Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (195)

Lima 

všechny recenze uživatele

Napodruhé jsem tomu už přišel na chuť. Ta noirová atmosféra má cosi do sebe a posun do jakési hororové detektivky tomu naopak přidal. A Cenobiti tady mají asi nejdůmyslnější vizáž z celé série. Pro mě neznámý Craig Sheffer podává soustředěný herecký výkon, škoda jen letmého mihnutí se fešáka Pinheada. A možná i díky produkci zkušených bratří Weinsteinů působí tento díl nejfilmověji za poslední tři pokračování, direct-to-video si snad ani nezasloužil. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po jedničce jednoznačně nejlepší díl. Cenobiti v čele s Pinheadem zde nemají moc prostoru, což mi ale po kravinách Hell on Earth a Bloodline nevadí. Značnou část filmu se mi zdálo, že sleduju něco, co se myšlence Hellraisera blíží jenom opravdu vzdáleně, naštěstí konec dal filmu celkem uspokojivé vysvětlení (tedy to vysvětlení se krapet neshoduje s idejemi předcházejících dílů, no nicméně mně se líbilo), takže se nebojím šáhnout po slabších čtyřech hvězdičkách. A kdyby se film jmenoval nějak jinak, místo Pinheada by se objevila jinačí příšerka a spouštěcím mechanismem toho všeho nebyla kostka, byly by ty čtyři hvězdičky zatraceně silné. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 Horror movie of the year ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší díl ze všech Hellraiserů, které jsme viděl. Inferno konečně podává ve vizuálně líbivém stylu všechny neřesti a odpornosti světa Cliva Barkera. Scott Derrickson odvádí výbornou práci, kdy díky několika barevným filtrům a správnému střihu diváka dostává do velkého napětí a očekávání. Okolo jedné v noci sám doma jsme se opravdu dost bál... Pinhead nebyl nikdy děsivější a nebezpečnější než tady. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem bohužel neměl možnost vidět první díly této "kultovní" hororové podívané, a tak se jen modlím ať to není taková bezduchá slátanina jako tento film. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší hellraiserovský sequel, i když paradoxně s původním Hellraiserem nemá skoro nic společného. Tento film se vydává úplně jinou cestou. Soustředí se hlavně na psychoteror a Cenobité (zde velmi povedení mimochodem) a mučení se objevují jen v náznacích. Je velká škoda, že Scott Derrickson pracoval s přiliš mnoho motivy (klasická hellraiserovská mytologie, noir detektivka, na konci dokonce filosofování o pekle), například scéna s démonickými kung-fu kovboji je jak z jiného filmu. Prostě se to tam nehodí. A tak je to vždycky když už se vybuduje solidní atmosféra přijde něco co ji pohřbí, dalším ukázkovým příkladem je palba brokovnicí do (asi) zombie rodičů. Herecká sestava je na video film solidní. Craig Sheffer tu vypadá jak dvojník Tima Robbinse, Nicholase Turturra bych tu už vůbec nečekal a James Remar je béčkový kulťák. Po kacířsky debilní čtyřce je to markantní zlepšení. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Krok mimo vyšlapanou cestu, ba co víc, přímo skok do neznáma. Inferno totiž z žánru krváků cestuje do říše paranoie, nočních můr a nepředvídatelného tajemna. Hororový noir se vším všudy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Štúdiu trvalo 4 roky, kým sa otrepalo z katastrofickej tragédie v podobe štvorky, ktoré „muselo“ odobrať režisérovi, najať na dokončenie úplne iného a proste to bolo celé zle. Keď som štvorku po desaťročiach videl druhý raz, prekvapivo mi pripadala o dosť lepšie a myslím, že tie 3* si s prižmúrenou reťazou zaslúži. Ale nejaký žánrový klenot to fakt nie je. Päťka s podtitulom Inferno sa mi páčila nie že viac, ale je to môj najobľúbenejší diel z celej série! Tvorcovia si zrejme uvedomovali, že v predchádzajúcich štyroch dieloch už dosiahli takého závratne vysokého stupňa gore efektov, že nemalo význam pokúšať sa prebiť ich a i vďaka tomu je Hellraiser: Inferno v podstate megatemná detektívka na spôsob Angel Heartu (!), v ktorom ničnetušiaci detektív v podaní Craiga Sheffera (Plod noci tiež podľa Clivea Barkera, Amazonka v plameňoch, A rieka tečie) pátra o obludnej kocke, s ktorou majú vo zvyku do nášho sveta z pekelnej dimenzie prenikať brutálni sadomasoexperti Cenobiti v čele s Pinheadom. Postupné rozuzľovanie mestskej legendy o akomsi tajomnom Inžinierovi (a jeho kocke, ehm) je atmosférické a napínavé paradoxne možno i vďaka tomu, že my, diváci, na rozdiel od hrdinu dobre vieme, s čím si zahráva a preto sme zdesení zo smeru, akým sa príbeh nezadržateľne vyvíja. Alebo im proste nič iné, než to poňať takto komorne, ani neostávalo, lebo čo sa rozpočtu týka, dokázali dať dokopy len neskutočne biedne dva milióny (!). O to zvláštnejšie je, že snímka po vizuálnej stránke v skutočnosti vôbec nevyzerá zle, skôr naopak. Zrejme za to môže talent režiséra Scotta Derricksona (dnes vcelku renomovaného hollywoodskeho režiséra - Sinister, Doctor Strange), ktorý týmto filmom debutoval. Sheffer slušne zahral drsného, bezcharakterného, prípadom posadnutého policajta. Páčil sa mi i kontrast, ktorý vznikol medzi nadprirodzeným svetom Cenobitov a prísne realistickým svetom policajného zboru. S veľmi, veľmi prižmúreným (miestami až vyložene zatvoreným) okom (a s prihliadnutím na príšernosť nasledujúcich dielov) 4*. Nesmejte sa. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší Hellraiser vůbec. Craig Sheffer tu podává vynikající herecký výkon a visuální stvárnění filmu je naprosto dokonalé. Včera jsem ho viděl v televizi už po několikáté a stále si stojím na svém názoru. Je to vynikající snímek. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pointa, pěkné masky, ale cesta, kterou se k tomu vydáváme, je moc zdlouhavá. Přemýšlel jsem o třetí hvězdě, ale nakonec ji tomuhle Hellraiserovi odepřu, protože nudy bylo až moc. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Co to prosím mělo být? Doug Bradley si dal zřejmě menší voraz a tvůrci se rozhodli, že natočí oddychový a nezávislý "škvár" s viditelnou absencí jakékoliv Hellraiserovské mytologie. S ní nemá tento film krom názvu, kostky a Pinheada, který na plátně pobude tak krátce, že si ho pomalu ani nestihnete všimnout, vůbec nic společného. Film se zdařile vyhýbá zásadnímu kultu a celkové podstatě "pekelníkovského" bytí. Pokud se pokračování o jedné z nejgeniálnějších postav hororového žánru dostane do tohoto stádia, bylo by nejvhodnější od toho včas upustit. Jinak by se mohlo lehce stát, že dojde až k zneuctění a uražení stvořitele této klasiky, Clivea Barkera, osoby Pinheada a vůbec celého pekelného světa. Celý děj spočívá v tom, že nějaký mladý polda pobíhá z místa na místo a pátrá. Neustále čekáte, kdy se začne něco dít. To něco, kvůli čemu byste znovu nabyli dojmu, že se díváte na Hellraisera a ne na nějaký laciný thriller s chabými prvky hororu. Když ani po hodině nebudete chápat smysl jeho počínání a vůbec smysl tohoto dílu, začnete neskonale toužit, abyste spatřili "špendlíkovou hlavičku." Na tu si ovšem budete muset počkat víceméně až na závěr, abyste ji viděli alespoň na delší čas, než pár sekund. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#5 Hellraiser. S rokem 2000 a s pátým dílem sestoupila série Hellraiser do kategorie video filmů, což jí alespoň na začátku velmi prospělo. Inferno vsadilo na sólový výkon Craiga Sheffera, který byl vynikající už v Teče tudy řeka, ale pak ho potkalo několik špatných filmů. Malé množství výtečných cenobitů a Pinhead v dobře odměřených dávkách jsou hlavním kladem, dál skvěle zafungovala změna žánru v nejprve pohodovou a později děsivou detektivku. Tohle se skutečně povedlo. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zde se objevují zřejmě ti nejodpornější a nejstrašidelnější cenobité vůbec, má to ale neskutečně příšerného hlavního hrdinu. Což mimochodem jaksi začíná být zvykem Hellraiserů od dob trojky. Nikdy by mě nenapadlo, že to řeknu, ale radši bych tam viděla ženskou. Máte-li slabost pro Hellraiserovskou tématiku a nechcete vidět úpadek své milované látky, tenhle díl je ještě dobrá volba. Další si ale pro klid své duše raději odpusťte. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa tu Pinhead objaví len na niekoľko málo sekúnd je tento film príjemným oživením horrorovej série "Hellraiser". Po hodne slabej štvrtej časti som nečakal, že by mohlo prísť niečo solídnejšie. Ale prišlo. Piaty diel, ktorý nesie podtitul "Inferno", je zaujímavý najmä po scenáristickej stránke. Celé je to poňaté ako atmosferický detektívny horror alebo ak sa vám viacej páči napínavá horrorová kriminálka. Inšpektor z oddelenia vrážd, Joseph Thorn, je drzý, arogantný sebec. Užíva drogy, chlastá, spáva s prostitútkami, klame svoju manželku, dcéru aj kolegov. Vedie život na hrane. Počas vyšetrovania jedného z prípadov sa mu dostane do rúk tajomná kocka, čo otvára medzipriestorovú bránu démonom bolesti, Cenobitom. Nadišiel tak čas, aby aj on ochutnal svoje peklo. **** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po kvalitnej jednotke, je "Inferno" zrejme druhá najlepšia časť v HellRaiser sérii. Ide však skôr o kriminálku s menším počtom hororových prvkov, ktorá si viacmenej zakladá na príbehu. Tak či onak, jedná sa o lepší snímok ako v prípade dvojky, ktorá je prikovaná k sedemdesiatim % ako Titanic k Tichému oceánu - 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno po ultra mizerný čtyřce docela příjemný překvapení. Atmosféře a provedení původní trilogie se to sice nevyrovná, ale to celkem specifické pojetí a zpracování mi nakonec docela sedlo.55% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Piate pokračovanie putovalo priamo na video. No hanbiť sa za seba vôbec nemusí. Práve naopak. Nebyť predchádzajúcich častí mydlili by sme si ruky čože za fajnový hororík to k nám dorazilo. Premakaný scenár. Pinheada uvidíme takmer len na konci (problém pre fanúšikov, pre mňa nie), no však o to geniálnejšie peklo prichystá svojej najnovšej obeti. Áno tento krát tu nemáme vyvražďovanie zbytočných osôb, ale totálne zdeptanie a nekonečné peklo pre hlavného hrdinu. Réžia - prekvapivo vynikajúca. Záverečné vizuálne orgie zobrazené trasúcou sa kamerou a všade poletujúcimi chumáčmi je naozaj pôsobivé + Hellraiserovská klasika - noví Cenobiti sú naozaj oku lahodiaci, jednoznačne najlepší sú dvaja cowboyi ovládajúci karate v bielych dlhých plášťoch a bielych klobúkoch (dvojičky z Matrix Reloaded tu majú svojich predchodcov) ktorý skopú hlavného hrdinu do kocky. A z celého filmu siaha atmosféra ako zo Seven (brutálny psychothriller). Jednoznačne najlepší Hellraiser. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Příběh Inferna mi hodně připomíná Dickensovu "Christmas Carol". Hlavní hrdina je pořádný parchant, ubližuje všem okolo sebe a tak si ho duchové vemou pěkně do parády, aby se polepšil. Rozdíl je ovšem v tom, že Dickensův parchant v příběhu nepíchá děvky, nestřílí lidi a nešňupe koks a duchové nemají v hlavě narvané špendlíky nebo nevypadají jako lesbické pornoďáblice. Z celého filmu bohužel na hony smrdí jeho béčkovitost. Hlavní hrdina rozhodně není žádný Shakespearovský herec a Derrickson má třeba k takovému Carpenterovi v nejlepších letech taky daleko. Na druhou stranu ale musím ocenit povedené příšerky a taky docela slušný scénář, který se u pátého pokračování jen tak nevidí. ()

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama