Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Debut ktorý neurazí a vytvorí peknú atmosféru. Čo na tom, že je úplne iný ako väčšina Gibsonových režisérských počinov. Bez rozdielu na to je tu ale prítomný cit pre budovanie drámy a medziľudských vzťahov. Hoci to dýcha starou školou, má to v sebe pomerne jasné piliere, ktorých účelom je hrať na city. A je to dávkované tak presne že ich aj vzbudí. Nie dokonalé, ale tiež vôbec nie zlé. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Strhujúci debut Mela Gibsona, ktorý bol i predzvesťou jeho sľubne sa vyvíjajúcej kariéry filmového režiséra. Jednoduchý príbeh o chlapcovi a jeho náklonnosti k miestnemu čudákovi opradený dôkladnou štúdiou charakterov a neiritujúci svojou nadmernou dĺžkou alebo prehnanou sentimentálnosťou. Tento film ma chytil hneď od začiatku a scéna, kedy Mel Gibson predvádzal Shakespearovu hru, sa vo mne zakorenila od prvého okamihu. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film ma veľmi chytil za srdce. Príbeh o tom, že človeka netreba posudzovať iba podľa zovňajšku, či neoverených alebo klamlivých podozreniach a obvineniach. Takisto treba brať do úvahy, že človek sa môže zmeniť a svoju nepodarenú minulosť oľutovať. Jeho dĺžka mi neprekážala a zaujali ma tie rôzne príbehy ľudí. Je to taký polosmutný film, ktorý o veľa veciach vypovedá. Jeden z mojich najobľúbenejších. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se u náklonnosti a důvěry stáváte příjemcem i dárcem, je přechod od Silver Surfera na Kupce benátského mnohem snadnější.. Klasický příběh o vzájemném obohacení životních outsiderů, při kterém debutant Gibson nijak netlačí na pilu karikatury ani patosu. Vlastně netlačí ani na aspekt literární předlohy, který naznačuje, že ve vztahu spratek - karbanátek nemusí jít jen o nevinné přátelství. Ze Stahla však vydoloval maximum a sám jako half-Michael Myers nechává zapomenout na Lethal Weapon hezounství. Vlastně i na ostatní vedlejší postavy.. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nevím Mele, opravdu nevím jestli se ti tento režijní a zároveň herecký debut povedl. Je to teprve týden, co jsem film viděl a žádný hlubší pocit ve mě nezanechal. Největší chybou ve filmu je slabá atmosféra. Hlavně v podobě hlavního hrdiny muže, který „nemá“ tvář. Měli ho více „znetvořit“. Prostě, aby se diváci více lekli. Já osobně, když jsem muže, který „nemá“ tvář vůbec nelekl. Spíš jsem se jen tak lehce usmál! No nic Mele, tak jestli čteš můj komentář vem si z něho příklad a někdy v budoucnu zkus více zapracovat na hlavní pointě. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Mel Gibson sa obsadil do role McLeonda len preto, lebo nevedel nájsť žiadneho iného vyhovujúceho herca. (Fejpof)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Maine. Niekoľko scén bolo natočených aj v kanadských provinciách Nové Škótsko a Britská Kolumbia. Celkovo trvalo od 3. augusta do 9. októbra 1992. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama