Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva roky poté, co se dala různorodá rodina dohromady, se její život vrátil do normálu. Záhy ale vypukne chaos. Komedie nabitá gagy, pointami a turbulencí, na jakou jsme zvyklí už z prvního Kohouta na víně. Kdo řekl, že je různorodá rodina bez problémů? Od doby, kdy se Henry, Katharina, Trisan a Magdalena stali rodinou, uběhly dva roky. Poté, co se každodenní život vrátil do zajetých kolejí, ale vypukne chaos. Henry začíná kariéru jako filmový producent a na svém prvním snímku musí pracovat s excentrickým mladým hercem Matthiasem Schweighöferem. Katharina mezitím porodila chlapečka Louise a snaží se svou roli matky a ženy v domácnosti zvládat, jak nejlépe dokáže. Obviňuje však Henryho, že se zříká zodpovědnosti a hledá si vlastní byt. Tristan se potýká s krizí středního věku a Charlotte ho opustila kvůli práci v zahraničí. Přesto si Tristan nově nabytou svobodu užívá a dokonce si najde i novou mladou přítelkyni Annu. Přistěhuje se k Henrymu, zatímco Katharina se stěhuje pryč... (HBO Europe)

(více)

Recenze (40)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

... má to pár dobrých momentů, ale většinou to působí jako slepenec scén, které jdou po sobě, aniž by celek stál za to ... oproti jedničce velký propad ... ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za zastřelenou kočku (vtipný), Til hraje jak když si dal pár lajn koksu nebo je na práškách, zpomalenej jak retard, není mu skoro rozumět - asi je to "cool" a "artový". Hooodně slušná trapárna, vydržel jsem jednu hodinu, pak už nepomohl ani rychloposuv. :( ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

No tak, Tile, je ti padesát, tak zkus příště do role "nespolehlivého mladíka kolem 40" obsadit třeba někoho jiného... Po všech těch Kohoutech, Zajíčkách, Kuřatech a Naboso už se trochu opakuješ. Škoda. Mimochodem, malá Tiger má dobře našlápnuto na velkou hvězdu ;-) ()

joelly01 odpad!

všechny recenze uživatele

V 52. minute vypiname. Klenot: "Tohle prece neni divatelny". Dno. Tohle je, pratele, opravdu dno. Jak v tomhle odpornem bahne trapnosti mohl kdokoliv najit jen nejaky naznak humoru to opravdu nechapu. Vlastne ani NECHCI chapat. ()

cernakus 

všechny recenze uživatele

Jste již namlsaní schématických, politicky korektních amerických rodinných komedií? Zkuste změnu od studených čumáků z Říše. Film, který vás přejede, jak Wehrmacht Polsko. Nástup, tedy prvních 20 minut, je konverzačně-situační Blitzkrieg, který je, nejen rychlým střihem, blízký francouzské komediální škole, střed filmu zvolní a rozvine frontu na více charakterových linek, aby si divák vydechl a nechal se ukolébat jako Stalin před Barbarossou a nakonec polní maršál Gud... eee tedy Schweiger svede všechny linky k očekávanému cíli. Jako velmi milé překvapení nakonec však nezakončí své dílo patetickým happyendem americké komediální školy, ani tragikomickým koncem školy české, ale prostou alegorií na happyend divákovi vnutí realitu, že život je takový jaký je, a pokračuje si dál po svém i přes plány naivních "generálů - plánovačů". Nutno dodat, že Schweigerovi funguje všechno. Charaktery, herci, chemie mezi nimi, scény staví nenuceně a nejde za neočekávaným zvratem za každou cenu. Hluchým míst je ve scénáři minimum. Na kameru, byť z počátku trochu divokou, se dá lehce zvyknout. Režii nic nechybí. Chemie mezi Schweigorvými funguje brilantně a malá Emma nám roste nejen do krásy, ale taky do herectví. Po tomto filmu musím i já uznat, že Til nám z akční mlátičky vyrostl do všestranného filmového umělce, který dokáže vymanit své filmy z omezení dané úzkým jazykově-kulturním prostorem německy mluvících zemí. Proto, i přes drobné nedostatky nemůžu jinak než doporučit a samozřejmě za pět. Viděno v originále se slovenskými titulky. ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Opäť veľmi príjemný a skvelý film, ktorý (až na ten "over the top" koniec) celkovo pripadal viacej straight-way, než jednička. Nenudil ani chvíľu, ústredný konflikt ale nebol taký pôsobivý ako predtým (rodičovské starosti a partnerské problémy nedosahujú ani náhodou úroveň toho, že sa vám pred domom zjaví (dovtedy nepoznaná) dcéra a povie, že u vás má bývať). Za plný to teda dať nemôžem, ale konštatujem, že sa Til opäť posunul ďalej v spôsobe vyprávania a zakomponovanie svojej (toho času 11-ročnej) dcéry bolo skvelým rozhodnutím. Malá Emma je vynikajúca, s lepšími ksichtami než predtým a ešte drsnejšími rečami :). Hudba oproti jednotke menej výrazná (s menej zapamätateľnými piesňami), ale kvalitný Til-ov výber a práca skladateľov stále zostáva. A mimochodom, dosť potešilo aj drobné cameo druhej Schweigerky Luny :). ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Zial, Til Schweiger sa dopustil prakticky uplne rovnakych rezisersko-scenaristickych chyb, ako pri prvom dieli. Pripada mi to, akoby sa skratka VOBEC nepoucil. Musim sice uznat, ze vtipnych momentov je v druhom pokracovani rozhodne viac a mnohe su vskutku vydarene, no co z toho, ked cca po prvej hodine sa film akoby "prepne" (mozno skratka preplo samotnemu Schweigrovi, tazko povedat).... a nasledne z toho vznika taky brak, ze je na tu prisernost priam hroza hladiet. Tym skor, ze to cele podporuje celkom slusna vlezla nuda. Zial, co sa sa robit. Zda sa, ze Til Schweiger staby reziser sa ma toho este vela co ucit (ako herec je celkom fajn)... Tentoraz je to za 40%. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger je jako herec v pohodě, ale jako scénárista tentokrát vyhořel. Zatímco jednička byla zábavná a držela jakžtakž pohromadě, tohle už je vysloveně vztahová slátanina, plná ne vtipných, ale nesmyslných zvratů či náhod. Největší problém jsem ale měl s dětskými dialogy. Autorova představa, jakým způsobem se chovají devítileté děti, je pořádně mimo mísu. Sexistický monolog od malého kluka, jaký by se možná dal očekávat od zhýralého třicátníka, byl hodně nevhodný a trapný. Takhle to dopadá, když dospělý dá dětem do úst věty, které by samy nikdy neřekly, protože uvažují a komunikují jinak. Výsledek je tristní. O příběhu mluvit nelze, ten v podstatě neexistuje a film byl zjevně natočen jen proto, aby nějak pokračovala jednička, i když nikdo zjevně nevěděl jak. Situaci zachraňuje pár vtipných momentů a příjemná hudba. Nicméně se nemohu zbavit pocitu, že se jedná o omyl a naprosto zbytečný film, který kdyby nevzniknul, nebyla by to žádná škoda ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Tak musím kompletně přehodnotit. Po Zhlédnutí obou dílů prakticky za sebou objektivně uznávám, že dvojka je o výrazný chlup lepší. Především Tilova dcerka už není tak otravná (ať už rolí, tak herecky), navíc má výrazně méně prostoru. Humorné scénky mají lepší vyznění, protože až na pár výjimek netlačí na pilu. A celým filmem táhne jakýsi good-feeling, který trefně okořeňují vcelku nahláškované dialogy. V rámci žánru se teda Til fakt nemá za co stydět. 75 %. ()

Poga 

všechny recenze uživatele

Jednotku aj dvojku radím do kategórie poobedných sobotných filmov. Neohúri, neurazí a nebude vadiť, keď si pri filme mierne zdriemnete. Slabší priemer. 40% ()

koval45 

všechny recenze uživatele

Proč jen museli z pěknýho filmu udělat ve druhém díle takovou přeplácanou kravinu? Postavy se chovají jak pitomci, takže veškeré sympatie k nim jsou pryč. S německou trapností se samozřejmě musí počítat, ale tady jsem se až chvílemi styděl, že se na to vůbec koukám. Navíc to celé trvá dvě hodiny a děj mi přišel tak zvláštně roztříštěný, že mě to skoro ani nebavilo sledovat. Zato mě bavil Schweighöfer, který si s chutí zahrál vyšinutou primadonu. Naštěstí ty děti film taky trochu oživí a to je z mého pohledu tak všechno. Pořád to má určitou úrověň, ale nenadchlo mě to. ()

Jard 

všechny recenze uživatele

Bolo to trochu na iný spôsob ako 1. časť, čo mi zo začiatku vadilo, ale nejako som si na to zvykol. V deji sa zbytočne točilo o jednej veci a málokedy sa posunul ďalej. Ale na druhej strane tam bolo veľa vtipných scén, na ktorích som sa zasmial. 60% ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Henry je kúl postava. Celkový pocit z filmu je tak za tri hviezdičky, ale ten koniec bol tak pekne romanticko-sladký, až presladený, že tú štvrtú tomu proste musím dať. ()

matulik6 

všechny recenze uživatele

Po uspesnej a skvelej jednotke som ostala sklamana, i ked to nie je ziadna vynimka. Bol to akysi nemastny slaby odvar kvalitnej romantickej komedie. Jednotku si pozriem aj viackrat, dvojka nehrozi. ()

sedlis 

všechny recenze uživatele

Jak uz to ve vetsine pripadu byva, pokracovani zdaleka nedosahuje ani te prumernosti prvniho dilu. Nevim proc, ale snaha z kazde sceny delat romanticko vtipnou perlu na mne vubec nepusobila, spousta dialogu byla uplne o hovne..jak uz zde nekdo napsal, kdyby misto mluveneho slova pouzili zpev, tak to byl aspon prumerny muzikal, jelikoz te hudby tam fakt bylo jak nasrano a nepochopil jsem, proc kazdy druhy stupidni dialog byl podkreslen radoby cool tony...Tile, neva, jen ne uz trojku, jinak te mazu ze seznamu oblibenych hercu.. ()

JozefM. 

všechny recenze uživatele

na jednotke sa dalo zabaviť, tu som dal najprv počas pozeranie 2 hviezdičky, ale po ďalších minútach som to stiahol na 1, strašná blbosť, mizerné dialógy aj zápletky, celé umelé ()

Reklama

Reklama