Reklama

Reklama

Papíry

(festivalový název)
  • USA Paperman
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Romantický
USA, 2012, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátký animovaný film s českým názvem Papíry sleduje příběh osamělého mladého muže v polovině minulého století v New Yorku. Jeho osud nabere nečekaný spád po náhodném setkání s krásnou ženou na jeho ranní cestě do práce. Mladík je přesvědčen, že dívku svých snů po letmém setkání navždy ztratil. Dostane však druhou šanci, když ji ve své kanceláři zahlédne v okně protějšího mrakodrapu. Nemá víc než své srdce plné citu, představivost a hromadu papírů, aby upoutal její pozornost… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (165)

kajas 

všechny recenze uživatele

Možná beze slov, ale o to krásnější, něžnější a čisté. Půvabná animace, úchvatný hudební doprovod. Špička mezi kraťasy. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

oproti vzpomínaným Cedulkám to bylo hodně podbízivé jako je u Walt Disneye zvykem, takže moc nelíbilo. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že to bude oveľa lepšie, ale akosi ma to vôbec nenadchlo. Taký priemer v žánri krátkometrážneho animáku, v podstate ničím výnimočný, ale zase aspoň malé rozptýlenie. Občas by som aj ja chcel žiť v nejakej animovanej rozprávočke plnej zázrakov, kde osud vždy zariadi, aby človeka priviedlo napokon k jeho šťastiu. ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Way better love story than Twilight. A je to bez keců! Pro animace od Mickeyho Mouse jsem měl vždycky slabost. Paperman je určitě šampión mezi animovanými kraťasy, co se loňského roku týče. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Docela pěknej kraťas, ale Pixar dělá prostě lepší, to se mu nedá upřít. Po tom ohlasu, co jsem se na to dočetl jsem čekal o dost víc, než jen divně se chovající papírové vlaštovky. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné, ale škoda, že ty vlaštovky se na konci začali chovat nadpřirozeně. Doufal jsem v něco racionálního, které ty dva svede dohromady. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Fantastická výtvarná stránka a tolik různých nálad nacpaných do 7 minut, až člověk nechce věřit. Dlouho jsem neviděl nic tak pěkného :) Mnohem lepší, než Pixarovská "La Luna". ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Hezký romantický příběh o dvou lidech při náhodném setkání. O tom "náhodném" by se vlastně asi dalo polemizovat.. Závěrečné střetnutí bylo už trochu přehnané. Šlo možná udělat lépe. Oceňuju nápad a jednoduchost. Černo bílá dodává na sympatické atmosféře. Můj favorit na Oscara 2013 mezi krátkometrážními animáky! ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Ke konci dojem trošičku kazý násilné míchání žánrů romance se science fiction. Jinak se však jedná o příjemný kraťas s milou Disneyho animací a ohromně podmanivou hudbou, která podkresluje vynalézavé snažení o znovusetkání se s osudovou láskou. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, originální, vtipné, romantické, sympatické. Asi nejlepší krátký animovaný film, jaký jsem kdy viděl. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Najlepší krátky animák, aký som videl. Ešte k tomu so super myšlienkou. Nevzdávaj sa, aj keď to už vyzerá, že si prehral. Jednoducho osud :) ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Příběh o "Papermanovi" jsem určitě už někde viděla či četla, přesto mě tohle nenásilné zpracování překvapilo a potěšilo. Zajímavý vizuál (přestože černobílé snímky moc v lásce nemám) a napjatá atmosféra tomu jenom přidávají - člověk ví, že to celé určitě musí dobře dopadnout, jenom si není jistý jak se to stane. ()

Mr.Husts 

všechny recenze uživatele

Nádherně nostalgický a dojemný kraťoučký animáček od Dysneyho s nejstylovější animací, jakou jsem snad kdy viděl ( 3D co se tváří jako 2D v černobílém podání= skvost ) a taky kouzelnou hudbou, která dokonale vynahradí jakýkoli dialog. Parádní připomenutí dob, kdy ještě 2D animáky frčeli. Moc bych si přál aby k nim alespoň v téhle kombinované formě tvůrci animáků navrátili, kouká se na to mnohem lépe než na přemnožené plastické 3D pohádky dnešní doby. ()

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama