Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi silný film, který působí až komorně a velmi niterně ve vztahu k divákovi. Žádné okázalé scény, žádné zbytečné emoční výlevy a žádné teatrální herectví kalkulující s případným Oskarovým oceněním. Příběh muže, skrývajícího se před světem kvůli svému zohyzdění, natočil Gibson tak neuvěřitelně uvěřitelně, až z toho mrazí. A přitom je to jen film. Jedna z kontroverzních příměsí příběhu, ve které je hlavní postava nařčena ze sexuálního obtěžování žáka, není optimálně dotažena a mírně působí rušivě, protože je to přece jen choulostivé téma. Bouřlivák Gibson si toho byl dobře vědom a raději se jen o tohle téma nenápadně otřel. Jinak je to poměrně nevšední dílo, které se vzpírá nálepce "doják". 80% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nevím Mele, opravdu nevím jestli se ti tento režijní a zároveň herecký debut povedl. Je to teprve týden, co jsem film viděl a žádný hlubší pocit ve mě nezanechal. Největší chybou ve filmu je slabá atmosféra. Hlavně v podobě hlavního hrdiny muže, který „nemá“ tvář. Měli ho více „znetvořit“. Prostě, aby se diváci více lekli. Já osobně, když jsem muže, který „nemá“ tvář vůbec nelekl. Spíš jsem se jen tak lehce usmál! No nic Mele, tak jestli čteš můj komentář vem si z něho příklad a někdy v budoucnu zkus více zapracovat na hlavní pointě. ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Ale pořád mám před sebou tu tvář, je vzadu, někde za tím davem." ...Nick Stahl podal působivý výkon a občas mi tu připomínal Brada Renfra v jeho dětských rolích. Mel Gibson natočil citlivý příběh o odpuštění, zodpovědnosti, úctě k druhému člověku, o náhodném setkání, které přerostlo v přátelství na celý život. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film na nie príliš originálny námet. Je prirodzené, že chlapec žijúci v spoločnosti matky a dvoch sestier si mýtizuje svojho mŕtveho otca a hľadá zaňho lepšiu náhradu, než sú muži, ktorých si vyberá matka, hľadajúca nového partnera. Film je silný v scénach s Chuckom a McLeodom. Vedľajšie postavy sú však nevýrazné a ďalšie dejové línie nedotiahnuté. Keby som režíroval film a súčasne v ňom hral jednu z hlavných postáv, pravdepodobne by to nedopadlo inak. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení ze strany Mela Gibsona. Příběh nepostrádá náboj a myšlenku. Jak se dostat z dobrovolného odloučení od světa a skoncovat s trýznivou minulostí? Nejlepším receptem se jeví spřátelení se s malým chlapce, který nemá otce a zhroutily se mu jeho idealistické představy o tom jaký byl. Přátelství se jim oběma stává vysvobozením z bezvýchodné situace. Nečekejte žádné přehnané gesta, patos nebo podobné mnohdy laciné manipulační prostředky. Dostanete decentní příběh a na konci pak budete od filmu odcházet s pocitem spokojenosti nad tím, jak to dopadlo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Mel Gibson sa obsadil do role McLeonda len preto, lebo nevedel nájsť žiadneho iného vyhovujúceho herca. (Fejpof)
  • Pieseň, ktorú Megan (Gaby Hoffmann) spieva na cintoríne, je "Born a Woman" od Sarah Posey. (Fejpof)
  • Justin McLeod (Mel Gibson) má v některých scénách zohavenou pravou stranu obličeje a v jiných scénách levou. (Morevna)

Reklama

Reklama