Reklama

Reklama

Papíry

(festivalový název)
  • USA Paperman
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Romantický
USA, 2012, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátký animovaný film s českým názvem Papíry sleduje příběh osamělého mladého muže v polovině minulého století v New Yorku. Jeho osud nabere nečekaný spád po náhodném setkání s krásnou ženou na jeho ranní cestě do práce. Mladík je přesvědčen, že dívku svých snů po letmém setkání navždy ztratil. Dostane však druhou šanci, když ji ve své kanceláři zahlédne v okně protějšího mrakodrapu. Nemá víc než své srdce plné citu, představivost a hromadu papírů, aby upoutal její pozornost… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (165)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Naprosto nerealistický, magický feel-good krátký film se špičkovou stylizací barev i animace (respektive sladěnými animačními technikami) a excelentní gradací. Každý aspekt včetně hudby je dokonale vyladěný. Tohle jsou připomínky těch dob, kdy Disney neměl konkurenci. Ten Oscar je naprosto zasloužený. 100% ()

T2 

všechny recenze uživatele

taký nevšedný čierno-biely kratkometrážny filmy, ktorý svojou nápaditosťou poteší, Krátkometrážny film Paperman sa dá vidieť v kinách pred filmom Ralph Rozbi-to ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Největší předností tohoto malého snímečku je vynikající vizuál, jak co se týče animace (kombinace kresby + počítačové animace), tak černobílé stylizace 50. let. Němý příběh mě trochu zklamal svou přitažeností za vlasy, ale důležitější je poetická atmosféra a ta zde funguje... 7/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Kraťas se srdcem na spravném místě! Duší jako SIGNS, tělem jako Webbův videoklip k písni Bad Day, avšak Paperman je mi něčím bližší, osobnější a upřímnější, než oba zmiňované projekty. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Budí to ty správné emoce, i když mi to připomínalo pár věcí co už jsem viděl. S jiným koncem (sražení vlakem nebo autem) by se to mohlo jmenovat Pomsta vlaštovek. ;) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Romantické, poetické, krásné. Když se dva mají potkat, tak se potkají. Že jsou to obšlehnuté Cedulky vcelku neva, romantiky není nikdy dost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poetické a beze slov. Extrémně barevnému Raubíři Ralfovi předchází černobílý kraťas, který zasáhne nejednou špatně mířenou vlaštovkou z úřednických papírů. Zda zasáhne tu pravou z ranní cesty do práce, se divák dozví záhy, už od začátku se ale může kochat nad staromódní animací a atmosférou. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Podobnost s Cedulkami je od počátku patrná. Kdybych viděla jen Papíry, líbily by se mi víc. Ale já viděla napřed Cedulky, takže už nejsem nezaujatý divák. :o) Ale oba filmečky mají cosi do sebe. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zejména ke konci se báječná romanťárna "zvrhne" v osudovou sci-fi, ale nevadí. Cvičit s divákovými emocemi pomáhá i hudba a celé je to prostě tak sympatické, že se v závěru nelze nelze neusmívat od ucha k uchu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

přítulně romantické cosi, onen podivuhodně "magický" prvek byl příjemný a pomohl s tvorbou skvělé atmosféry, jeden z nejzajímavějších kraťasů poslední doby ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Papír, rudá rtěnka, milé postavičky a krásná hudba. Jak málo stačí k tomu, abych byla okouzlena. A to beze slov. ()

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama