Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Recenze (409)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Nápad 5* - Scenár 3* - Prevedenie 2* - Zvuk odpad!. Chcel som udeliť za film 4*, ale ten zvuk bol fakt otrasný. Musel som riadne natŕčať uši, aby som rozumel 80% toho, čo tam povedali a do toho to vrndžanie auta a hudba omnoho hlasnejšie ako tie šuškanice akože dialóg. Strih zvuku bol tiež mizerný. Proste všetko okolo toho, čo sa dalo počuť vo filme stálo za hovno. Taktiež sa dalo mnoho ďalších vecí urobiť rozhodne lepšie. 3* ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem neměl ani potuchy až do doby, kdy jsem jej objevil v TV programu. Protože televizní stanice se rozhodly umučit v sobotním večeru potencionálního diváka k smrti neskutečně bídnou nabídkou, "zbyl" při rozhodování tento film jako KANDIDÁT na sledování. Nemám sice moc rád slovensko-české produkce, ale obsah sliboval zajímavou zápletku a děj. Bohužel, film se mi jevil jako kecy, obrazy, nuda, šeď, kecy, brazy, nuda, kecy, šeď, kecy....další film, jenž formou převyšuje obsah, byť obsah významný svou aktuálností. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Made in Slovakia, už len kvôli tomuto spojeniu ma film zaujal a preto som ho aj vlastne chcel vidieť. Ostal som milo prekvapený. Moderný, zábavný snímok pri ktorom som vôbec nenudil. Super práca s kamerou. Bodaj by sa takýchto našich filmov točilo viac. ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Sdílím trailer na Facebooku. : "slovenskej julius ševčík podle všeho :-)" // Dronte: "vizuály dobrý, ale působí to dost zmateně" // : "dyť říkám, slovenskej ševčík :D" // Jinak kdyby vás to zajímalo, tak jo, po zhlédnutí potvrzuji, že Jonáš Karásek je (o trochu lepší) slovenský Julius Ševčík. Se všemi dobrými a špatnými věcmi, které to znamená. ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Nebolo až také dobré ako som očakával ale taktiež nie som sklamaný. Jednoducho povedané, ak slovenský film pôjde ďalej touto cestou, svitá na lepšie časy pre slovenskú kinematografiu. ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Kladně musím hodnotit dravost a drzost, s jakou se do toho tvůrci vrhli, a přitom v celku neselhali. Je to zábava, vizuálně místy okopírovaná od zámořských vzorů, ale přesto až strhující, s povedenými dialogovými výměnami. Humor je mnohem více absurdní než černý nebo ironizující, to taky beru. Bohužel pár věcí skřípalo, především zvuk (mluvené řeči místy fakt není rozumět a postsynchron se úplně netrefuje), postava biskupa (v rámci jinak nadupaného filmu vám stihne pronudit díru do hlavy) a některé úplně zbytečné režijní hříčky, které zaplácnou několik minut, v příběhu nemají co pohledávat a samy o sobě neobstojí. Celkově ale jsem za úspěch posratého Kandidáta rád. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velmi dobry a zajimavy namet, skoda, ze potencial nebyl uplne vyuzity. Je pouze nastinena hra medii s verejnosti a jak se asi "delaji" nove strany a politici. Spousta situaci a dejovych odbocek ve filmu je zbytecnych a jen odvadi od podstaty filmu. Asi bych vytknul i prilisnou technickou stylizaci a strih. V hlavni roli zaujal vyborny Marek Majesky. Skoda, ze se vice nezapracovalo na scenari, presto si Kandidat zaslouzi pozornost. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Lambertovými slovami :"A že to mohol byť kurva dobrý film!" Len to by ho nemohli robiť ľudia čo sa celý život živia reklamou a nevedia ako správne vystavať, vyrozprávať a rozbúrať príbeh. 106 minútová reklama na chladničky, kuchyne, obývačky a iné bytové doplnky. Ak sa to počas 106 min náhodou nedeje, jedná sa o paródiu na film, čo sa obsahu a formy týka. Pamätná scéna : McShit hovnalds monológ. Za kameru a Kubovčíka. ** ()

morgos 

všechny recenze uživatele

Začnu tím dobrým protože toho moc není. Nemůžu si vzpomenout na vizuálně lepší český nebo slovenský film. Nebál bych se to přirovnat k nějaký západoevropským nebo americkým filmům. Výborná kamera, barvy, zvuk, muzika prostě všechno. Technicky opravdu na vysoké úrovni. Bohužel u zvuku jsou naprosto špatně dialogy. V hodně scén nejde skoro rozumět co postavy říkají. Navíc dabing jedné z hlavních postav kterou hraje Marek Majeský je příšerný. To byla asi největší chyba. Ač je film technicky na výši, tak scénář je strašný. Nevím jestli to blbě nastříhali nebo za to může pouze scénář ale ten film je pekelně špatný jako třeba film Kájínek a podobné a jemu podobné pokusy. Takže celkově nic moc. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Tento film je naprosto výborné zvládnut po technické stránce , ale jak se to vezme protože se ta technická stránka k tomuto filmu vůbec nehodí . Jak říkal František Fuka : Byly by z toho krásné reklamní spoty , ale ne film . Prostě obsahově vůbec nezvládnuto a to je pak krásně zvládnutá technická stránka k ničemu . ( 9.5.14/MAC/Dávám sice *** , ale tu třetí si to tak úplně nezaslouží) ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Po druhom vzhliadnutí som si viac vedomý negatív tohto snímku. Ale napriek tomu, plné hodnotenie musí byť! Už len z toho hľadiska, že ide o kvázy nezávislý film, ktorý je oproti skostnatenej československej filmárčine neskutočne svieži, nápaditý, dynamický a satiricky vtipný (v netradičných polohách). Pôvodný námet (Hečkovej knihy) považujem za veľmi plodný, ale jeho pretavenie do filmového scenára považujem za skoro geniálny! K tomu kopec skvelých heftov, GuyRitchiovských výpadov, uveriteľných postáv a hudby... Takéto filmy nám treba! Ministerstvo kultúry by sa malo vážne zamyslieť, či nabudúce dotovať ďalších zbytočných "eštebákov" alebo konečne niečo odvážne originálne. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprostá a totální kokotina. Nevadil mi ani tak ten nesmyslný scénář, pokus o "vrtěti psem", rádoby snaha o konspirační teorie, obdivování světa korupce a sexu a všechny ty blbosti, o nichž už dávno víme a málokoho zajímají. Vadila mi hlavně ta úporná snaha o umění, zajímavý střih a barevné koláže. Těžiště filmu spočívá ve vizuálu, který je pouhým reklamním videoklipem, který mi, který reklamy v podstatě nesnáší, docela dost vadí. To,co bylo v Ulovit miliardáře schválně taháno za vlasy pověstným sklepáckým humorem, je tady míněno zcela vážně. Musím říct, že jsem celkově filmem dost znechucen a nechci nic takového zase nějakou dobu vidět.20% ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo mimo skostnatenej slovenskej formy, nech je tento film odrazovým mostíkom pre celú novodobú slovenskú kinematografiu. Dlouhý si to uhral na jednotku, ako takmer vždy, Heso vyzeral ako úspešný účastník Ps konania, ako som povedal na inom mieste, a to je asi všetko, čo som považoval za potrebné uviesť. P. S. zopár failov by sa ale našlo. ()

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Výborné! Naozaj. Na prvý krát musím ohodnotiť 4*, po čase sa k tomu určite vrátim. Plný počet však určite nie. Vyzdvihnem hlavne do oči bijúce "prereklamovanie" v každom druhom zábere. Všetky produkty otočené a jasne čitateľné. Viem, viem, možno bez toho by ten film ani nebol, ale.. jednoducho mi to vadí. Bodka. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vyspelá a dokonalá forma kráčajúca ruka v ruke s obsahom. Škoda záverečnej pointy a linky objednávateľa, ktorá neodznela tak ako mala, napriek jasnému zámeru zobrazenia šedej eminencie bolo na ňu primálo relácií. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Na slovenské pomery film, ktorý prekonáva očakávania. Skvelá kamera, strih a v neposlednom rade aj réžia a scenár. Obsadenie Kubovčíka považujem za skvelý ťah, Majeský presný, Hilmerová trochu v úzadí. Dej ukazuje len zlomok toho, čo sa v skutočnosti deje v pozadí každých volieb. To som bol trochu sklamaný, lebo dalo sa z toho vyžmýkať aj viac. Niečo na štýl českých Hranarov, ktorý sa s tým nesrali a ukázali veci aké sú. Tu sa to uberalo trochu iným smerom. Charakterovka zvládnutá dobre. Ja osobne som sa asi najviac tešil nato, ako dopadne stávka. To ma držalo v napätí až dokonca. Samotný záver trochu prekvapujúci, aj keď nie úplne neočákavaný. Žeby pôda pre dvojku?? Film je celkovo veľmi vizuálne pútavý a dôležitá vec, repliky nie sú až také klišoidné, ako som sa obával. Trochu to viac požmýkať, mohlo to byť najvyššie, takto za obsadenie, scénu v McDonalde, kvalitu a záver 4 z 5 ( CC, Eurodiera, BA) ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý film. Mrtvý prezident, dobrý prezident... Neveselé, ale pravdivé, jako celý snímek. Myslím si, že scénář by klidně mohl být jako vystřižený z běžného života. Média mají ohromnou moc, stejně tak jako osoby, které je vlastní. Když máte neomezený přístup k masám, stačí je zmanipulovat (což někdy lze až nečekaně snadno) a hlasy máte jisté. Vše provedeno čistě, demokraticky. Jediné, co mi na filmu vadilo (a braťja prominou) byla ta HROZNÁ slovenština. 70% ()

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama