můj sen mě vede tam, kam neomylně míří většina mužských diváků tohoto snímku - do fronty ke Stelle. Když zvládne tři chlapy denně, tak na mě dojde řada 18. 3. 2069. Navíc si myslím, že všichni nevydrží, určitě někdo umře a některým to zakážou manželky, takže by mohla být moje ještě o chvíli dřív. Už se těším. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi dvěma a třemi hvězdičkami. I když mě tam ten hacker neuvěřitelně štval, tak to byla přeci jenom mírně nadprůměrná až průměrná zábava. Nechápu, proč ve většině bijáků, kde se vyskytují tito hackeři, neustále píší všechno na klávesnici. Zmáčknou deset tlačítek a oni se zblbnou semafory...dalších deset a dostane se do 3D programu ve kterém vidí celou Philadelfii. Opravdu rychle to musím potvrdit, než si ty tři hvězdy rozmyslím. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • Všichni, kdo se ve filmu objevili za volantem, museli projít speciální autoškolou, kdy se museli naučit jezdit 160 km rychlostí v hodině, dělat kontrolované smyky na mokrém povrchu nebo otočky na místě o 360 stupňů. (109)
  • Počas záverečnej naháňačky si je možné povšimnúť na Charlieho (Mark Wahlberg) modrom Mini Coopri pri vjazde do mesta a počas niekoľkých nasledujúcich scén veľkú nepeknú preliačinu na zadnom blatníku na spolujazdcovej strane. No v momente, kedy sa modrý Mini Cooper oddelí, aby zlákal Steva (Edward Norton) v helikoptére, nie je až do konca filmu po tejto preliačine ani stopa. (Basic_SVK)
  • Edward Norton (Steve) byl k natáčení filmu téměř přinucen studiem Paramount. Smlouva na jeho filmový debut Prvotní strach (1996) obsahovala také závazek, že pro studio natočí ještě další dva filmy, a Norton po řadě odmítnutých projektů přijal roli ve tomto až ve chvíli, kdy mu studio pohrozilo žalobou. (CrypzzXD)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

26.10.2012

Pořád není úplně jasné, jaký bude další režijní počin Christophera Nolana. Film Transcendence, o kterém je řeč, bude totiž „jenom“ produkovat (jak jinak, spolu se svou manželkou Emmou Thomas). Režii… (více)

Krvavý prachy Erica Bany

Krvavý prachy Erica Bany

13.10.2008

Oldschoolově zaměřený F. Gary Gray měl už touto dobou pracovat na pokračování Loupeže po italsku pod názvem The Brazilian Job, ale projekt se ne a ne odlepit od země. Místo něj teď Gray chystá pro… (více)

Reklama

Reklama