Reklama

Reklama

Papíry

(festivalový název)
  • USA Paperman
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Romantický
USA, 2012, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátký animovaný film s českým názvem Papíry sleduje příběh osamělého mladého muže v polovině minulého století v New Yorku. Jeho osud nabere nečekaný spád po náhodném setkání s krásnou ženou na jeho ranní cestě do práce. Mladík je přesvědčen, že dívku svých snů po letmém setkání navždy ztratil. Dostane však druhou šanci, když ji ve své kanceláři zahlédne v okně protějšího mrakodrapu. Nemá víc než své srdce plné citu, představivost a hromadu papírů, aby upoutal její pozornost… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (165)

Othellko 

všechny recenze uživatele

Tento úžasný kratučký animák mi vyčaril na tvári široký úsmev, ktorý mi zostal ešte dlho potom. Podľa mňa získal Oskara za najlepší krátkometrážny animovaný film zaslúžene! 100% ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Skvělý sedmiminutový bonbonek, do kterého se vešlo více emocí, než do některých celevečerních filmů. Dokonale působící poetika první poloviny dvacátého století, nádherná animace i zpracování. Navíc, červené to na černobílém pozadí fakt sluší :). 90 % ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Černobílý snímek, u kterého jsem se přistihnul, jak si několikrát říkám „aha, teď bych měl být dojatý a mělo by se mi to líbit“. Jenže se to ani jednou nestalo a trochu jsem z Papermana cítil vypočítavost scénáristy, který si v příběhu hledá kličky a výmluvy, jen aby to bylo dojemné. Ano, to se asi děje v každém filmu, ale tady to na mně tak trochu křičelo a pokládal jsem si během filmu různé otázky, proč tu a tu situaci hlavní adept nevyřešil radši mnohem jednodušeji. A to znamená jediné — film mě nezasáhl. Po vizuální stránce se film celkem vydařil, i když jde vlastně o úplně stejnou techniku jako u Feast, vítěze ročníku 2014. Tam se mi animace vůbec nelíbila, ale černobílý háv asi leccos zahalil a zde mi tato CGI technika moc nevadila. U obou filmů byl Patrick Osborne — zde jako hlavní animátor, u Feast i jako režisér. Dobrá práce, protože Paperman vyhrál tento ročník. [Oscary 2012] ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Podobné krátkometrážní filmy vždy dokáží udělat radost a také jasně dokazují, že k vykouzlení citů nepotřebujete přebujelé 3D, jen talent, nápad a stará dobrá animace zařídí zbytek. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Krásné a milé. Jednoduchý příběh na pár minut, a přesto je to obsahově bohatší než lecjaký celovečerní film. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je sice taková hezká ale obyčejná, bez nápadu, ale ve druhé půlce se rozjede krásné zakončení s parádní gradací a super hudbou, zaslouženě Oscar. ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh, nádherná hudba a fantastický originální vizuál. Kraťas předčící kvanta celovečerních filmů, ke kterému se pravidelně vracím. Jednoduché poselství beze slov, které mě vždycky dojme k slzám, a jako nadstavba a třešnička na dortu je to pro mě mmj. velmi osobní (nejen) vztahová alegorie. Vše, do čeho naplno investujeme z vlastní síly a energie se nikdy neztrácí, nikdy nemizí, vždy se nám to vrátí (byť v podobě, kterou ne vždy čekáme), i když už se zdá, že je všechno zbytečné a máme chuť se vzdát. Co doplnit víc? Snad jen: "Kde vůle, tam cesta." ()

Larry12 

všechny recenze uživatele

Suprová animace, SKVĚLÁ hudba, hezký romantický příběh. Strašně moc bych chtěl něco podobného vidět jako celovečerák. Lepší kraťas jsem neviděl. EDIT: Oscara si 100% zaslouží. ()

Lucius55 

všechny recenze uživatele

Nápaditý a hravý animáček s pořádnou dávkou romantiky. Kdyby se konec nezvrhnul ve sci-fi (a tím teď nemyslím, že bych nechtěl, aby to dobře dopadlo), dal bych i tu pátou hvězdu. ()

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama