Reklama

Reklama

Dobrodružství Barona Prášila

  • Velká Británie The Adventures of Baron Munchausen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento film inspirovaný knihou Rudolpha Ericha Raspeho z roku 1785 je skutečnou pastvou pro oči, uši a mysl. Příběh začíná v XVIII. století v malém městečku, které je neustále okupováno Turky, a kde hraje malá herecká společnost na zakázku pro ministra války a jeho přátele hru o fiktivních dobrodružstvích Barona Prášila. Během představení však do sálu vstoupí starý voják, který o sobě tvrdí, že je pravým Baronem Prášilem. Tento Baron Prášil pak začne předváděnou hru uvádět na správnou míru. Vyprávění Barona Prášila tak spojuje jednotlivá pozoruhodná dobrodružství, která Baron prožil společně se svými kamarády. V nádherné výpravě a s použitím filmových triků se tak vypravíme horkovzdušným balónem na Měsíc, ocitneme se v žaludku mořské obludy nebo poznáme stromy okurkovníky a vínová moře. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Snímek se natáčel ve Španělsku, Itálii a Anglii. (Yardak)
  • Film je proslaven díky svým potížím při natáčení. Od konfliktů se studiem, výměnou producenta až po potíže s lokacemi. (j.o.j.o.)
  • Kůň Barona Prášila se jmenoval Bucephalus, stejně jako kůň Alexandra velikého. (j.o.j.o.)
  • Role krále Měsíce měla připadnout Seanu Connerymu, potom co byla ve scénáři výrazně zkrácena, ji Connery odmítl a připadla Robinu Williamsovi. (j.o.j.o.)
  • Tento film tvoří spolu s filmy Zloději času a Brazil Terryho Gilliama jakousi trilogii, propojenou tématem život muže (3 stádia - mládí, střední věk a stáří) s důrazem na fantazii. Ve všech třech filmech se také objeví Jack Purvis. (j.o.j.o.)
  • Rozpočet kvůli průtahům nabobtnal na dvojnásobek, přesně na 46 milionů dolarů. (Pumiiix)

Reklama

Reklama