Reklama

Reklama

Cena života

(amatérský film)
Krátkometrážní / Drama / Psychologický
Česko, 2012, 1 min

Obsahy(1)

Cena života vypráví příběh o chlapci, který se nedokáže smířit se smrtí své blízké a rozhodne se tedy, že ukončí svůj život sebevraždou. (MikeCool)

Recenze (81)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Svět se opravdu v prdel obrací! Například takový já jsem hrál navzdory mé dětské obezitě významnou roli chudého dítěte, postiženého tuberkulózou v tomhle a svou oskarovou kariéru jsem završil rolí ožralého mastňáka, na kterou jsem se po vzoru Dustina Hoffmana poctivě pět let připravoval v zaplivaných nádražkách bez obsluhy. Po takovém závratném vzestupu jsem děsně zpychnul a rozhodl jsem se zkusit doma režii! Výsledkem byl dvouhodinové, mrazivé drama, jenž bylo objektivní kritikou prestižního časopisu "Die anale Unterhaltung" označeno za cituji: "Extrémně zvrhlé!" a "Nechutně realistické!". A mám profil tvůrce na Homobázi??? No, zkuste hádat ještě jednou. Nemám, kurva, nemám. Je to patrně tím, že poté, co můj agent kontaktoval admina s žádosti o nahození celebrity mého formátu, požadoval tento felaci, kterou jsem hrdě odmítl, protože jsem měl zrovna afty. To "Chladný" Majk je jinačí čípek! Okamžitě nadšeně klekl na kolena a začal cumlat Topra. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, jak by se mohl prokouřit s takovou dementní pičovinou k profílkům v tolik prestižní Homově autokratické stoce. A dokonce se mu povedlo dostat tam i tu ohyzdnou, poďobanou, blonďatou figurantku, která nepochybně bývala jeho gayfriend Robert, než mu začalo být těsno v mužském těle a chyběl mu nějaký ten další otvor a od té doby jsou jen přátelé. Ale abych nebyl tolik příkrý, musím vyzdvihnout tu lopotnou dřinu, která zajisté vzniku tohoto veledíla předcházela. Počítám, že nad scénářem Majk probděl několik nekonečných desítek sekund plných urputné snahy a dobít tu NOKII N96 s VGA kamerou, aby zvládla tu bestiální stopáž, pomocí které na nás mladý umělec vyblil své komplikované nitro, si rovněž vyžádalo nemalé zatížení turbín a jaderných reaktorů. No, a výsledkem tohoto extrémního snažení, při němž ze sebe Majk určitě vytlačil úplně všechno, je něco, co by snad překonal pouze časosběrný, osmihodinový, existenciální dokument o tom, jak mi stárne pleť na pravé ruce. Začnu hned a za deset let mě hledejte vedle velikánů Majkova formátu! Při závěrečném soudu by se nabízelo možná trochu otřepané čurákovi aspoň čuráka, ale ne, budu nemilosrdně objektivní!! Byl to tupý hnus, Majku, kterým by pohrdl snad i Assbook. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Zdá se, že režisér a herec v jedné osobě Míša Kůl vplul do holywoodských vln rovnýma nohama. Nápad nošený celé dětství v hlavě konečně dozrál a Míša odhalil své hluboké nitro a prsknul ho rovnou na stříbrné plátno. Vyjádřil svou životní myšlenku a touhu a diváka zavrtal do sedačky tak tvrdě, jak to jen u artovek lze. K tomu potřeboval pouze jednu minutu, tričko po dědovi, pistolku od bráchy, jednu poďobanou strašilku a průměrný mobil. A velkou odvahu! A ejhle, zrodil se zázrak, kterého si sám Míša považuje natolik, že se