Reklama

Reklama

Papíry

(festivalový název)
  • USA Paperman
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Romantický
USA, 2012, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátký animovaný film s českým názvem Papíry sleduje příběh osamělého mladého muže v polovině minulého století v New Yorku. Jeho osud nabere nečekaný spád po náhodném setkání s krásnou ženou na jeho ranní cestě do práce. Mladík je přesvědčen, že dívku svých snů po letmém setkání navždy ztratil. Dostane však druhou šanci, když ji ve své kanceláři zahlédne v okně protějšího mrakodrapu. Nemá víc než své srdce plné citu, představivost a hromadu papírů, aby upoutal její pozornost… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (165)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Krásná vzpomínka na starý dobrý časy Disney. Krásná černobílá grafika, kterou podkresluje nádherná muzika. Romantika jak vyšitá. Bylo to moc hezký, ale něco mi tam chybělo. Nebo to možná chtělo možná až moc hrát na city. Nevím něco mi tam trochu vadilo, ale pořád to bylo skvělý pokoukání. ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Ono celý tento filmček je koncepčne veľmi podobný Cedulkám . Žánrovo aj miestom kde sa odohráva. No naozaj... veľmi neoriginálny námet. Animácia aj hudba je veľmi dobrá, avšak nestačí to na 5*. Na Oscara to však možno bude stačiť. (( 65% )) ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Paperman je obrazově naprosto dokonalý dílko, s tématem lásky na první pohled tolik fungujícím u kraťasů, trochu zesměšní vlastní poetičnost tancujícíma vlaštovkama, takže kvůli závěru nekompromisně strhnu hvězdičku, ale myslím, že to týhle krásný Oscarovce vadit nebude. ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Působivý snímek - pardon - snímeček, který u lidí může vzbuzovat snad jen pozitivní náladu. Je zde pěkné výtvarné zpracování. Jen možná škoda toho sci-fi kousku u konce, ale na druhou stranu to je dobrý komický moment. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jednoduché a zároveň geniální.Tolik emoci, na tak malém prostoru se jen, tak nevidí a ke všemu tam je nádherná hudba a černobílá stylizace. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádková romantika o jednom netradičním seznámení. Nejenom díky dokonalému zpracování (výtvarný styl, animace, hudba) působí neodolatelně upřímně a sympaticky. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to přišlo jako hodně velká vykrádačka SIGNS. Nakonec se to ubíralo trošku jiným směrem. Má to svoje kouzlo, animace super a postavičky klasicky disneyovské, ale oproti už zmiňovanému je to slabší animovaný odvar. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Tak takto skvele som sa pri krátkom animáku veľmi dlho nebavil. To čo s mojimi emóciami spravil tento krátky film často (resp. takmer vždy) nedokáže spraviť dlhý film, ktorý má prívlastok komédia, dráma či romantický. Ideálny nápad, naozaj perfektná animácia a čisto oddychový námet. Jednoducho skvelé, obdivuhodné a fakt pocta Johnovi Kahrsovi. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Krásně romantický předfilm k Raubíři Ralfovi učaruje, i když v něm nepadne ani jediné slovo. Mohlo by se to klidně přejmenovat na "Vzkříšení Disneyho" - tyhle kreslené grotesky kdysi ze studia udělalo to, čím je dnes. Škoda, že už se takovýchto dílek nedělá víc. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Moc fajn nápad, ze kterého vzniknul příjemný a milý kraťas. Takovouhle neotřelou romanťárnu můžu. :-) (HD, orig.) ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Disney se rozhodl vstoupit na pole "kraťasů" a aby ne ve svém portfoliu má mistry animace a nádherných iluzí z Pixaru. Celé je to černobílé (až na rudé rty jedné krásky), němé a doplněné vkusným hudebním doprovodem a i díky kulisám velkoměsta dávno minulých let jsem se propadl do doby, kdy filmy ještě neuměly mluvit. Krátký osudový příběh o cestě za neméně osudovou láskou s prvky fantasy, kde je spousta krásných emocí a romantika čouhá z každého obrázku. Tak pojďme si udělat vlaštovku... ()

blueskin 

všechny recenze uživatele

technicky brilantní, nesedl mi ale ten deusexmachinózní zvrat v uličce. snímku, v němž všechno poletuje, by podle mě lépe slušelo zakončení zapříčiněné nějako rafinovaně nastrčenou náhodou. ()

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama