Reklama

Reklama

Představte si policajta, který umí číst ve vaší mysli.... a pak jí odhodí pryč! Jeho táta byl scanner. On sám je scanner. Samuel Stazjak byl jedním z dětí, jejichž vývoj ovlivnil pochybný testovací lék. Ten u svých obětí nastartoval výjimečné telepatické schopnosti a umění číst lidskou paměť a ovlivňovat jeho činy. Bohužel má tento preparát také hrůzné vedlejší účinky. Smysly scannerů jsou tak napnuté, že z toho časem úplně zešílí. Jedinou zmírňující látkou je ephemerol, který omezuje možnosti scanování. Pokud ho však člověk nebere, stává se časovanou bombou, připravenou kdykoliv vybuchnout. Proto se také Samuel Staziak dává k řadám policie, aby své pekelné umění využil pro boj se zločinem. Jeho soupeřem však nebude nikdo menší,  než samotný otec všech scannerů. (Řitka video)

(více)

Recenze (36)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemůžeš mě skenovat! Po trilogii Scanners jsme se ještě dočkali dvou snímků se Scannerem policajtem a musím říct, že hlavně ten první je opravdu vydařený. Jasně je to béčko a čerpá to hlavně z odkazu původního Cronenbergova námětu, ale i přesto je příběh velmi slušný a přišli tu tvůrci i z pár vlastními nápady které potěší. Hlavní hrdina scanner Samuel Staziak už tu nejenom odhazuje lidi, ale vidí jim i do hlavy a čte jejich myšlenky. bude potřebovat všechny dostupné prostředky a schopnosti aby se postavil ďábelskému Richardu Lynchovi který si záporáka opět užívá a tady konkrétně dělá z lidí naprogramovaný vrahy zabíjející policajty. Památná je scéna výslechu kdy jeden z policajtů pochybuje a myslí si, že to jsou všechno kecy. Staziak mu přečte myšlenky a zahlásí lituji poručíku, ale tohle opravdu kecy nejsou! Po ultimátní trojce další vydařenej film.80% ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Už úvodná scéna mi naznačila, že sa bude jednať o veľmi zaujímavý príbeh točiaci sa okolo policajta, ktorý je Scannerom, teda človekom, ktorý ochraňuje ľudí a zabíja nepotrebné zlo. V pólke som si ale uvedomil, že sa pozerám na Cronenbergovu kópiu a tým pádom ma to totálne zarazilo a mal som problém tento film dopozerať, ale keď som si uvedomil, že je to béčko a hrá sa to na slušné béčko, vravel som si: No čo už, není to až také zlé a ono to ani nebolo, len stále som mal v hlave ten originálny príbeh od Cronenberga, na ktorý nikdy v živote nezabudnem a žiadny iný režisér, ani Pierre David mi tento skvelý pocit neukradne 60 percent. PS: Idem si pustiť Cronenbergov originál. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech sympatické béčko stojící nejméně jednou nohou ještě v 80. letech, což jako příznivec tehdejší produkce oceňuji. A pokud Scanner, pak očekávám vybuchující hlavy. No, trvalo to, ale jak se blíží závěr, člověk se nakonec dočká. Škoda, že druhá exploze nebyla naplno v obraze, ale zase zkroucená huba před výbuchem docela šla. Jinak klasický příběh o padouchovi (skvělý Richard Lynch), co pomocí drog, hypnózy a nedobrovolných pomocníků terorizuje policejní oddělení. Asi nejvýraznější postavou je excentrická Hilary Shepardová s uhrančivým pohledem a démonem v těle. A nechybí ani roztomilé příšery, coby ty nejhorší noční můry vyvolených. Za mě spokojenost.....3,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když David Cronenberg přišel v 81 roce s filmem "Scanners" nejednalo se o bůh ví jaký zázrak ale film zaznamenal slušný úspěch, na kterém se přiživily ještě dvě slabé pokračování. Avšak nejen dnes tvůrci z úspěšné látky dolují maximum (zdravíme Saw) ale i dříve měli podobně blbé nápady a proto vzniklo toto. Nudné béčko s béčkovou výpravou, béčkovými herci a béčkovými triky. Kdyby to alespoň byla zábava. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nadstavba původní série mi v době svého vzniku unikla a nedá se říct, že bych o něco přišel. Scanner Cop a jeho pokračování už jen vaří z vody a k univerzu výbušných telepatů nepřidává vlastně nic nového. Snad jen trikově zdařilá halucinace otce hlavního hrdiny na počátku filmu se dá považovat za určitou inovaci. Příběh, herci či výprava přesně odpovídají béčkové produkci, což se samosebou dalo čekat. Bohužel se zřejmě výrazně vyprázdnila i kapsička na drobné a tak ubylo i trikových scén, které zdobily předcházející díly. Dokonce se nedočkáme ani legendárního výbuchu hlavy, ale jen náznaku v samotném finále. Pro mne nejslabší článek řetězu, za dvě. ()

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles (Kalifornie, USA) od 25. ledna do 22. února 1993. (GASTON73)

Reklama

Reklama