Reklama

Reklama

Final Girl

Trailer 2

Obsahy(1)

Skupina chlapců loví, mučí a zabijí v lese mladé dívky. Do jejich školy nastupuje nové děvče, které vypadá jako perfektní oběť. Netuší však, že dívka je trénovaný zabiják a její finální zkouškou je zabít tyto mladé vrahy. (beba789)

Recenze (112)

Fr 

všechny recenze uživatele

„DÍVEJ SE JIM DO OČÍ, VERONICO. AŤ JE TVŮJ OBLIČEJ TO POSLEDNÍ, CO UVIDÍ…“ /// Taková blondýnka, co by jeden řekl, že do pěti nenapočítá… Tak dobře, že počítat dovede, bych ji i uvěřil, ale to vostatní – ani hovno! To už spíš věřím tý partě čuráků, co se sekerou a jinejma kravinama v ruce, nahání ženský po lese, aby je – když je chytnou, stejně zabili nudně. (hochu, žádný čtvrcení. Ani půlení…) Hezká je snaha o jakousi zvláštní obrazovou expozici (kurva, to je slovo!), která mě baví, páč kameraman je asi jediná osoba se špetkou důftipu. Taky sympaticky přeju těm čtyřem homokládám smrt. Možná hlavně proto, aby už byl konec. Nejde jen vo tu Lucku Vondráčkovou v hlavní roli. (Jo, mám s Abigail Breslin problém). Jde i vo to ostatní, páč uvěřitelnost je nula! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když jdu s holkou do lesa, beru sebou kamarády. Mám totiž strach, když se vracím zpátky sám. 2.) Rád běhám s buznama po lese. 3.) Thx za titule „Kubzilla“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

50% Já snad letos ještě neviděl dobrý horror a vypadá to, že ani neuvidím :-( Co se týče filmu Final Girl, herečka Abigail Breslin je fakt tlama. Když hlavní postava hrála kočku, tak mohli vybrat hezčí herečku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kletba letošních Hororů/Thrillerů stále pokračuje a ani tohle se nepřešoupne přes velmi hezký průměr. Film má slušný vizuál, je hezky stylový a moderní ( Chlapi v kvádrech, Abigail zase v červených šatičkách a v rudé rtěnce) vizážisté se bezpochyby vyparádili, ale že by zavolali na pomoc maskéry, aby šouply do filmu nějaké brutální scény to né a ne a to je sakra škoda, protože na tohle čekal snad každý v lesní vyvražďovačce. Plusem je i rychlý spád a zábavná hra Truth or Dare a to je vlastně všechno, co Final Girl nabízí. Takže ve výsledku zábavná jednohubka, ale opět nic, o čem by se za měsíc mluvilo. 65% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladé dievča je po smrti rodičov vychovávané chlapom, ktorý ju zároveň pripravuje na pomstu. Ich terčom je partia chlapcov, ktorá si v lese vytvorila lovecké pole, do ktorého vypúšťa bezbranné dievčatá opantané ich krásou a slušným vystupovaním. Následne ich v lese lovia a zabíjajú. Tentokrát sa však chlapci prerátali, pretože ich obeť vie, že na túto skúšku bola pripravovaná od svojho detstva, a tak sa z jednoduchej obete stáva lovec. - O Final Girl som sa zaujímal hlavne kvôli hereckému talentu. Objavili sa tu tri velmi výrazné mená, ktoré v poslednej dobe prichádzajú na chuť žánru číslo jeden. Všetci traja zahrali aj tu perfektne, lenže Final Girl má tak slabý scenár, že ani nemali priestor na hviezdny výkon. Úplne klasická zápletka, v ktorej sa z obete stane lovec. Ako tu už je viackrát spomenuté, efektívny je hlavne vizuál a správne kontrasty farieb spolu so zaujímavo osvetleným lesným prostredím, lenže tu chýba poriadna akcia a poriadne gore. Som dosť sklamaný, pretože takéto herecké zloženie a ideálny námet sa dávajú dokopy naozaj ťažko. + herečka z Zombieland, Maggie a Scream Queens + herec z American Horror Story: Hotel a Amnesiac + herec z The Final Girls ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Partia rozmaznaných blbečkov si do lesa odváža a loví fešandy, až narazia na hlavnú hrdinku, ktorá je ale v skutočnosti trénovaná na zabíjanie... Ako „final girl“ zvykne bývať označovaná posledná a najšikovnejšia kočka v hororoch, ktorá jediná môže aj prežiť, čo sa v podstate žiarivými príkladmi tiahne už dekádami; napr. od Sigourney Weaver z Aliena až po Jane Levy z remaku Evil Dead. Mladá Abigail Breslin však v tejto modernej vyvražďovačke už od začiatku ťahá za dlhší koniec a nie je v skutočnosti takou pravou final girl, možno až v naháňačke v záverečnej tretine. Odhliadnuc teda od trochu zavádzajúceho názvu to ale nie je zlé; taká pohodová, bezmyšlienková jednohubka, avšak dosť prázdna – a to nielen obsahovo, ale i vizuálne; napriek tomu, že je všetko pekne natočené, tak mi prišlo, že na obrazovke to až pričasto zíva prázdnotou. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Abigail Breslin znám jako obtloustlou mladou herečku ze Zombielandu a tak jsem byl velice překvapen, vidět ji v takové kondici, která byla pravděpodobně její životní, jelikož zde byla skutečně překrásná. Nicméně dílo je ve všech ohledech průměrné. Příběh se může zdát originální, ale cíl nám je sdělen hned na začátku a my se ke konci dopracujeme hezky rovnou čarou bez jakékoli odbočky. Každopádně to na mě fungovalo. Jak už jsem zmínil předtím, naše final girl je moc hezká a dobře se na ni kouká, vraždící chlapci jsou fajn záporáci, kdy scénáristé našli inspiraci v A Clockwork Orange. A dokonce jsem nakonec i přišel na chuť soubojům a následnému zabíjení na drogách skrz nejtemnější strachy a obavy. Konec navíc ještě rozhodl o hvězdě. Zdaleka ne tak béčkové, jak jsem se obával. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mladí se nebaví už jen u televize, internetu nebo na bujarém večírku u bazénu. Takhle si mladí pohlední hošani v tmavých sakách posedají v noci v lese na sedačky, vezmou sebou nějakou slečnu, kterou pak po nějaké přiblblé hře začnou nahánět na lese. Se sekerou, s basebalkou. Jenže tahle Červená Karkulka v temném a hlubokém lese má za sebou tvrdý výcvik a právě likvidace těchhle floutků je jejím úkolem. Vizuál místy potěší, zbytek nemá myšlenku, nemá svůj styl, nemá tah na bránu, chybí mu atmosféra. Prostě jde o prázdný thriller, na který se dá zapomenout pár desítek minut po projekci, přitom mohlo jít o proklatě šťavnaté béčko. Takhle zbývá jen bizarní nic. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo to jsem si zase jednou dal. Nechal jsem se na to nalákat jménem Abigail Breslinové která mě zaujala ve filmu Maggie, ale měl jsem se na to vybodnout. Musím z velké části souhlasit z kolegou JASON_X komorní role nebohého postupně umírajícího zombie děvčete jakou měla v Maggie jí sedla dokonale, ale nebojácná hrdinka z ní fakt nebude. Začátek spojenej s tím výcvikem a různými psychotesty byla neskutečná pruda. Po pravdě abych byl upřímnej, tak v půlce jsem to chtěl vypnout. No nakonec jsem vydržel a v druhý polovině se to přeci jenom aspoň trochu rozjede, ale pořád velká bída. Kdo se těší na nějakej závěrečnej, výživnej a šťavnatej masakr, tak ten půjde asi domů z brekem. Popravdě ani pořádně nevím kam tohle zařadit, že by pokus o hrozně cool a hrozně nevšední teaneagerský psychothriller z prvky akce a hororu? Pokus o totální úlet??? No fakt nevím co si o tom mám myslet. Za mě každopádně prakticky nekoukatelné.5% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro mě v pohodě schůdný námět i provedení, kde mě zaujala nejvíce výtvarná stylizace, no bohužel se scénářem se nikdo už moc nemazlil, takže nezbývá než konstatovat, že to mohlo být mnohem exploitačnější. Abigail Breslin, aniž bych snižoval její herecké kvality, v této roli považuju za omyl. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo hodne slabé explo. Až na obstojnú atmosféru v lese a peknú kameru som tu nenašiel nič čo by stálo za zmienku. A to radšej pomlčím o totálnej dejovej zlátanine, ktorá sa snažila byť zaujímavá tým, že sa tam primiešalo pár halucinácií. Výsledkom bol len chaos a bordel. Strata času. 20/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek nepřináší nic novýho. Podobných filmu a samozřejmě daleko lepších tady bylo už hafol. Nečekejte napětí, nečekejte gore, nečekejte krev. Očekávejte "výcvik" vražedkyně a spoustu nudné vaty v podobě stupidních dialogů než se konečně dokopeme k nějaké akci. Která ovšem výslednej dojem vylepšit nemůže ani náhodou. Film je slaboučkej po všech stránkách. Navíc si myslím, že obsazení hlavní ženské role bylo naprostým omylem. Abigail Breslin je možná hezká (mě se nelíbí), možná je sympatická (nijak zvlášť) ale každopádně se do téhle role absolutně nehodila. Nevěřil jsem jí ani ty její blonďatý vlasy. Tohle prostě nemohlo fungovat a taky nefungovalo. Hodně slabý 2 hvězdy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Začínající režisér. Budiž. Vizuál parádní a to je vše. Abigail se absolutně nehodila do této role. Vůbec. Je to jedna velká nuda. "Trénovaný zabiják" :-D :-D :-D ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Abigail Breslin je skutočne veľmi talentovaná a má vo filme skutočne dobré postavenie. Netušil som ako to tvorcovia celé pojmú, no hoci to na začiatku pôsobí trošku nudne, zvyšok "Final Girl" dokáže preletieť až neuveriteľne rýchlo a je to veľmi dobrá kamera od Gregoryho Middletona. Postavy sú doslova len zo scenára, no na druhú stranu to v takomto filme až tak veľmi nevadí. Jediné čo to kazí je fakt, že si človek celý čas uvedomuje, že je to len koncept a prakticky by to asi nefungovalo. Páči sa mi, že tu veľkú rolu zohráva aj strach, a nakoľko nechcem dávať spoilery, nebudem tu hovoriť o tom viac. Ako som už povedal, Abigail Breslin je skvelá, kamera je skvelá, hudba je skvelá, technika boja s nepriateľmi je skvelá, no postavy a scenár to vedia ťahať dole. Som rád, že som film videl, dávka napätia bola dostatočná, no nemyslím si, že by som sa k nemu v budúcnosti vrátil. Hodnotenie: C+ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zažalujte tvůrce, upalte režiséra.Kočka z plakátu je jedna velká lež, nedočkáte se ani macatý roštěnky co krájí debílky na kousky a nedočkáte se ani normálního béčka, jelikož režisér z nějakého důvodu vzal obyčejný námět, ze kterého mohlo vzniknout šťavnaté dvd béčko, kdy parta školáků z nudy krájí v lese spolužačky až se jedna nasere a hošany vykundí.Bohužel tenhle námět je zasazen do neurčité doby, hádám kolem roku 1970 a celé to je zasazené do neo-noiru, takže parta kluků v taxídách prostě jen tak loví držky v lese, do toho je tu bůh ví proč nějaký učitel sexu, teda zabíjení co školí jednu odpornou držku v kosení, ta jde z nějakého neznámého důvodu zbytečně složitě všechny ty kokoty vykundit a i když je mohla zastřelit hned před bistrem a i když je trénovaná na zabíjení, nechá si poměrně dobře rozbít držku a nepochopitelně idiotsky je složitě honí v lese a opět bůh ví proč do nich leje nějaký fet a i když jsou na fetu není schopná je rychle a efektivně popravit.Iritující kokotina a tupé céčko, ze kterého se režisér snažil noirem udělat snad art nebo co.No strašně k smíchu tyhle pokusy....já už vážně nerozumím tomu, kdo tohle financuje a proč se v takových mrdkách utápí tak božký herec, jako je Wes Bentley.Prosím nechte mě jet do ameriky a já slibuju, že povedenějších dvd vykosovaček natočím za rok minimálně pět.30%. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Abigail Breslin by som nominoval maximálne do reklamy na McDonald. Trápny príbeh, hnusné postavy, nehercami sa to mihá v každom okamihu a hlavne mnoho ukričaných scén, pri ktorých ihneď vypnete televíziu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Final Girl je režisérský debut fotografa Tylera Shieldse, který vytvořil vizuálně nádherný film. Ale jinak se film podobná cheeseburgeru, v němž je sýr smutně steklý na jednu stranu. Mladá herečka zde vytváří efekt košíku koťátek. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Podle mě je tu docela hodně vidět, že režisér Tyler Shields je hlavně fotograf. Vizuálnosti filmu se totiž nedá nic vytknout a jednotlivé obrazy působí naprosto úžasné, pár scén v interiérech na mě působilo až burtonovsky. Lehce mi vadila ta zářívá světla v lese, kdy to vypadalo, jakože tam parkuje auto, nebo je tam reflektor. Ale zase chápu, že nechtěl přijít ve filmu, kde je půlku stopáže děj v nočním lese o všechny barvy a scéně to opět dodává na zajímavosti. Herecky to pro mě byla jistota. Breslin, Bentley, Ludwig nezklamali. A vážně si myslím, že tu byla odvedena dobrá práce. Mrzí mě, že s 40% tenhle pro mě krásně bizarní film zůstává asi nedoceněný. ()

Reklama

Reklama