nezdráhal udělat mu profil na filmové databázi, tedy ČSFD, a zároveň se pustil do produkce bonusových DVD. DVD (za pouhých 69,-Kč – všimněte si té baťovské finty, ano, za 69,- to je prostě tutovka) mělo obsahovat bonusy jako Film o filmu, hudební klip, rozhovor s tvůrci, profily herců, Director´s cut, fotky ze střižny, nepovedené scény z natáčení (asi nejdelší bonus, cca dvouhodinový film), návrhy filmových plakátů, trailery a alespoň dva teasery, dvě ochutnávky, z plánovaných projektů. Po těchto DVD se jen zaprášilo a Míša Kůl musel tuto nabídku z profilu filmu stáhnout. Snad vyjde nějaká další edice, nějaká extended verze. Jsem přesvědčen, že Míšovi, tomuto českému Špílborgovi, je nachystaná skutečně úspěšná filmová budoucnost, tam za těmi vzdálenými holywoodskými vrcholky hor. A v soutěži, díky které tento masterpiss vznikl, mu držím palce. Byl by to dobrý start pro tak nadaného... manažera. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nenávistné hodnotenia celkom nechápem. Isteže - nič prevratné, ani formálne dokonalé sa nekoná. Len prostý, skomprimovaný príbeh zúfalstva z lásky končiaceho neuváženým činom do jednej minúty. Sympatická je dĺžka, hudba, absencia slova a využitie rekvizít, ktoré priniesla ulica, či byt. Áno, je to amatérčina, no rozhodne nepôsobí nejako mimoriadne príšerne. Neobralo ma to ani zďaleka o toľko času než väčšina dvoj-či viachodinových kinospektáklov zbabraného života, či večných zúfalo-nešťastných lások, o ktorých sa tunajší komentárori často nadšene rozpisujú. Tieto kino - výplachové nudy majú zhruba rovnaké myšlienkové posolstvo ako komentovaná minúta. Niečo v zmysle, že život mnohých je v oveľa väčších sračkách, takže my si vlastne žijeme celkom fajn, na čom je mimochodom založená aj drvivá väčšina spravodajstva. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dávám hvězdu za dobrý výběr hudby, jednu za hezkou herečku, další kvůli tomu, že hlavního hrdinu chápu, jednu za luxusní hrob a jednu za odvahu. Jednu ubírám, protože příběh je líp sdělen slovy v obsahu než "zahraný", jednu ubírám za tu manipulaci se zbraní, jednu ubírám za škaredého hlavního hrdinu, to nemá autor hezkýho kamaráda proboha?, jednu za to příšerný nebe a hnusné nebeské oblečení. Zbývá nám krásná jedna hvězda a naděje, že pokud autor bude pokračovat, za dvacet třicet let bude ve filmovém světě dobrý začátečník. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nuže - pěkné to je! I v nastupující generaci máme přecitlivělé, byť poněkud jednodušší jedince! Vy malověrní, kteří ženete Míču k tomu, aby si splašil na přiložení ku spánku i něco jiného, než umělohmotnou devítku na antiperle, považte, jak by se Vám asi tak podařilo ztvárnit srdceryvné drama v pěti letech. Nic moc, co? Tak co Míčánka trápíte, vždyť tam někde se momentálně mentálně motá, matla mamimčin, miloučký Mičulka. A holčinu Sauerojc tu pomlouváte. Pro Boha proč? Vždyť je krásná, nadaná a horními zoubky by mohla obřezávat chlapce, doposud nepevné...ve víře. Mičko, kluku jeden hololebý, netrap se a toč dále! Na Jedlička open festivalu budeš stoprobrko i oceněn. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

A toto bylo jako co? nejak sem nepochopil co tim autor chtel rict jestli to byl vtip nebo co to melo znamenat no mozna se nam autor snazi rict ze nezname cenu vlastniho zivota a nemeli bychom ani minutu zabijet sledovanim tohohle co nedokazu ani pojmenovat tak aspon nejaky pouceni z toho plyne inu dobra rada nad zlato ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Ježkovo voči proč?? Tohle je krásnej příklad toho, proč si tolik lidí dává za amatérský film rovítko špatný, herečka se pořád sarkasticky a ironicky šklebí a hercorežisér pravděpodobně postrádá klouby... Navíc po celou dobu, bůh ví proč běží hudba, proč nebyla aspoň občas pro lepší efekt přerušená? Doufám že to ohodnotí víc lidí, než jen autorovo kamarádi. Dodatek: aspoň je kam se zlepšovat... V tom držím palce. [_ps: po tom, co jsem viděl za odpady jak v rámci "studentských prací" musim dát tu 1* .... pps: tak zase kotoulem do odpadu, zvedl jsem tomu hodnocení z 9% na 10% a to nemůžu dopustit ()

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

Ako paródia na film dobré, zvyšok je iba pár nič nehovoriacich záberov postrádajúcich prakticky všetko, čo robí film filmom - príbeh, scenár, herecké výkony, myšlienku, dokonca ani záverečné titulky to nemá. Jedna hviezdička za moju obľúbenú skladbu. Počkať, veď Kubelka mi ju vlastne sprznil?! Za to si teda ani tú jednu nezaslúži. Okrúhlučkých 0% ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle natočil nějaký patnáctiletý kluk, hodil to na Knihu tváří a zeptal se mě, co si o tom myslím, řeknu mu, že je to "docela fajn", byť v duchu si nejspíš urobím facepalm. Ale co tohle sakra dělá na ČSFD?! Je sice fakt, že poslední dobou se tady objevuje leccos (amatérské pokusy o dokument, krátké skeče z natáčení, videoklipy, egohoničská videa atd.), ale toto je opravdu vrchol. Tohle minutové amatérské video zařazené do kategorie "drama" (?!) a "psychologický" (??!!) pojednává o tom, jak jeden borec dojde ladným krokem na hřbitov, klekne si na kolena k jednomu hrobu, nasadí výraz ne nepodobný výrazu při konání jedné fyziologické potřeby, načež se nám vyjeví v sépiovém odstínu potměšile se uculující slečna, kvůli níž borec sáhne po zbrani a před zrcadlem, jež reflektuje plakát Barta Simpsona, se s tragickým výrazem opět ne nepodobnému tomu předchozímu zastřelí, dostane se do daleké země za prostěradlem a s onou uculující se slečnou se obejme – to vše za doprovodu skladby River Flows In You od skladatele Yirumy. Ach. Nemám prakticky už co dodat, opis děje tohoto "krátkometrážního psychologického dramatu" mě načisto vyčerpal. Snad mi jen zbývá položit si tři otázky: 1) jaký vztah má autor tohoto videa k POMOvi či jinému "nahazovači", že ho sem nahodil (a dokonce těm dvěma "hercům" zde založil i profily!), 2) můžu zde mít i já svůj režisérský profil, když jsem někdy v jedenácti letech se svými kamarády na mobil natočil a ve Windows Movie Makeru sestříhal videjko o tom, jak efektně zabít svou tchýni? 3) Nechcete sem někdo hodit profil filmu "Mikulášská nadílka v MŠ Kocourkov 2006"? –– Ke zhlédnutí zde. ()

Ketri odpad!

všechny recenze uživatele

Psychologický, drama až skoro thríler. Nu což, negativní reklama láká více. Měla bych ještě poznámku k Aelitině úvaze. Já myslím, že zde to autor vyjádřil naprosto jasně. Milou je třeba následovat v co nejkratší době, neboť za prostěradlem se ukrývají další zájemci a pak by mu ji mohl přebrat třeba kdosi, kterému chyběla ještě jedna do 72. ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Zdá se, že některým mladým netvůrcům je Papučař nedostižným vzorem. Segrestor mi dluží pivo - taková je cena života. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Ježíškunakřížku....takhle vyčerpán po jedné minutě jsem nebyl, ani když jsem si sám vyndaval víčkem od leča apendix. Míšane, slib, že už to neuděláš. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tak mě klidně kamenujte a myslete si, že jsem se totálně zbláznila, nebo jsem příliš laskavá, ale vždyť to má nápad a provedení rozhodně není tak špatné, jak by se mohlo zdát z nízkého hodnocení. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hloupý "film" s hloupou pointou od jednoho zřejmě hloupýho kluka, plusem je ale rozhodně stopáž a protože za tu jsem ještě nehodnotil, tak vytlačím hvězdu, páč všechno je jednou poprvé, taky se Michale dočkáš. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Laciná kamera, kterou nezachrání ani dobrej střih.Primitivní snaha udělat něco "artového", přitom je to nechtěná parodie, sebevražda je hřích a dřív než by ten týpek objímal tu holčinu v bílém tričku z výprodeje v nebi tak by leda kouřil čuráky v pekle, sorry hrozně mě to rozesmálo.Ukázkový případ sebestředné nabubřelosti a nulového talentu, či snad znalostí o filmu, nebo znalostí všeobecně, nebo mozku. ()

Reklama

Reklama