Reklama

Reklama

Containment

(seriál)
  • USA Cordon (neoficiální název)
Trailer 1
USA, 2016, 9 h 6 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

David Gyasi, Christina Moses, Chris Wood, Kristen Gutoskie, Claudia Black, George Young, Hanna Mangan Lawrence, Trevor St. John, Zachary Unger (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Policejní strážník Lex Carnahan (David Gyasi) je pověřen úkolem udržet klid v ulicích poté, co se uprostřed Atlanty rozšiřuje smrtelně nebezpečný virus a město je rozděleno na dvě půlky. Na tu zdravou a na tu kontaminovanou. Seriál je americkým remakem belgického dramatu Cordon. (geklon)

Recenze (27)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Začátek nastřelí bombastický apokalyptický výjev totálního chaosu, malátných nakažených připomínající zombie na každém čtverečním metru, armádu, která jim zoufale vystřeluje mozky z hlavy a totální rozklad všeho, co si člověk představí pod pojmem civilizace. Pak najede znělka s úvodními titulky, objeví se nápis "o několik dní dříve" a do šesté epizody se nestane vůbec nic. Je to zcela průměrný televizní seriál, který pokud by neměl za hlavní téma zákeřný virus, člověk by si ho spletl s libovolnou kriminálkou. 64% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový seriál od stanice CW se zabývá vypuknutím smrtící nákazy v Atlantě. Naštěstí se zrovna tam nachází CDC, takže odborníky mají po ruce. Celá oblast se musí uzavřít a lidé panikaří. Nikdo zatím nevím, jak se tomuto smrtícímu viru bránit. Nemocnice je také uzavřená. Je nám představeno hned několik postav a jejich příběhy. Ty se vzájemně proplétají, ale každý je na jiné straně barikády. Seriál se snaží hodně hrát na emoce.Na to už jsme od CW zvyklí. Nakonec se vše zamotá a některé postavy nás opustí. Lidé se v těchto situacích občas chovají dost zoufale. Konec je ale celkem pozitivní a další série už nebude, takže se toho o původu viru už víc nedozvíme... "Držte si odstup 4 až 6 stop prosím!" ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborný serial drží mně v napětí od prvního dílu nemůžu jsi vynachválit, příběh, hudbu , herce celkový děj napínavost dílu všeho co je, nenašel jsem chybu. A hlavně Virus za který jsi můžou sami. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud by měl člověk nulovou nebo minimální zkušenost s nákazovými thrillery, tak by si seriál mohl užít, ale v opačném případě to příliš nejde. Containment je sice technicky zvládnutý a slušně zahraný, ale do žánru přináší naprosto nulovou invenci, což se dá přehlížet jen chvíli. Navíc asi v polovině série mi začalo připadat, že si tvůrci nevědí rady kudy kam a ta reckylace postupů začala nabývat na místy až nesnesitelné intenzitě. Další sezona by byla v tomto případě nošením dříví do lesa. 40% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Len pilot. Dalsie diely boli v poradovniku, ak sa niekedy budem dostatocne nudit, ale kedze skor prisla sprava o zruseni, uz to asi ani nema zmysel. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Lákal mě atraktivní námět a naopak trochu děsil původ seriálu. Musím ale říct, že i když si Containment nese jisté znaky stanice the CW, stejně jako styl vedení seriálu Julie Plec, tedy větší důraz vztahy a tlačení do popředí emocionální rovinu, jako celek mě to překvapivě dost rychle a intenzivně chytlo. On už jen ten nápad vzít skupinu různorodých lidí, odříznout je od světa a nechat je ve stále zhoršující se situaci mezi sebou interagovat je hodně vděčný. Tady to funguje díky dobře napsaným a sympatickým postavám a příběhu, který se pozvolna odhaluje na pozadí různých problémů, které postavy napříč epizodami řeší. Seriál by pro úplně uzavření potřeboval alespoň minimálně ještě jednu sérii. Možné rozuzlení je tu spíše jen naznačeno, ale je dobré, že příběh aspoň nekončí žádným zbytečným cliffhangerem a jen prostě... otevřeně. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Vyloženě špatný to není, dejte tomu šanci, ale v polovině sérky se to začíná natahovat jako sopel a to kurva není dobrý, kurva není. Potenciál to mělo, ale postupem času je to spíš soukromý drama, jak nákaza. Do prdele, ať to alespoň skončí špatně. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Tento seriál nevyzerá zle, nie je zle natočený ani nemá zlý príbeh. Ale za tie tri hodiny ma nedokázal dostať do bodu, že by som sa začala baviť. Započal vírus a za nasledujúce tri hodiny sme sa nedopracovali k absolútne ničomu čo by ma zaujalo, neexistuje pokrok, nič sa nerieši a tým pádom sú všetci nudní. Je to divné a často sa mi to nestáva, ale ja proste neverím, že ma to začne baviť. Vzdávam to a odmietam nad tým stráviť ďalší čas. Poslednú videnú časť ani nebudem hodnotiť, lebo ja vážne neviem ako. ()

Maslord 

všechny recenze uživatele

Nemal som veľké očakávania a po pilote sa tieto naplnili. Nepáči sa mi prehnané ukazovanie prehnaných účinkov vírusu. Asi má zaujať diváka, mňa to však úplne odrádza, zbytočne prehnané a málo uveriteľné. Dalším problémom je už klasické prevzťahovanie príbehu. V pilote sa viac zameriavaôú na všetky možné vzťahy, ktoré sa môžu točiť a komplikovať celou sériou, namiesto toho aby bol príbeh venovaný vírusu a skutočnej akože podstate seriálu. Pre mňa teda nič výnimočné, len ďalší s mnoha priemerných seriálov. Ešte na záver malá pochvala, nie je to až také patetické. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Skvělé téma. Kvalitní seriál s netradičním příběhem. Každý, kdo má rád toto téma bude určitě spokojen, i přes některé nedostatky. Seriál je totiž celkem natahovaný a každý díl se v podstatě řeší podobné věci. Co se týče 11. Dílu, tak ten mě celkem zklamal. V seríálech musí umírat hlavní postavy, aby se udrželo napětí a vážnost, ale že 3/4 jednoho dílu bude umírat postava, celá zakrvácená, vedle své rodiny a milovaných, je už natahované, depresivní a nechutné. ()

Game90 

všechny recenze uživatele

Po prvých 3 častiach to vyzerá naozaj zaujímavo. Máme vírus, dúfam že to nebude zombie apokalypsa. Uvidíme ako sa to ďalej vyvinie.**** ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku mal serial celkom naslapnute a tesil som sa na slusny lekarsky thriller. Zial po cca 9tich dalsich castiach ma zacinaju urcite pasaze otravovat a preskakujem. Ano, ako uz mnohi spoludivaci spomenuli, mnozstvo "typickych" reakcii, dialogov americkeho blockbusterovsketho typu sa tu kopi jedno na druhe. Herci, spociatku sympaticki, zacinaju v poslednych castiach pustat hlasky a mat citove vylevy typu.....ktore nepotesi, ale otravuje. Proste kazdou dalsou castou moje pociatocne nadsenie opadlo a teraz uz chcem mat serial uzavrety, ked uz som mu venoval tolko casu. Neodporucam. Tam kde maju napatim lietat iskry, sa to nedeje a tam kde je citit romanticka scena, je tato zvacsa bud presladena alebo uplne zpackana. Slabe dvojhviezdie. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Celá série 80% Kupodivu se mi to líbilo, i když na můj vkus tam bylo moc černochů a idylických smíšených partnerství. Alespoň že z Hnědoameričanů nedělali světce, jak to mají často v Hollywoodském scénáři. Koukám na komentáže, že někteří sledovali jiný seriál než já. Já sledovala drama lidí odloučených od přátel, rodin a čelících možné smrti. Nehledejte v tom gore, zombíky, mimozemšťany. Je to obyčejný zápas o život, který si komplikují samotní lidé. ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem si původně stáhl jen na zkoušku, ale velice brzy si mě chytl a nepustil. Má to na svědomí několik prvků. 1. Katastrofická tématika mě vždycky zajímala tím víc, čím reálnější, či pravděpodobnější může být konkrétní hrozba. Tady mi to ten pocit alespoň z poloviny navodilo. 2. Po pár dílech jsem se skutečně začal zajímat o osudy jednotlivých postav. Čím dál více seriálů se točí jen na základě poutavého děje, bez psychologických profilů charakterů a tenhle naštěstí není jedním z nich. 3. Seriál je napínavý od začátku do konce s pár zvraty. Nezačne nudit, není příliš dlouhý. 4. Lexova angličtina se hrozně dobře poslouchá. Ponaučení: nikdy se v USA nedostat do podobné karantény, protože způsob, jakým se zde snažili s virem vypořádat je skutečně stupidní. Celkově je tu spousta logických šíleností, ale to neřeším. Mezilidské vztahy, lidská psychika, reálná hrozba.. to jsou asi hlavní důvody, proč věnovat tomuto seriálu svůj čas. ()

P.H. 

všechny recenze uživatele

Ale tak není to zrovna špatné, to ne. Jen je to takový ekvivalent třikrát vyvařeného pytlíku čaje. Marně přemýšlím nad scénou, kterou už jsem neviděl někde jinde. Jeden či dva díly po pilotu tomu ještě dám, a pak mrknu až na závěrečný. (A že tohle nedostane prodloužení na další sezonu, na to vsázím své poslední pivo v ledničce) ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Mno... Není to zas taková pecka aby to tady bylo v červených číslech... Z toho jsem celkem v šoku i přesto, že jsem fanda žánru !! Chování některých lidi je typicky americké (čti naprosto kreténské!)... Vím, že je v jisté oblasti smrtelný virus, tak pud sebezáchovy mi velí tam nejít... V americe se tam chtějí dostat všichni, jako by tam dávali něco zdarma!! Místo toho aby lidi v karanténě, byli informování o veškerém dění, odstřihnou je od informací úplně, ať se tam vyvraždí navzájem... Proč nenakažené obyvatele nepřesouvali mimo oblast nákazy na pozorování... Proč jim byly potraviny a voda dodány až po týdnu, kdy už začaly nepokoje?! Nad logikou většiny postupů vlády a krizových jednotek, se tady dá hodně pochybovat a celkově to postrádá hlavně originalitu (někde po druhé třetině série jsme se konečně prokousali k naprosto šokující informaci o původu viru, která už dnes asi nikým ani nehne...), soudržnost a hlavně tempo... Někteří herci byli fajn, Claudia Black byla přiměřeně protivná a Hanna Mangan Lawrence byla naprosto nesnesitelná, ale ten scénář je takový jaký je... Po zrušení Helixu to mohl být fajn seriál, ale bohužel tady toho bylo špatně až moc a vůbec se nedivím, že seriál končí po první sérii..... 36% ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4* s odřenýma ušima. Nejedná se o postapo, ale je to virově založený seriál, kde propukne nákaza. Jedná se o lokální část města a časová linie je prvních pár dní, takže nečekejte tisíc mrtvol, ani občanskou válku. Zajímavý seriál který nahlíží na epidemickou situaci zase jinak a drží se při zemi. Škoda že není další řada. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Mohl to být docela dobrý 1 celovečerní film. Bohužel. Natáhli to na 5násobek a zhruba tolik tam nadbývalo ve formě zbytečných sociálních keců a různých nepotřebných uspávaček. Teď bude třeba koupit novou baterku do ovladače, když jsem tu poslední, při přeskakování všech těch nudných protaženě otravných nadbytečností, odvařil. Jo, a vzhledem k tomu, kolik kilometrů filmu na to spotřebovali, mohli vymyslet i nějaký propracovaný konec, nikoli jen takový plácnutí do vody. ()

B3n odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia neomarxistická sračka, toto do filmov nepatrí. Odpad! Takých amerických 30 prípadov majora Zemana- politická agitácia. Ak toto niekto ešte v roku 2017 dokáže pozerať bez nevoľnosti, tak ho úprimne ľutujem... A ak to niekto nevidí, ako veľmi je ten príbeh zvrátený od skutočnosti, tak je to na zbavenie svojprávnosti. Najlepší bol ten vzorový otec- samozrejme černoch, ešte nenarodeného dieťaťa (samozrejme s beloškou) :). Ale v seriáli vystupujú aj belosi- samozrejme v úlohe lupičov so zbraňou. :) Toto veľdielo bude o dvadsať rokov v zlatom fonde zvráteností. Ale to už bude po zúčtovaní, takže si ho veľa zvrátencov asi nepozrie... Ľuďom, ktorí si už vybrali červenú pilulku veľmi silno odporúčam vyhnúť sa tomuto shitu oblúkom. Strácate čas, iba sa zbytočne nahneváte. A btw - je to z roku 2016 a hádajte, z ktorej krajiny pochádza ten, ktorý to začal a ohrozil národnú bezpečnosť našich pánov... Hádate správne. Ja končím po troch dieloch s nevoľnosťou. Vy s modrou pilulkou sa môžete vytešovať, aký napínavý príbeh pozeráte... :) ()

Reklama

Reklama