Reklama

Reklama

Papíry

(festivalový název)
  • USA Paperman
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Romantický
USA, 2012, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátký animovaný film s českým názvem Papíry sleduje příběh osamělého mladého muže v polovině minulého století v New Yorku. Jeho osud nabere nečekaný spád po náhodném setkání s krásnou ženou na jeho ranní cestě do práce. Mladík je přesvědčen, že dívku svých snů po letmém setkání navždy ztratil. Dostane však druhou šanci, když ji ve své kanceláři zahlédne v okně protějšího mrakodrapu. Nemá víc než své srdce plné citu, představivost a hromadu papírů, aby upoutal její pozornost… (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní postavy se jmenují George a Meg. (Larry12)
  • Krátký snímek kombinuje CGI grafiku s ručně kreslenou animací. 3D modely jsou tak "potaženy" ručními kresbami a software se stará o to, aby se nemuselo ručně kreslit všech 24 políček za sekundu. [Zdroj: fffilm.name] (DellEthing)
  • Snímek si odbyl svou premiéru v červnu 2012 na Annecy International Animated Film Festival, do běžných kin se dostal v říjnu 2012 s filmem Raubíř Ralf (2012). (Andrew78)
  • V rovnakom unikátnom animačnom štýle, v akom je zhotovená snímka, je spravené logo Walt Disney Pictures na konci filmu. (Othellko)
  • Snímka získala Oscara za najlepší animovaný krátky film a taktiež ocenenie Annie Awards v rovnakej kategórii. (tibenskym)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama