Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Diskuze

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

vizuál je REKLAMNÝ to treba povedať hneď. Reklamné postupy strihu kompozície a aj gradingu záberov z toho len tak sršia a to zo všetkými kladmi a zápormi reklamného štýlu. O áno, reklamný štýl ma aj svoje negatíva. K obsahu traileru. Trailer neponúka základné dejové info, základnú zápletku. Preto sa milé deti jedná o teaser ktorý napokon v 1:42 stráca tempo vďaka strihu a skapíňa. Predpokladám že zvuk v dialógoch sa prerábal na postsynchron :) či žeby sa už aj na slovensku niekto naučil snímať zvuk v kontakte? . Takže po videní traileru očakávam veľmi málo - hlavne po dejovej stránke keďže trailer je úplne na hovno. Idem so svojím očakávaním veľmi nízko a o to vyššie môže byť moje hodnotenie. Napokon som zvedaví ako sa podarí zakryť štýl hlavného kameramana s druhým ktorý imho nemá reklamný vizuál ak dobre poznám jeho štýl. Ak samozrejme chlapcovi dali šancu a točil iné zábery než detail šálky.
Knihu Kandidát som vnímal len ako pokus o priživenie sa na vtedy očakávanej knihe Gorila, a ich tvorcov len za vypočítave kurvy, takže som zvedaví na jej posolstvo, ale myšlienkovo mi to príde ako prežuvané Vrtieť psom. Avšak bez vtipu, nadhľadu hercov a so strašne drsnými dialogmi vďaka slovam ako kurva, ktoré v traileri zaznie tuším až dva krát!!! A ten strašne drsný hlas v úvode ktorý číta zo svojho šlabikára toho snáď tvorcovia vytiahli zo šenku v Orechovej potôni.

na příspěvěk reagoval tommy187

Uživatel E=mc2 smazal svůj příspěvek.

Uživatel E=mc2 smazal svůj příspěvek.

Uživatel E=mc2 smazal svůj příspěvek.

mArtinko5MB

mArtinko5MB (hodnocení, recenze)

*prekvapi, pardon :] Preco tu doteraz nie je funkcia editovania prispevkov v diskusii ?

mArtinko5MB

mArtinko5MB (hodnocení, recenze)

Murrro

Som rad, ze obranujes domacu tvorbu, ale nazor mam proste spraveny. Roky som nevidel nic dobre, co vyslo u nas. Ani spominane tituly ma neoslovili. Budem vsak rad, ked ma kandidat prekvapy, kedze trailer vyzera velmi zaujimavo :]

Murrro

Murrro (hodnocení, recenze)

mArtinko5MB

Netreba ma prosiť, odpoveď ma poteší viac. V ktorom slovenskom seriáli nájdeš mená Mira Fornay, Róbert Kirchhof alebo Juraj Lehotský v titulkoch? Asi netreba hádzať všetkých do jedného vreca...

na příspěvěk reagoval mArtinko5MB

Murrro

Murrro (hodnocení, recenze)

mArtinko5MB

Akú súvislosť má produkcia nekvalitných seriálov s domácimi titulmi uvádzanými v distribúcii? Tvorcovia tohtoročných filmov Môj pes Killer, Kauza Cervanová alebo Zázrak (napríklad) seriály netočia a zrejme ani nesledujú.

na příspěvěk reagoval mArtinko5MB

_marduk_

_marduk_ (hodnocení, recenze)

tak pojdem do kina aj ked nebudu ohlasy pozitivne uz som nebol na slovensky film hodne dlho(cca 3-4 roky)

na příspěvěk reagoval mArtinko5MB

klerenc

klerenc (hodnocení, recenze)

a hlavnú kameru robil Tomáš Juríček, druhu kameru Lukáš Teren,a nie Bencsík

EastinMiles

EastinMiles (hodnocení, recenze)

Kniha od Maroša Hečka a Michala Havrana Kandidát bola skvela. Som v ocakvani filmoveho spracovania.

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama