Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Recenze (409)

megajalec 

všechny recenze uživatele

Výborné! Kandidát ma šmrnc, tempo, pomáha mu dobrý strih a réžia. Film z prostredia politiky, ako presadiť kandidáta, o ktorom nikto takmer ani nechyruje. Predpokladám, že takto nejako sa to deje (v celom svete, nielen u nás). Obžaloba spoločnosti, na jednej strane bohatých, ktorých moc opila a z ľudí si robia bábky a tiež "obyčajných", ktorí sa nechajú ovládať. Mrazivý záver nasadzuje tomu všetkému pomyselnú korunku. ()

tomco3131 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie a konečne film, ktorý posúva slovenskú kinematografiu vyššie a nastavuje veľkú latku ostatným slovenským filmom. Najlepšia kamera aká kedy v slovenskom filme bola a myslím že aj z českých kruhov sa chytá málo filmov. Dosť zaskočený som však ostal keď som zistil že sa nakrúcalo okrem /Canon 4D/ na kamery RED o ktorých použití v SR/ČR som vôbec netušil a neviem či sa používali na nejaký iný film /Možno v Tieni?/. Celkovo je film technicky vynikajúce zvládnutý. Skryté reklamy sú v niektorých momentoch fajn a dodávajú možno na pocite skutočnosti, niektoré sú ale až príliš do očí bijúce, za veľký mínus to však nepokladám. Herecké výkony boli mierne nevyvážené, herci hrajú dobre ale niektoré vety sú príliš umelé, viac však zamrzia úplne umelé scény ako napríklad prezentácia Moniky Hilmerovej o Štúrovcoch. Celkovo ale film hodnotím výborne a som veľmi rád že takýto film u nás konečne vznikol. Dúfam že sa slovenská kinematografia poučí a bude kvalitu zvyšovať tak ako Kandidát. ()

amundseen 

všechny recenze uživatele

Tento film presne vystihuje to, čo platí aj pre reklamu: navoňaná zdochlina. Nič proti holywoodskemu looku spred desiatich rokov, pod týmto (podla mňa nie úplne podareným) pozlátkom sa ale skrývajú tradićné choroby slovenského filmu: slabé dialógy, čudný scenár a chabé vykreslenie hlavných postáv. ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

KINO - CINEMAX - BB, Trailler nas velmi nabudil a vzdy velmi rad podporim slovensky film navstevou kina. Zaciatok bol velmi dobry vsetko sa super rozhbehlo ale prisli aj nudnejsie pasaže. To vsak filmu az tak velmi neskodí a na SK pomery, skvela kamera, fajn hudba, vyborne herecke vykony. ()

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som sa podvolil a dal 5*, lebo to je prvý film, ktorý je ozaj pozerateľný aj pre masového diváka, ktorý sa chce baviť. Ale objektívne to na to nemá. Chýbajú tam ešte zručnosti, ktoré by niektorým (umelým) scénam vdýchli život, či už sú to herci, alebo réžia. V tejto oblasti by som chcel vyzdvihnúť výkon Michala Kubovčíka, ktorý to zahral skvele a dvíha laťku a aj ostatné výkony so sebou hore. Nedá sa mu čo vytknúť a pomocou jeho výkonu ožíva celý príbeh a aj scény, ktoré by inak vyzerali veľmi umelo sú straviteľné hlavne vďaka jeho pohľadu (jeho postavy). Ináč stráviteľná adaptácia veľmi zaujímavej témy. Dokonca film, v ktorom je vidieť, že si z vizálneho hľadiska dali prácu s každou scénou. Ostáva mi už len povedať, nech to položí laťku, ktoré podobné filmy už určite nebudú podliezať a nech už je to hercami alebo režisérmi, nech to bude už len aspoň takto dobré, keď nie lepšie ! A Kubovčíkovi prajem nech točia ďalšie zaujímavé filmy, v ktorých by sa mohol znova ukázať. UPDATE: Už som videl dva slovenské filmy prvotriednej kvality, ktorými sú Únos a Špina, preto musím ísť s hodnotením dole na 4*. ()

iceworld 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie a to hlavne vzhľadom na to že ide o slovenský film. Nečakal som od toho veľa ale až na malé detaily ako to že celý film sa akoby odohráva v katalogu na moderné kancelárie a byty alebo fakt že na konci zistíte že celá sledovacia línia je tam dosť odveci, čo ale vôbec nevadí je to kur** dobrý film. Btw: nadávky sa oveľa ľahšie počúvajú po anglicky než v rodnom jazyku. ()

Mathyen 

všechny recenze uživatele

konečně!! po všech těch hovadinách a rádoby drsných nebo rádoby cool filmech z našich končin je tu něco, co všechny ty braky a tragikomedie strčí do kapsy v mastným papíře..., konečně film, který dokáže konkurovat těm zahraničním a přitom za málo peněz hodně muziky. Vizuál je promakaný do detailů (ladící filtry, měnící se výška záběru, destruktivní zpomalovačky, dynamický střih), má to skvělou předlohu, se kterou si tvůrci pohráli jako Gáj Ryčí, je to úderné, vtipné, skvěle zahrané (k velkému a milému překvapení), tady nění vo čem... tohle je po seksakramentsky dlouhé době film, který za to stojí! Na naše poměry nevídáno neslýcháno... 9.5/10 ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Vždy sa dá niečo doplniť, či vylepšiť. Ale ja som sa na tomto filme bavil tak ako pri filme zo strednej Európy už dávno nie. 4,5* ()

SMilan 

všechny recenze uživatele

Najviac rušivým aspektom tohoto pomerne podareného domáceho produktu, bolo z môjho pohľadu až prehnané poukazovanie na to, ktorá z našich televízií má v tom prsty. Preto som mal dojem, že som sledoval nejaký Panelák špeciál. Inak som ale veľmi milo prekvapený a nečakal som, že ma film vôbec zaujme. Z hercov pre mňa všetko pomerne neznáme tváre, dvojka odpočúvajúcich agentov sa mi obzvlášť rátala. ()

Neo007 

všechny recenze uživatele

Velmi vydareny pohled do zakulisi prezidentskych voleb a na to jake jsme loutky. Vsak oni si to kluci politicky nakonec vzdycky postavi jak potrebuji, aby jim to prospelo a nebo byt jen posilili sve ego a potopili nejakeho toho sveho rivala v byznysu. Spokojenost a 70%... ()

WoodoX 

všechny recenze uživatele

Najlepší film zo Slovenska za posledných mnoho rokov. Moderne štýlový, s vtipnými hláškami a uleteným príbehom. ()

Kenji 

všechny recenze uživatele

Tak ma manželka konečne dotlačila. Vizuálne nad slovenské pomery. Človek sa nenudil. Je to síce samé kkt, piča, ale nič, čo by som nepočul každý deň na ulici. Miestami som mal pocit, že sledujem 30 minútový product placement. Vtípky česko-slovensko ku koncu už otravné. Akože prekvapivá pointa kto ho dal sledovať, nemala vôbec vplyv na dej, zbytočná a úplne mi pokazila dojem z filmu. Napriek všetkému 3 z 5tich ()

tucnakova 

všechny recenze uživatele

V Mekáči to bylo výborný ... jen za ty Tatry bych dala pět hvězd ... a Majeský neumí mluvit sám, či co ? ... Zeman a Lady Gaga na hrad ... ! ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Máte-li touhu vidět snímek, který se podbízí vizuální formou na úkor obsahu, bude ,,Kandidát" Váš horký kandidát. Pan režisér, jehož vidění filmového světa je očividně zdeformováno tvorbou reklamy, se rozhodl natočit jeden velký videoklip plný zrychlených a cool zpomalených záběrů. Dějová myšlenka zákulisních špinavostí při volbě nového prezidenta je přitom dobrá, avšak když si tvůrce snaží ,,hrát na Ameriku" tak působí v mých očích směšně. Stupidní dialogy (,,..my máme december, vy máte prosinec."....,,co znamená Hradec Králové?", drsné hlášky o Petržalke atd. Hahahahohoho), ploché charaktery postav (tým tvořící prezidentskou kampaň byl jak výběr dementů a přehlídka modelek). Stačí takové zpracování? Dle zdejšího hodnocení asi ano. Pro mě je ,,Kandidát" velké nafouknuté nic dobré akorát tak do Tv jako kulisa při pořádání akce s přáteli. Velké plus zaslouží fajn práce pana kameramana, líbivá Monika Hilmerová, úchvatně pokérovaná slečna sekretářka a super obleky a košile šéfa reklamky. P.S. Taky vám postava biskupa připadá jako chabá snaha o Christophera Waltze z Hanebných panchartů ? :-D ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Na slovenské pomery celkom slušný a svižný film, ktorý ale mohol mať iné poňatie. Napr. mohlo ísť o to, aká jek korupcia okolo kandidatúri a nie o tom, ako sa dvaja reklamný bohovia stavia o tom, koho kandidát vyhrá. A už keď bola zvolená táto neštastnejšia možnosť, mohlo ísť skutočne o súperenie dvoch súperov. A nie len pohľad na jedného. ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Veľké slovenské prekvapenie. Samozrejme, scény mohli byť rozmanitejšie a veľkolepejšie, mohlo sa zobraziť viac zákulisných hier, mohla sa vo väčšej miere využiť samotná Bratislava. Ale aj napriek tomu ide o chvályhodný a veľmi kvalitný počin. ktorý konečne priniesol do slovenskej kinematografie niečo iné, ako komornú psychologickú drámu. Za pozornosť stojí skvelý vizuál filmu a vynikajúci výkon Mareka Majeského. V Tescu sa dá kúpiť za 4 €, tak hor sa do toho :-) 8/10 ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Předešlu, že k politické a obecně společenské významové stránce tohoto snímku se raději nebudu vyjadřovat. Pak mi před očima zbude průměrný thriller formálně opisující od "západnějších" protějšků s neustálou snahou být okatě "cool", snímek proplétající roviny sledujících a sledovaných do jen s vypětím všech sil ukočírovaného tvaru. Z těchto vět plynou - dosti implicitně - dva závěry: Nebylo to ani zdaleka tak špatné, jak jsem se bál, a k mému zděšení přestávám rozumět hovorové slovenštině! ()

Thailon 

všechny recenze uživatele

4* som dal vzhladom na nase slovenske filmy. Paradny strih, kamera, dej nestoji, plynie a aj herci hraju (neratam ten team v agenture, to je parodia). A konecne dialogy, v ktorych sa picuje a kurvuje ako v beznom rozhovore nasho naroda. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

NÁPAD VELMI ZAJÍMAVÝ , děj rovněž zajímavý , Marek fakticky dost přesvědčivý , ovšem zvuk ve filmu , místy -- HROZNÝ !!! Nebylo občas rozumět vlastnímu slovu . Škoda !!! A proto jenom dvě . Ovšem s odstupem času se zvukem na Dvd a ne v kině a také s výbornými výkony Majeského , Hilmerové , Dlouhého i Kubovčíka přidám * * , takže je to za * * * * . Na slovenské poměry výborné . ()

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama