Reklama

Reklama

Papíry

(festivalový název)
  • USA Paperman
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Romantický
USA, 2012, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátký animovaný film s českým názvem Papíry sleduje příběh osamělého mladého muže v polovině minulého století v New Yorku. Jeho osud nabere nečekaný spád po náhodném setkání s krásnou ženou na jeho ranní cestě do práce. Mladík je přesvědčen, že dívku svých snů po letmém setkání navždy ztratil. Dostane však druhou šanci, když ji ve své kanceláři zahlédne v okně protějšího mrakodrapu. Nemá víc než své srdce plné citu, představivost a hromadu papírů, aby upoutal její pozornost… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (165)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Černobílý snímek, u kterého jsem se přistihnul, jak si několikrát říkám „aha, teď bych měl být dojatý a mělo by se mi to líbit“. Jenže se to ani jednou nestalo a trochu jsem z Papermana cítil vypočítavost scénáristy, který si v příběhu hledá kličky a výmluvy, jen aby to bylo dojemné. Ano, to se asi děje v každém filmu, ale tady to na mně tak trochu křičelo a pokládal jsem si během filmu různé otázky, proč tu a tu situaci hlavní adept nevyřešil radši mnohem jednodušeji. A to znamená jediné — film mě nezasáhl. Po vizuální stránce se film celkem vydařil, i když jde vlastně o úplně stejnou techniku jako u Feast, vítěze ročníku 2014. Tam se mi animace vůbec nelíbila, ale černobílý háv asi leccos zahalil a zde mi tato CGI technika moc nevadila. U obou filmů byl Patrick Osborne — zde jako hlavní animátor, u Feast i jako režisér. Dobrá práce, protože Paperman vyhrál tento ročník. [Oscary 2012] ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní černobílý snímek, který byl představen před snímkem Raubíř Ralf (Wreck-It Ralph), vypráví o mladíkovi, který se zakouká na nástupišti do krásné dívky právě díky kusu papíru. Velice dojemným, vtipným a milým způsobem (a samozřejmě pomocí všudypřítomného papíru a papírových šipek), si k sobě opět najdou cestu. Sympatický kraťas nabízí neotřelý a opravdu zábavný pohled na tak typické téma, jako jsou dva lidé, kteří se náhodou potkali, přeskočila mezi nimi jiskra, v zápětí se rozdělili a nějakým způsobem k sobě znovu hledali cestu. Tím nápadem byl obyčejný papír, který v sobě zázračně naakumuloval všechnu mladíkovu touhu a pomohl tak ke znovusetkání a možnému začátku nového partnerského života. Snímek je plný krásných, něžných okamžiků, které se snově kloubí s téměř éterickou hudbou Christophea Becka. ()

Reklama

PanBlack 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný kraťas s krásným romantickým příběhem a velmi pěkným hudebním doprovodem, kterému opravdu hodně moc přeji zlatého plešouna za nejlepší krátký animovaný film. Jakýsi takový příběh a provedení bych totiž velmi rád viděl i v nějakém celovečerním animovaném filmu, snad se jednou dočkám... ()

d4 

všechny recenze uživatele

Krátky a nápaditý animák držiaci sa Disneyovských konvencií. Čo sa príbehu týka, Paperman nijak nevyniká. Prečo potom 5 hviezdičiek? Z jediného prostého dôvodu. Animátori a softwarový inžinier od Disneyho vyvinuli nový druh počítačovo-kreslenej animácie, ktorý sa označuje za následníka klasickej kreslenej animácie. Ide o 3d animáciu v spojení s vektorovou animáciou a tzv. sketch animation. Inovatívne, no nie na jedno použitie. Takáto inovácia by sa dala prirovnať ku stereskopii po tom, čo ju pevne ustálil James Cameron svojim Avatarom. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tolik toho lze říct beze slov. Neuvěřitelně pěkné, nápadité a krásně emotivně podpořené výborným hudebním doprovodem. Jdou z toho cítit cedulky, ale to vem čert, protože tato vizuální stránka je opravdu úžasná. CGI s klasickou animací ... to vypadá tak dobře, čistě a živě! Disney uhodil hřebíček na hlavičku a doufám v takhle vizualizovaný film. Sakra, kde jsou ty kreslené celovečeráky :( ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Krátký snímek kombinuje CGI grafiku s ručně kreslenou animací. 3D modely jsou tak "potaženy" ručními kresbami a software se stará o to, aby se nemuselo ručně kreslit všech 24 políček za sekundu. [Zdroj: fffilm.name] (DellEthing)
  • Snímek si odbyl svou premiéru v červnu 2012 na Annecy International Animated Film Festival, do běžných kin se dostal v říjnu 2012 s filmem Raubíř Ralf (2012). (Andrew78)
  • Hlavní postavy se jmenují George a Meg. (Larry12)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama