Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva roky poté, co se dala různorodá rodina dohromady, se její život vrátil do normálu. Záhy ale vypukne chaos. Komedie nabitá gagy, pointami a turbulencí, na jakou jsme zvyklí už z prvního Kohouta na víně. Kdo řekl, že je různorodá rodina bez problémů? Od doby, kdy se Henry, Katharina, Trisan a Magdalena stali rodinou, uběhly dva roky. Poté, co se každodenní život vrátil do zajetých kolejí, ale vypukne chaos. Henry začíná kariéru jako filmový producent a na svém prvním snímku musí pracovat s excentrickým mladým hercem Matthiasem Schweighöferem. Katharina mezitím porodila chlapečka Louise a snaží se svou roli matky a ženy v domácnosti zvládat, jak nejlépe dokáže. Obviňuje však Henryho, že se zříká zodpovědnosti a hledá si vlastní byt. Tristan se potýká s krizí středního věku a Charlotte ho opustila kvůli práci v zahraničí. Přesto si Tristan nově nabytou svobodu užívá a dokonce si najde i novou mladou přítelkyni Annu. Přistěhuje se k Henrymu, zatímco Katharina se stěhuje pryč... (HBO Europe)

(více)

Recenze (40)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kohout na víně s pořadovým číslem jedna byl v pohodě, tak jsem si říkal, proč bych nedal dvojku. Dvojka byla vlastně taky v pohodě. Jenom jsem si říkal, proč tam ten Til sere všude muziku, kolikrát i do scén, kde nebyla potřeba. Bylo to místy dost hudební. Možná ten film ve výsledku přinesl víc hudební zážitek než herecký, protože snad prvních 20 minut v jednom kuse hrála nějaká dynamická muzika a byl dost velký problém se z ní nějakým způsobem vyhrabat. Je tedy pravda, že se to nakonec povedlo, ale stejně si o kohoutovi budu myslet svoje. Maso má děsný a ani víno ho nezachrání. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $28,810,000▐ dá sa to stráviť je to civilnejšie podané než prestrelené americké komédie ale zas Nemci keď aj majú dobrý nápad nedokážu až tak úplne predať /40%/ ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V Nemecku uz bezi tato komedia v kinach niekolko tyzdnov, tak som si povedal, ze idem sa na nu pozriet, kedze jednotka Kohut na vine sa mi celkom pacila, no a mozem len dodat, ze je to rovnako dobre, ako jednotka. Opät su tu nezhody medzi Henrym a Katarinou, chaos medzi jeho dcerou a jej prvou laskou, ako aj problemy s Tristanom, ktoreho vzdy zastihne nejaka smola. Vobec sa netreba zaoberat tym, kto a kedy opravil rozbite okna pri pristahovani Tristana do Henryho bytu alebo kto sa staral o Henryho dieta, ked jeho nestastna priatelka sa bola zrovna opit niekde v krcme, proste je to len komedia, ktora ma bavit a nic viac a v Nemecku ten svoj ucel si myslim splnila. Este je tu jedna humorna dialogova scena, ktora sa do cestiny ani neda prelozit tak, aby posobila rovnako humorne, ako v nemcine. Do tureckeho obchodu si pride Tristan kupit ziarovku do sprchy, ktora sa v nemcine vola Dusch Lampe (citaj Dúš Lampe) a tak tej milej predavacke Turkyni povedal, ze si chce kupit Dusch Lampe, co ma ale dvojity vyznam, pretoze Du Schlampe (Dú Šlampe) sa da prelozit, trebars ako Ty šľapka, co ju samozrejme urazilo a tak to nemohlo inak, ako nasilim skoncit, ale neviem si predstavit, ako to bude do cestiny prelozene. No necham sa prekvapit :-) Este mala poznamka, Matthias Schweighöfer je v Nemecku oblubeny herec komedii a mozno aj preto si tu zahral sam seba. __________ Til Schweiger - (Henry) +++ Samuel Finzi - (Tristan) +++ Emma Schweiger - (Magdalena) +++ Nico Liersch - (Max) +++ Jasmin Gerat - (Katharina) +++ Maurizio Magno - (Nick) +++ Julia Jentsch - (Nickova matka) +++ Jana Reinermann - (Nadja) +++ Matthias Schweighöfer - (Hrá sám seba) +++ Hudba: Dirk Reichardt a Martin Todsharow +++ (Videl v nemeckom kine 26.02.2013) +++ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vezměte jednoho chlapa ve věku kolem padesátky, přidejte k němu jeho dceru, kterou poznal až v jejích osmi letech, chlapíka, který tu holčinu do jejích osmi let vychovával, každému z těch pánů dejte partnerku, té malé slečně dejte kamaráda s jeho osamělou matkou, to smíchejte se slavným německým hercem, který ve filmu hraje sám sebe, s jedním režisérem a se sympatickou chůvou, a máte skoro dvě hodiny co vyprávět. Tento film je jeden velký vztahový propletenec, který v podstatě navazuje tam, kde skončil první díl. Bohužel však za prvním filmem toto pokračování tak trochu pokulhává. Zatímco jednička byla tak nějak přirozeně zajímavá a příjemná a překvapila mě až natolik, že jsem jí ohodnotil pěti hvězdama, toto pokračování už je spíše o vztahových propletencích, o párování jednotlivých postav mezi sebou, a nenabízí už téměř nic překvapivého. Ale abych filmu nekřivdil, pořád je to takový nenucený film, který by klidně mohl být ze života, pořád je to příběh bez zbytečného přehánění a patosu, pořád je to tak mile evropské a decentní, že to vlastně nelze považovat za špatný film. Tohle kouzlo si Til Schweiger jakožto režisér, scénárista a herec v hlavní roli dokázal přenést z prvního filmu i do tohoto pokračování, a už jen za to si film zaslouží vyzdvihnout. Film nic neřeší, nic nehrotí, jen konstatuje přirozený běh věcí, a to je na něm zajímavé. Ve výsledku tedy film vnímám jako určitý kvalitativní pokles oproti jedničce, ale pořád je to solidní komedie, která se dá zhlédnout bez problémů a a bez toho, aniž by nudila. Uděluji tři hvězdy. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Stejný pocit jako u jedničky. Vtip a ponaučení. Svěží německá rodinná komedie, která si na nic nehraje a působí skromně. A to jí dělá bohatou. Till Schweiger když chce, tak umí. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nakonec se z toho vyklubal slaďák, ale takový, u kterého jsem se dobře zasmál. Kromě měnších vtípků jsem dvakrát brečel smíchy. Většinu táhne Til Schweiger a hlavně pak jeho dcerka (pro mě to je německá Chloë Moretz) – ta její mimika, spontánnost a pár celkem odvážných hlášek vzhledem k věku působí jak rozbuška. Druhý táta taky není (pokud jde o srandu, samozřejmě) k zahození. Takže rodinná porce zábavy ano, ale světoborný scénář ne. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh *** | hudba **** | humor *** | akce – | napětí – | pustil bych si znovu **** ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Pro mne o neco slabsi, nez prvni dil. Slovni hricka byla v anglickych titulcich prelozena jako socket - suck-it. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Škoda, že postavy, které Til Schweiger sám sobě píše, jsou ve všech filmech jako přes kopírák, i když to o něm jistě mnohé vyjadřuje. Škoda, že není stejně dobrý scenárista jako herec a že příliš tlačí na pilu ve snaze být vtipný, přestože mezi řádky člověk najde spoustu pravdivých či hlubších momentů, které v té hlušině nezapadly. Za ty roky, co sleduju jeho filmy, jsem si uvědomila, že z trapnosti většinu příběhů z produkce Barefoot Films vytahuje krom příjemných soundtracků a sympatických herců jen a pouze Schweigerovo solidní charisma. A to je žalostně málo. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl o něco horší než jednička. Ale i tak to bylo docela fajn a chvílema vtipný. Tady mi už ta delší stopáž trochu vadila. 55%. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Pokračuje ve šlépějích jedničky, je vidět, že se jedná o pokračování a tudíž samotný děj a zvraty nejsou příliš reálné. Pokud ovšem toto vezmete jako fakt, pak se dá s filmem strávit pohodové odpoledne. Hlavní přednosti => režie, netradiční střih, mimika a humor zůstávají a díky tomuto režisérovi začínám prozírat, že vrchol německé produkce nemusí být Kobra 11. Velmi lidské. Díky. Nemám důvod snižovat hodnocení ;-) ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

U prvního dílu jsem kameru na kokainu dokázal přežít (neskutečně rychlé střihy v jakékoliv scéně), dokonce jsem rozdýchal i naprosto otřesný soundtrack, klišé a totálně průhledný scénář, prkenně napsané postavy a tragický výběr herců....Co je však horší, je fakt, že druhý díl se vůbec nikam nepohnul a je to snad ještě větší utrpení, které má dohromady skoro dvě hodiny - napadá mě jedno slovo, které se k tomuhle snímku hodí a tím je ZBYTEČNOST. Tohle je pro silné povahy. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Kokowääh staratilo pôvodnú iskru, dômyselnosť a vtip. Iba s scénky s deťmi boli tým pravým orechovým a pokračovali v úžasných malých veľkých vtipných veciach, ktoré boli jednotke. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nevidel som jednotku a dvojka je vlastne od začiatku jasná. Viete o čom to bude, aká je zápletka, aké sú postavy a čo sa bude diať. A viete,že tieto rodinné príbehy vás vôbec nezaujímajú. A Till ma celý film jeden nasratý výraz. 2 z 5 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dvaja ockovia a ich trampoty s dcérou, ktorá od prvého dielu povyrástla, a ďalším dieťaťom, ktoré už nie je ich spoločné. Príbeh je občas zabavný, ale často nie je, a skĺzava do prázdneho tliachania. Prípadne ešte horšie, keď deti rozprávajú neprirodzene dospelo a pridávajú perverzné vtipkovanie, to už bolo príliš. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tak to byl fakt úlet.Ještě by se na to dalo jaký takž koukat ale ty rozlítané záběry kamery - rychlé švenkování z jednoho obličeje na druhý to fakt otráví.End. ()

Reklama

Reklama