Reklama

Reklama

Papíry

(festivalový název)
  • USA Paperman
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Romantický
USA, 2012, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátký animovaný film s českým názvem Papíry sleduje příběh osamělého mladého muže v polovině minulého století v New Yorku. Jeho osud nabere nečekaný spád po náhodném setkání s krásnou ženou na jeho ranní cestě do práce. Mladík je přesvědčen, že dívku svých snů po letmém setkání navždy ztratil. Dostane však druhou šanci, když ji ve své kanceláři zahlédne v okně protějšího mrakodrapu. Nemá víc než své srdce plné citu, představivost a hromadu papírů, aby upoutal její pozornost… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (165)

Dydzej 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi precizní krátký filmeček, kvůli/díky kterému byla vymyšlena technologie, která umožnila klasické CG modely vyrenderovat do komixového stylu. Dějově bych snad vytkl 3. čtvrtinu filmu (kde jsou jednotlivé části rozkouskovány nikoli časově ale dějově). Celkově však příběh působil uceleně a hezky se na to koukalo 7/10 ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Mäkučká animácia, detsky kreatívny prístup, hrejivý pocit pri srdci a úsmev od ucha k uchu. Cítim sa ako za starých čias, Disney :-) ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Romantická, krásně zpracovaná jednohubka, která dokáže svým příběhem chytit za srdce. Krásně ukázáno, že nic není nikdy ztraceno a když si člověk za něčím jde, splní se mu to. Možná naivní, ale já tomu věřím. :) Nesmím zapomenout ani na hezký hudební podklad. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Walt Disney prostě animáky umí a tenhle je krásně, jak bych to řekl, Šedivej? Na You-tube je k vidění, ale jak už určitě víte odkaz sem dát nesmím. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

V prvních 3 minutách jsem byla rozhodnutá pro 5*, pže šlo jednoznačně o největší romantiku za poslední dobu, ale asi jako všechny kalkulačky končí v křemíkovym nebi, všechny vlaštovky končej v zapadlý uličce, kde vůbec neni divný, že se z nich stane vír, kterej dokáže nýst člověka. Ale za těch 6 a něco minut to mělo myšlenku, začátek, děj uprostřed a konec, stihly se titulky a několikrát jsem se zasmála. No co víc si přát. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tolik toho lze říct beze slov. Neuvěřitelně pěkné, nápadité a krásně emotivně podpořené výborným hudebním doprovodem. Jdou z toho cítit cedulky, ale to vem čert, protože tato vizuální stránka je opravdu úžasná. CGI s klasickou animací ... to vypadá tak dobře, čistě a živě! Disney uhodil hřebíček na hlavičku a doufám v takhle vizualizovaný film. Sakra, kde jsou ty kreslené celovečeráky :( ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pixar nakazil Disney a ten tak utvořil předfilm k filmu Raubíř Ralf. Černobílá (až na rty krásky) romance s nádechem tajemna. Velmi pěkná animace a vyloženě pochopí jen dospělí. Tím si myslím, že uvedení před tímto filmem není vhodné. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Černá a bílá animákům sluší a tahle romantická variace na osudovou lásku, kterou krátka nemůžete minout... Ach :) Nápad s vlaštovkami je víc než dobrý ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní černobílý snímek, který byl představen před snímkem Raubíř Ralf (Wreck-It Ralph), vypráví o mladíkovi, který se zakouká na nástupišti do krásné dívky právě díky kusu papíru. Velice dojemným, vtipným a milým způsobem (a samozřejmě pomocí všudypřítomného papíru a papírových šipek), si k sobě opět najdou cestu. Sympatický kraťas nabízí neotřelý a opravdu zábavný pohled na tak typické téma, jako jsou dva lidé, kteří se náhodou potkali, přeskočila mezi nimi jiskra, v zápětí se rozdělili a nějakým způsobem k sobě znovu hledali cestu. Tím nápadem byl obyčejný papír, který v sobě zázračně naakumuloval všechnu mladíkovu touhu a pomohl tak ke znovusetkání a možnému začátku nového partnerského života. Snímek je plný krásných, něžných okamžiků, které se snově kloubí s téměř éterickou hudbou Christophea Becka. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Předfilmové kraťasy Pixaru jsou obsahově originální, brilantně animované, nápadité a hlavně mají skvělé pointy (La Luna). Paperman je z hlediska technologie poměrně inovativní (ruční kresba na 3D modelech), vypadá „jinak", ale ta obsahová nápaditost tam prostě chybí. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jee, at zije osudova romantika v MHD a sila papirovych dokumentu. Velmi prijemna hudba, pekna cernobila grafika a krasne plynula animace. 8/10 ()

Tommass95 

všechny recenze uživatele

Pěkný krátkometrážní snímek, opravdu jsem nečekal, že ještě před Raubířem Ralfem budou něco promítat. Paperman byl navíc lepší než samotný Ralf a o to víc jsem byl z jeho projekce potěšen. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásné a dokonalé. Skoro mi na konci ukápla slza a to je u 7 minutového vlaštovkového snímku vcelku zázrak, takže se ani nedivím, že získal Oscara za krátkometrážní animovaný film. Více takových jednohubek! ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý kraťas so správnym emočným zásahom na diváka. Kúzelná animácia skvele dotvára magickú osudovosť snímku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezká animovaná romance, která si skvěle vystačí beze slov. Gesta, postoje a výrazy prostě mluví samy za sebe. Černobílá není úplně samoúčelná, ale dovedl bych si představit, že bude využita trochu lépe. Film ale hezky ukazuje to, jak náhoda může dokonale změnit naše životy. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Sladučká romantika, ktorá mimoriadne štýlovou vizuálnou štylizáciou pripomína jednak klasiky z čias čierno-bielej kinematografie, jednak príjemne civilnú a realistickú Disneyho kresbu. Škoda, že to celé ruinuje nehodiacim sa nadprirodzeným motívom ako najukážkovejším príkladom deus ex machiny. (6/10) ()

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama