Reklama

Reklama

Papíry

(festivalový název)
  • USA Paperman
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Romantický
USA, 2012, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátký animovaný film s českým názvem Papíry sleduje příběh osamělého mladého muže v polovině minulého století v New Yorku. Jeho osud nabere nečekaný spád po náhodném setkání s krásnou ženou na jeho ranní cestě do práce. Mladík je přesvědčen, že dívku svých snů po letmém setkání navždy ztratil. Dostane však druhou šanci, když ji ve své kanceláři zahlédne v okně protějšího mrakodrapu. Nemá víc než své srdce plné citu, představivost a hromadu papírů, aby upoutal její pozornost… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (165)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Budúcnosť animácie? Sem s tým, aj s tou čiernobielou a fantastickým OST! Pre tento krát odpúšťam aj naivný príbeh, lebo tu forma prevláda nad obsahom. Dal by som si to aj hneď znovu :-) 80% Video tu. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ani som nečakala, že budem z toho práve ja tak na mäkko. Krásna hudba dotvárala tú správnu atmosféru, jednoduchý ale pritom pekný štýl animácie a ničím nepreháňajúci krátkometrážny animák. Možno to sú tie dôvody prečo to oslovilo aj mňa. Celý čas široký úsmev na tvári a príjemný pocit z niečoho tak jednoduchého si zaslúži určite plný počet. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně milé, kouzelně naivní, romanticky úsměvné a hravě vystavěné kolem jednoho polibku a několika papírových vlaštovek. Má romantická polovina se spokojeně tetelila. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Láska ... ( láska a tři tečky totiž vystihují tento poetický kraťas daleko víc než cokoliv co bych dokázal popsat) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hoh, Paperman si nezaslouží být zapomenut, ačkoliv jako předkrm k úžasnému Ralphovi je to těžká šichta. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Nesnáším nacionalistický čecháčky, co si vždy najdou nějaký důvod k tomu, aby mohli blbě kecat na amíky. Je to právě Amerika, která nám dala bourbon whiskey, Korvetu, džíny, letadla, internet, ... a Walta Disneyho. Ať už je Vám 5 nebo 50, jistojistě byste lhali, kdybyste řekli, že nemáte rádi filmy právě z jeho dílny. A u Paperman si jednoduše nejde nepovzdychnout a zároveň se nepousmát nad jeho kouzelností, nevinností a láskyplností :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Papíry jakožto držitel Oscara na poli krátkých animovaných filmů není nijak originální svým příběhem (viz Cedulky a Láska přes lístečky), dokáže však zaujmout nevšední animací, černobílým zpracováním a líbivou hudební stránkou. Ve výsledku tak jde o roztomilé americké pohlazení, které má i přes svou jednoduchost určitý půvab. ()

Dydzej 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi precizní krátký filmeček, kvůli/díky kterému byla vymyšlena technologie, která umožnila klasické CG modely vyrenderovat do komixového stylu. Dějově bych snad vytkl 3. čtvrtinu filmu (kde jsou jednotlivé části rozkouskovány nikoli časově ale dějově). Celkově však příběh působil uceleně a hezky se na to koukalo 7/10 ()

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama