Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Nick (Elijah Wood) zjistí, že vyhrál večeři se svou oblíbenou hvězdou Jill Goddard (Sasha Grey), je neuvěřitelně nadšený, že konečně dostal šanci setkat se s ní. To vzrušení ho opustí, když zjistí, že herečka nesdílí stejné nadšení jako on. Jillin manažer Chord (Neil Maskell) mu nabídne něco, co nemůže odmítnout: Chord umožní Nickovi neustále sledovat Jill přes počítač. Nick se zpočátku zdráhá, ale Chord ho přesvědčí tím, že by měl dostat alespoň nějakou šanci se k herečce přiblížit. Nick začne svou hvězdu sledovat. Posléze zjišťuje, že není vše v pořádku a že Chord na něj ušil boudu. (Terva)

(více)

Recenze (69)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Prozatím kravina roku a nemyslím si, že ji někdo za ty tři zbývající měsíce stihne překonat. Nadějný španělský režisér Nacho Vigalondo spatlal naprosto směšně nepravděpodobný thriller, a to v podstatě ve všech myslitelných ohledech. Ta "formální" stránka, kdy kamera jakoby jezdí po obrazovce hrdinova laptopu mezi jednotlivými okny, není tak koncepčně soudržná jako například v mnohem povedenější letošní žánrovce The Den, často působí absurdně (modelování obrazu z kufru auta), a v závěru už mi ani nebylo jasné, jestli se pořád pohybujeme po obrazovce titulního noťasu, nebo už jsme nekoncepčně přeskočili na jiné zařízení, nebo někam úplně jinam, nebo co. Ale to je jen vrcholem ledovce. Technický aspekt nemůžu jako laik hodnotit - ačkoli mi většina těch IT věcí přišla laickým odhadem naprosto přestřelená, třeba to skutečně technicky možné je - pokud jsou postavy špičkovými specialisty / hackery... Jenže pak bych čekal, že budou důvtipnější i v jiných věcech. A to oni nejsou. Vůbec. Scénář je zkrátka naprosto příšerný, u některých zvratů a nešikovně odhalovaných motivací postav jsem málem propukl v hysterický smích/pláč. Po většinu stopáže ten film působí jako ještě mnohem hloupější, než nakonec po závěrečných odhaleních je, a to dokonce tak strašně moc, že si myslím, že spousta diváků ho po půlhodině vypne, protože nebudou mít sílu na takové idioty koukat... Právě ten závěr mi hodnocení zvyšuje alespoň na milosrdné dvě hvězdy, protože se díky němu stal z "absurdně debilního filmu" jen "filmem absurdně překombinovaným" (kdy ta hlavní dějová konstrukce se ukáže jako relativně racionálně vymyšlená, byť imho tragicky neukočírovaná a nepřesvědčivá), což je pro mě o level míň závažnější diagnóza. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Osobne najzaujímavejší mi prišiel zvolený štýl - kde sa viacúrovňové vnímatie toku času zintenzívňuje zvoleným prostriedkami všadeprítomných kamier a pozorovacej techniky - od webkamerky až po rôzne typy surveillance video senzorov. Ovšem tá lacinosť príbehu tomu nohy podráža. Fanúšikovia Sashy a modrookého hobita môžu byť ovšem spokojní... (videné na EFM) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět na cyber internet, avšak velmi nerealisticky podaný, ale dá se to překousnout. Eliah Wood je snesitelný, Sasha Grey je svůdná, tempo je celkem slušné, film napíná i baví zároveň, takže 3* jim musí absolutně stačit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo série webových/FB/četových trilerových hororov (Odobrať z priateľov, The Den). Úvod je strašne nezáživný, po dvadsiatich minútach som mal chuť vypnúť televízor a kábel do elektriky si omotať okolo krku a dobrovoľne sa zaškrtiť. Potom sa to našťastie MIERNE rozbehlo a malo to niečo do seba. I atmosféra opustených nočných ulíc fajn, Elijaha Wooda to evidentne v tomto ohľade dosť láka (Maniak). Scenár bol však absolútne hrozný, jeden debilný zvrat striedal ešte debilnejší a priznám bez problémov, že som to vôbec nepochopil. Takisto ma negatívne zaujalo vyobrazenie polície a jednotky SWAT – aby takýmto profesionálom v jednom ľudoprázdnom nočnom meste na aute utekal jeden civil, je neakceptovateľné. Páči sa mi, že Elijah (zároveň producent filmu) po mega-úspešnom Pánovi prsteňov nestratil sám seba a vyhľadáva práve takéto malé filmy. Škoda len, že nie sú dobré. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nějak se nemohu rozhodnout, zda jde kariéra Sashy Grey tak strmě nahoru nebo kariéra Elijaha Wooda tak strmě dolů. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Fanúšik vyhrá rande s obľúbenou herečkou, ktorá ho však sklame tým, že odmietne. Následne ho kontaktuje jej údajný manažér, ktorý mu ponúkne možnosť sledovať ju neustále cez počítač... Zdá sa, že Nacho Vigalondo sa zaradí k ďalším talentovaným tvorcom, ktorí svojou nádejnou a osobitou tvorbou nakoniec zapadnú do spárov USA mainstreamu. Takže po prelomovom, napínavom "Los cronocrímenes" a odľahčenom, zábavnom "Extraterrestre" prichádza nepríliš zaujímavý "Open Windows", v ktorom sa režisér dokonca vzdal aj svojho sci-fi trademarku, na úkor otravnej, neoriginálnej a vo svojej podstate až naivne trápnej problematiky internetu a cyber-terroru. To sa snaží zaobaliť do pozerateľného a tajomného formátu typu modernizovaného "Rear Window", ale nefunguje to. Prehnané a zároveň predvídateľné dianie ma nebavilo, spracovanie cez PC obrazovky iritovalo, celkovo som tomu filmu nič neveril a Vigalondo mi tak tento rok už druhý raz (po pochybnom príspevku do slabého "V/H/S: Viral") potvrdil, že v budúcnosti nemá cenu sa na jeho filmy tešiť. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nevím, kolikrát dělal autor tohohle filmu řidičák, ale jednou to asi nebylo, protože heslo "předvídat" mu do stylu zjevně moc neladí a divákovi chtěl vštípit totéž. Ten scénář je neuvěřitelnej, tady se prostě cucá z prstu o sto šest, jak se to zrovna šikne, nehledě na reálnost, proveditelnost a pravděpodobnost. Jenže slátanina je to věru napínavá, furt se něco děje a když člověk přistoupí na hru "nic v tom nehledej, nerejpej se v tom, neřeš" je to i slušná zábava na necelý dvě hoďky. Já se i přes úšklebky bavila v míře, že mi hodnocení neustále poskakovalo scénu od scény mezi dvěma a čtyřma. Takže trojka z toho vyjde. A ten závěr, to na mě působilo jako hodně vtipné pomrknutí Sashy Grey za svou porno kariérou. Jo a horor? Nevím nevím, já bych v tom spíš viděla akční sci-fi thriller. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tento snímek těšil. Náboj není vůbec špatný, ale ta nereálnost a nelogičnosti z toho smrdí při každé druhé scéně. Vše to obrovským způsobem sráží ke dnu. Dobře se na to dívá, ale když divák ba i jen na chvilku zapne mozkové závity, musí jít hned "blejt". Ani do průměru Frodo Pytlík nic vytáhnout nemůže .. 4/10 = 41% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Což o to, Otevřený okna, a to není reklama na Widle, ani se nevětrá puch pro promrdané Šedivé noci, mají docela slušný odpich a dokážou zaujmout, bohužel atributy jako nereálnost, nekompaktnost, zřejmě přehnaná ambicióznost a výsledná nesmyslnost stahují tento počin do podprůměru. S Frodem online mnohem radši za klavírem. 45% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec tak marné, jak jsem před zhlédnutím předpokládal. Samozřejmě jsem na snímek nekoukal proto, abych viděl nějaký ten šourek. Spíše jsem očekával výběh s kůzlátky, přičemž bych se nezlobil ani za zatoulaného bobra. Nedovedl jsem si představit hrající Alexandru Šedou. Nebylo to tak strašné. Na podobná béčka určitě má, kdyby ji najednou přestala fungovat vagina. Příběh je šílený, v každém směru neuvěřitelně přestřelený a pro diváka, který má vypito nad 5 piv asi i nepochopitelný. Zásadně mi to nevadilo. Docela se mi líbil zajímavý a originální nápad, kdy je vám vše prezentováno formou otevřených okýnek, jak již název filmu napovídá. Klidně dám i takové odrbané 3 *. I vzhledem k tomu, že sled událostí cirka poslední půlhodinky je prostě debilní. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem horor. Horor to není ani náhodou, ani akční, ani krimi, pouze slabý Thriller. Začátek byl velice slibnej, rozjede se to vlastně hned od prvních minut, takže se vůbec nenudíte (velký +), ale postupem času, přicházíte na to, na jakou hovadinu to vůbec koukáte. Příběh strašně nereálný, Frodo Pytlouš celkem nic moc, od Sashy jsem čekal, že předvede něco ze své bohaté kariéry, ale ukáže slabě pouze cecky, no a závěr byl se vším tím odhalením strašně blboučký. Hvězda za zpracování, druhá za tempo. 35% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Open Windows ma veľmi prekvapili. Je to skutočne uveriteľný, psychologický a dobré vymyslený thriller, kde som celý čas so záujmom sledoval čo sa bude diať a aké prekvapenia to ešte skrýva. Elijah Wood je v tomto filme fantastický a musím povedať, že som rád, že dokázal byť aj v dobrom filme po tom čo som tohto roku videl Set Fire To The Stars, z čoho vznikol tragický životopisný film. Atmosféra funguje a čo sa týka technických vymožeností, tak nechcem moc do toho ísť, lebo nie som v tomto smere žiadny preborník. Každopádne vo filme som tomu absolútne veril. Záver je skvelý a nebudem nič spoilovať, lebo to stojí za to vidieť. Myslím si, že tohtoročné Unfriended využilo tiež niektoré nápady, no poňali to viac hororovým štýlom. Toto je skôr thriller. Ja som si ho výrazne užil a nevidím dôvod nedať plný počet bodov. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jsou horory, ke kterým jsem nemilosrdná, protože jsou tak příšerně stupidní a pak jsou horory, ke kterým jsem spíše shovívavá, aniž bych znala přesný důvod, byť jsou ujeté, nedomyšlené, ztřeštěné, prostě... kravinky. Ukázkovým příkladem budiž Open Windows. Tato otevřená okna sledujeme z Elájova notebooku, říkají se tam bohapusté žvásty, děj ujel do blázince už po úvodu, ale stejně, možná díky hlavní postavě, nějak nemáte chuť dát míň než tři*. Pokud potřebujete v hororu propracovanou dějovou linii, podívejte se na něco jiného. Pokud vám chybělo nějaké vzrůšo, zabruste do jiných snímků, ve kterých 'hrála' hlavní ženská postava Sasha Grey. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kariéra Elijah Wooda by se dala rozdělit na dvě poloviny- do Pána prstenů (včetně) a po něm, páč po roli Froda, kterou už asi nikdy nezopakuje, si začal vybírat spíše "undergroundové" kousky, Open Windows se mezi ně dá zařadit rozhodně taky, navíc připomene Elijahova Maniaka, i tady se natáčelo docela originální formou (radši si zkontrolujte svojí webku, jen tak, pro sichr ;), i tady si... aha, Spoiler! :-) Film jako takový je samozřejmě kravina, jde z toho poznat, že se scénář psal tak trochu za pochodu a jak se režisérovi zrovna hodilo do krámu, ale co naplat, kouká se na to dobře, film, kterej je prostě pořád v pohybu a tak nemá čas nudit. Ale slovo logika je v tomto případě fakt těžce sprostý slovo... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ne každý herec se hodí na každý horor a ne každý horor se zase povede tohle opět jednoduchý pokus se všemi možnými prvky překvapení ale moc neuspěl takže asi tak. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jak to mám pořádně hodnotit. Vypadá to slušně, ale je tam moc různých náhod a nereálností. V závěru jsem to už možná ani moc dobře nechápal. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je tenhle filmový experiment diplomaticky řečeno hodně "divácky nevstřícný", na druhou stranu mě ale svou originální formou docela zaujal... tedy aspoň zpočátku, v polovině už mi spolehlivě lezl na nervy. Každopádně jeho děj je dost pitomý a z celého filmu je myslím nejlepší úvodní scéna s fiktivním trailerem. A herci? Několik přehrávajících outsiderů, Pytlík po dvou epesních deviantech (Sin City a Maniac) už opět v roli, ke které ho předurčuje jeho fyziognomie, no a "herečka" Alexandra Šedivá nejenže je mi krajně nesympatická, čumí jak sůva, ale nepobrala ani mnoho hereckého talentu. Holka zůstaň prosímtě radši u těch svých gangbangů a análů... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Open Windows je rozhodně velmi osobitým a zajímavým projektem ale to je asi tak vše. Stokrát omílaný příběh zasazený do moderních kulis internetu je v zárodku pořád ten stokrát omílaný příběh a na celkovém dojmu je to znát. Přičtěte k tomu zbytečně natahovanou stopáž a dostanete další průměrnou jednohubku, která sice přišla s ničím novým, nicméně ta stokrát omílaná příběhová linka ji stáhla dolů. PS: Elijah Wood se nálepky hobita pravděpodobně už nikdy nezbaví, pořád jsem totiž čekal, kdy vytáhne Prsten Osudu a prohlásí ho za svůj. ()

Reklama

Reklama