Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Recenze (409)

Tomas_PO odpad!

všechny recenze uživatele

0/5, aneb slovami CSFD, odpad. Neviem, či som okrem slovenských seriálov ešte niekde videl tak otrasn0 dialógy a herecké podanie. K dispozícii bolo všeličo – dobrá téma, kamera, strih, avšak výsledok viac než zlý. Žiadny kontakt s kandidátom, nekonakt bez štipky tajomna a dôraz kladený na povrchne finišom vyleštené poháre s hnusným chivasom. Product placement horší než seminárna práca základoškoláka. A porovnanie s The Ides of March...to sa asi ani nedá. No des a hrôza. ()

punco 

všechny recenze uživatele

To najlepšie čo doma máme. Moderne, svižne a pútavo zrežírované, super hudba a hlášky, Dlouhý s Kubovčíkom vyhrávajú. Paradoxne najviac mi vadil hlavný predstaviteľ ktorý bol preafektovaný až príliš. Týmto smerom by sa mala uberať slovenská kinematografia . ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Soukromá slovenská reklamní agentura přijme zakázku na zajištění prezidentské volební kampaně pro vcelku bezvýznamného kandidáta. Sebevědomý a ambiciózní šéf agentury však není zvyklý sbírat drobky. Své úsilí směřuje k dosažení nejvyššího vrcholu - vítězství ve volbách v prvním kole. Tuto jeho snahu umocňuje sázka doslova o všechno s jeho podnikatelským rivalem... Největší uznání a pochvalu je nutno směřovat k technickému provedení. Kamera, střih, zvuk, hudba - zde se jedná o precizně odvedenou práci, která snese velmi přísná (i mezinárodní) měřítka. Líbil se mi také Marek Majeský v hlavní roli a vlastně i samotný příběh by byl OK, nebýt těch dvou expertů, zavřených v bílé dodávce (asi pro jiné neviditelné), schopných během okamžiku napíchnout telefon kohokoliv na světě a komukoliv na světě osadit byt štěnicemi taky žádný problém. Tato paralelně probíhající dějová linie mne vůbec nezasáhla a satirické prvky v ní to rozhodně nezpravily. Tyto dvě postavy bych ze scénáře s klidem vyškrtl. 65%. ()

pds 

všechny recenze uživatele

Až na pár drobností (PP, zbytočné nadávky...) celkom dobrý film. Najlepšie sú pasáže Michal + Michal . Bez nich -2 * PS: český dabing hlavného hrdinu je otrasný.... 68% ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

docela zajímavá mystifikace, které pro mě snad chyběla jen větší katarze, ten závěr mě zkrátka tolik nechytnul. Jinak ale docela vtipné, filmu prospělo, že se nebral zase tak příliš vážně. Na to, že jde o domácí tvorbu, lze jistě hovořit o nadprůměru, o kterém se toho příliš nevědělo. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Snaha slováků o politický thriller vyšla tak napůl. Film o reklamním magnátovi, který uzavře sázku, že za 2 měsíce udělá z neznámého slováka prezidenta země, každopádně ukazuje tupost a manipulovatelnost ( nejen ) slovenského národa. Budiž to tedy důkazem, že čím méně referend a voleb, tím lépe, protože v těchto situacích vždy rozhoduje ta většina, která má o dané problematice minimum informací a jejíž mozková kapacita nestačí ani na volbu, zda dnes večer Ordinace v růžové zahradě, nebo zda Cesty domů. ()

Miska2712 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme vo mne samozrejme žiadne emócie ani myšlienky neostali, takže to hodnotím na tri hviezdy. Príbeh, ktorý si samozrejme pozrieme, keď pôjde niekde v televízii, ale, aby sme si ho pozreli viackrát ...... určite nie. Čo sa týka príbehu a obsahu, určite každého režiséra musíme pochváliť za jeho nápad, ale aby to bol nejaký filmový trhák to sa povedať nedá. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Až moc velký odklon k materiální stránce lobistické populace. Normální slovenský občan juká co on to ten vedoucí nepočetné, ale výkonné a schopné, reklamní agentury vlastní. A samozřejmě chce reklamku. Klady: po technické a vizuální stránce dobře zpracováno; zajímavé téma. Zápory: tohle není česko-slovenský styl; trochu pápépřesdeváté. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne dostane majitel a šéf reklamní agentury za úkol zrealizovat prezidentskou kampaň prakticky neznámého Slováka. Už plakáty vypadají jako na zahraniční pecku (nikoliv ušmudlaný evropsky film) a Kandidát má OPRAVDU skvěle má zvládnutou kameru, filtry, střih, frázování záběrů, postprodukci, soundtrack, zvuk... Film by měl být satirou na reklamní agentury a thrillerem o prohnilosti politického systému, bohužel se to tak úplně nepovedlo a to hlavně "díky" postavám a tím co postavy dělají a proč. Dost událostí postrádal smysl, škoda. (2D dabing) Rozpočet: cca 180 tisíc Eur, Tržby: 70 tisíc Eur (Slovensko). ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Snímok začal zle a skončil rovnako... postavy dvoch odposlúchavajúcich (Michal Dlouhý, Michal Kubovčík) úplná tragédia. Celková zápletka a pointa príbehu nie je zlá, ale v žiadnom smere to nenapĺňalo kritéria uceleného príbehu, ktorý by mal tvoriť jadro celovečerného filmu. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Na naše národné pomery originálny film s výborným strihom, kamerou či hudbou a aj tí herci hrajú obstojne. Lenže stále je to zbytočne povrchné, resp. miestami príbeh až príliš tlačí na pílu. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě utvrdil v tom, že slovenská kinematografie je poslední dekádu kilometry před tou naší... taková polovážná satira na SK prezidentskou volbu, kde ta politika tam byla trošku v pozadí, což bylo ale fajn... hlavně mě překvapila skvělá kamera, hudba, střih... ale i herecké (částečně české :_) obsazení... protože v tomhle směru to nevypadalo jako něco ze Slovenska, ale spíše jako něco například od Davida Finchera :_) Ten film nebyl dokonalý, ale bavil, jak tématem tak formou. O dvě třídy lepší než ty naše přiblblé vztahové hořkosladké komedie o lidech středního věku se stále stejnými herci, které jsou pro mne naprosto zaměnitelné a také všechny skoro stejně špatné. *palec nahoru Slovákům* btw... nejvtipnější dialog dvou hlavních hrdinů v Mekáči a nejlepší cameo rozhodně Miloš Zeman a jeho televizní bonmoty :_) ()

Dobrotka 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie slovenského filmu. Marek Majeský trocha kŕčovitý, ale stráviteľný. Naopak Kubovčík a Dlouhý, dialógový koncert. Strih občas hodný epileptického záchvatu, inak celkom vydarené slovenské dielo 😍 ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Vtipné dialogy založené především na vztazích mezi Slováky a Čechy.Vcelku vážné téma pojaté komediálním způsobem. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

No, bol to proste pokus o iný film. Strašne mi vadilo, že tam museli spomenúť všetkých sponzorov, takže je to 100minútová reklama. Keď to pôjde v telke, ani komerčné televízie to nebudú musieť prerušovať reklamami... Dej nebol zlý, ale príliš predvídateľný. Herci... no, tak nemastný-neslaný výkon, hlavne Majeského. A ten najlepší - Dlouhý - mal scenár na pol strany. Rozhodne ma prekvapil prirodzenosťou Kubovčík a hlavne jeho úseky bavili ľudí. Zvyšok filmu, ako som písal - sa dal vždy 10 minút dopredu uhádnuť, čo bude nasledovať. Pokus to nebol zlý, ale rozhodne nie dobrý... Oceňujem aspoň snahu urobiť niečo iné, ako sa robilo doteraz. ()

Tominko12 

všechny recenze uživatele

Námet je veľmi originálny a na slovenské pomery veľmi zaujímavý, aktuálny a realistický. Film je rozdelený na dve línie: thriller a komédiu. A to bola možno škoda, aj keď komediálna vložka bola vydarená, uberalo to na vážnosti a dramatickosti filmu. Majeský a Kubovčík sa do príbehu veľmi hodili a aj kvôli nim sa jedná o veľmi vydarený slovenský film. S prižmúreným okom 4*. ()

Ms.Iris 

všechny recenze uživatele

Výborne! Pre mňa plných 5* ! KONEČNE jeden z mála slovenských filmov čo ma skutočne oslovil (príbehom), prekvapil (herci nehrali umelo ako poväčšinu môžme vidieť a počuť v slov.filmoch), pobavil (nenásilnými, vcelku stráviteľnými vtipnými scénkami), nenudil (lebo to malo grády) ... proste film, čo stál zato! Od začiatku až do konca :-) a samozrejme aj po konci, záverečnou hudbou, ma to posadilo znova na zadok a vychutnala som si to až do poslednej sekundy! http://www.youtube.com/watch?v=fox6k94zJKU ()

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama