Reklama

Reklama

Papíry

(festivalový název)
  • USA Paperman
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Romantický
USA, 2012, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátký animovaný film s českým názvem Papíry sleduje příběh osamělého mladého muže v polovině minulého století v New Yorku. Jeho osud nabere nečekaný spád po náhodném setkání s krásnou ženou na jeho ranní cestě do práce. Mladík je přesvědčen, že dívku svých snů po letmém setkání navždy ztratil. Dostane však druhou šanci, když ji ve své kanceláři zahlédne v okně protějšího mrakodrapu. Nemá víc než své srdce plné citu, představivost a hromadu papírů, aby upoutal její pozornost… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (165)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Budúcnosť animácie? Sem s tým, aj s tou čiernobielou a fantastickým OST! Pre tento krát odpúšťam aj naivný príbeh, lebo tu forma prevláda nad obsahom. Dal by som si to aj hneď znovu :-) 80% Video tu. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ani som nečakala, že budem z toho práve ja tak na mäkko. Krásna hudba dotvárala tú správnu atmosféru, jednoduchý ale pritom pekný štýl animácie a ničím nepreháňajúci krátkometrážny animák. Možno to sú tie dôvody prečo to oslovilo aj mňa. Celý čas široký úsmev na tvári a príjemný pocit z niečoho tak jednoduchého si zaslúži určite plný počet. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně milé, kouzelně naivní, romanticky úsměvné a hravě vystavěné kolem jednoho polibku a několika papírových vlaštovek. Má romantická polovina se spokojeně tetelila. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Láska ... ( láska a tři tečky totiž vystihují tento poetický kraťas daleko víc než cokoliv co bych dokázal popsat) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hoh, Paperman si nezaslouží být zapomenut, ačkoliv jako předkrm k úžasnému Ralphovi je to těžká šichta. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Nesnáším nacionalistický čecháčky, co si vždy najdou nějaký důvod k tomu, aby mohli blbě kecat na amíky. Je to právě Amerika, která nám dala bourbon whiskey, Korvetu, džíny, letadla, internet, ... a Walta Disneyho. Ať už je Vám 5 nebo 50, jistojistě byste lhali, kdybyste řekli, že nemáte rádi filmy právě z jeho dílny. A u Paperman si jednoduše nejde nepovzdychnout a zároveň se nepousmát nad jeho kouzelností, nevinností a láskyplností :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Papíry jakožto držitel Oscara na poli krátkých animovaných filmů není nijak originální svým příběhem (viz Cedulky a Láska přes lístečky), dokáže však zaujmout nevšední animací, černobílým zpracováním a líbivou hudební stránkou. Ve výsledku tak jde o roztomilé americké pohlazení, které má i přes svou jednoduchost určitý půvab. ()

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama