Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Frank je ambiciózní a cílevědomý student medicíny, ovšem nemá žádné přátele. Závěrečné zkoušky jsou za dveřmi, a tak se ani nehodlá ničím rozptylovat. A především ne Lotte, která se zrovna přestěhovala o patro výš. Lotte se snaží s Frankem spřátelit, jenže ho tím jen rozčiluje. A noční sexuální hrátky, kvůli kterým nemůže Frank spát, vřelé atmosféře moc nepřidávají. Nedostatek spánku ho nakonec připraví o poslední zbytky kontroly... Jednoho dne Franka někdo v chodbě jeho budovy přepadne. Lotte mu pomůže a díky vypjatým okolnostem se konečně sblíží. Jenže vznik jejich přátelství se neobejde bez následků – Lottin přítel je podezírá, že spolu mají aféru. Když začne Franka pronásledovat, bude v sázce jeho vlastní život… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chodba, byt, něco málo Švédů a na světě je docela slušný psychopeklíčko. Jak už píše kolega sochoking totálnímu filmovýmu psychovýbuchu ubírá nevěrohodné chování a reakce hlavních hrdinů, nicméně i tak film nenudí, zaujme a ještě umí napnout. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Osobně musím říct, že jsem byl dost spokojený. Kéž by Cinemax takových filmů nabízel víc. Páteční noc, člověk neví na co koukat a oni nabídnou takovouhle perfektní filmařinu. Nápad je vlastně hrozně zajímavý, ale šíleně přitaženej za vlasy. To je taky důvod, prož nedávám pět hvězd. Pořád mě ale držel v napětí víc, jak kdejakej horor, a taky proto si pozornost rozhodně zaslouží. Tímto komentářem bych také rád chtěl poděkovat i těm, kteří pro nás tyto filmy překládají. Cinemax je skvělý kanál, který nabízí super filmy. Mně ale přijde, že ti samozvaní milovníci filmů, co jsou tady na databázi o opravdu zajímavé filmy ani nejeví zájem. Radši si pustí nějakou americkou slátaninu, než aby dali šanci kouskům, které tu nemají skoro žádné hodnocení. Pak to vypadá, že tu je milovníků jak nasráno, ale pár dnů po premiéře tu je jen pět hodnocení. Ten film si zaslouží určitě větší pozornost a snad se mu jí taky dostane. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Žádná Sláva. Poslední třetina je slušně napínavá, ale to je tak vše..Neukončené, neatraktivní.. Na poměrně krátkou stopáž se to vleklo a nic zajímavého aspoň pro mně se nestalo ! Když už jsem mněl pocit, že se konečně něco začíná dít, tak se objevily závěrečné TITULKY!! Natočený je to, ale Hezky! Je mi líto, že nemohu sdílet takové nadšení jako zdejší ! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra v prvej polovici filmu... no a potom to hned' odhalíte, si myslím. A mysteriózní v popisku u filmu je asi preto, aby zakryli idiotské chovanie postáv. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pár postáv, stvárnených pre neseverana neznámymi hercami (výnimkou je ostrieľaný harcovník Peter Stormare, ktorý si tu strihol jednu z vedľajších úloh), interiér jedného tuctového bytu + ostatných nevľúdnych panelákových priestorov a občasné prenesenie deja do učební lekárskej fakulty - toto málo Švédom bohate stačilo na natočenie slušného psychologického thrilleru. Štvrtá hviezdička je z časti za hlavičku, uštedrenú urozprávanej, zvedavej domovníčke (neraz v živote som mal nutkanie urobiť čosi podobné...:-). ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahounem byl pro mě sypmatickej hlavní hrdina, na kterém šla krásně poznat postupná únava a ztráta kontroly, jak se děj stupňoval. Film má hutnou atmosféru a příjemně ubíhá, ikdyž prakticky neopustíme prostory domu. Švédština je moc hezká na poslouchání, teda alespoň pro mě ... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Kulisy postaršího domu a celuloidové školy byly celkem dobré. Měla jsem ale problém film vůbec dokoukat, pokud jde o děj. Sáhodlouhá nuda, přestože film trvá jen 76 minut. Sorry. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

S prostory 1,5 x 5 metrů se dá hovořit o skutečně minimalistickém drama, které ač původem ze severské produkce, tak oplývá celkem sympatickými schopnými herci (Larsomilové prominou) a výbornou atmosférou, kterou si musí s radostí vychutnat každý nesnášenlivý introvert, co pravidelně pozoruje svět okolo kukátkem ve dvěřích. Příjemných 76 minut lehce střeleného odreagování se zakřiklým studentíkem a jeho soukromně pěstěnou paranoiou, proč ne?! 4* ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

No, psycho to nebylo nejhorší. Z docela atraktivního prostředí. Slušně nás to zavedlo do děje. Často si kladete v průběhu otázky. Napjatost tam z poloviny filmu taky je, ačkoli se to ten zbytek dá předvídat. Ale asi to chtělo lepší konec, tohle bylo hodně suchý podle mýho gusta. Myslím tim opravdu ten konec, a ne zápletku jako takovou. Zlatej průměr na nedělní večer... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pro svou přívětivou stopáž jsem s projekcí tohoto filmu neváhala a těšila se zase na jeden evropský kousek. Můžu říct, že námět byl docela realistický a tím spíš nepříjemný. Přesto se o postavách nedozvíme moc a jejich občasné nepřirozené chování ubírá na dojmu. Atmosféru to sice mělo hustou a nejistou, šok jsem ze závěrečné pointy ale neměla, ač se ke konci přitrvdilo. Suma sumárum z toho je akorát tak průměr, který v paměti asi moc dlouho neutkví. ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Skvěle vystavěný minimalistický příběh odehrávající se v mikrosvětě jednoho studenta medicíny. Každá akce má svou reakci, všechno do sebe perfektně zapadá. Konec byl trochu předvídatelný, ale jinak je to velmi dobrá práce. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Frank nemá o přízeň Lotte zrovna zájem, jeho pohled se však mění v dost zvláštním momentu. Takových podivných reakcí "na něco" je tu více a je to velká škoda, protože jinak je to velmi fajn bytovka. Postupně má Chodba až hororovou atmosféru, kamera si na malém prostoru umí najít zajímavý záběr, třeba takové pohledy na dveře, nebo skrze kukátko v nich. Herecky zaujme Emil Johnsen, nevyspání a postupný propad do depresí je na něm znát. Závěru by však sedlo více času. 75% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vyborna,atmosfericka a napinava psycho-zalezitost zo Svedska,ktora je dokazom toho,ze dobry film moze vzniknut aj bez velkeho rozpoctu,niekedy menej znamena viac a severania to vedia,chvalim aj herecke vykony...:-) ()

george16 

všechny recenze uživatele

Docela solidní švédská záležitost, filmu nechybí atmosféra, ale v závěrečné třetině už mu dochází dech a je to takové slabší no. Když už jsem čekal, co z toho vlastně vznikne, tak přišla naprosto nelogická scéna - co se týče chování těch postav a pak bum a konec. Škoda ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

O podivínském a samotářském studentovi a o tom, co s člověkem může udělat pořádný, až mysl paralyzující strach. Má to moc dobrou, prakticky hororovou atmosféru a napětí, od jisté chvíle prakticky bez oddechu. Je vidět, že se dá dobrý film udělat i za levno, v několika málo interiérech. Takže kdo se rád bojí, může si přijít na své. JIsté výhrady bych snad měl jen k tomu závěru, proto ne nejvyšší hodnocení ()

Dacsus 

všechny recenze uživatele

Nuda plaziaca sa sťa sopel po zrkadle. Nezáživné, nie moc uveriteľné, herci nesympatický (okrem Petra ofc), herecké výkony nemastné neslané, dejovo chudobné, chladné, dialógy nestojace ani za fajku močky... A pointa sťa z brakových zbierok poviedok od Hitchcocka zo série Strašidlá najmilšie, na dobrú noc, najstrašnejšie - ba čo to melem, tam bolo mnoho zápletok omnoho zaujimavejších, a to som to čítal tak pred 25 rokmi. No, a takýto výplod tu žne zvesela od niektorých exotov po 4 hviezdy. Ach jo, divná doba, keď umením sa označuje brak a to arogantnými jedincami, ktorí evidentne nemajú šajnu čo vlastne umením je... ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Keď som chodil na strednú dávali v telke anglické televízne poviedky tak 40 minút, možno hoďka, ktoré takto vyzerali. A ten najlepší sme pre seba nazývali: "sjúúúzn". Toto bolo niečo podobné. Je február 2023 nič netušiac pozerám s Andrejkou tento film...celkom ma baví...ale ani ánung že už som to videl dokonca aj vetu som. Napísal... Čo  už  toto má byť... ()

Grossing 

všechny recenze uživatele

Samotářský medik, vynervovaný před zkouškami, začne mít oprávněné halucinace, když ho zmlátí žárlivý přítel sousedky která se mu vnucuje. Slušný thriller s hororovými prvky. ()

Reklama

Reklama