Reklama

Reklama

Tajemství drožky

(TV film)
  • Austrálie The Mystery of a Hansom Cab

Obsahy(1)

Melbourne, 1886: období boomu. Jedné temné noci nasednou dva gentlemani do pěkné drožky. Vystoupí jen jeden. Druhý muž je mrtvý. Soupeře v lásce naší oběti, Briana Fitzgeralda, zatknou za vraždu, ale odmítá sdělit své alibi. Jeho právník, Duncan Calton, a jeho bohatá snoubenka, Madge Frettlbyová, jsou nuceni najít pravdu sami, aby mu zachránili život. Jejich vyšetřování nejenže odhalí stopu tajemství a skandálů vedoucí z opiových doupat a bordelů ke společenské smetánce, ale hrozí, že jejich odhalení rozeštve Madginu rodinu. Tajemství drožky, natočené podle celosvětového bestselleru Ferguse Huma, se nyní stane senzačním novým filmem se zvraty a obraty až do konce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

PKD 

všechny recenze uživatele

Vida, co se dá objeviti  na uložto, zvláště když hledáte pův. něco jiného.;-) Tohle je totiž příběh přesně pro mě. A pokud bych to nevěděl již dříve, přísahal bych, že je to od Wilkieho Collinse. No, jestli se jeho australský protějšek podobně předvedl i v jiných románech a já předpokládám, že ano, mají i oni svého Collinse. Byť je autor rodilý Angličan. Klokani se výtahli a natočili film přesně v tradici námětů typu Woman in White či Moonstone. A musím pochváliti hudbu, páč mě zaujala hned v úvodu a to se u těchto nenápadných tv projektů, moc často nestává. Proto jsem pochopitelně rozčilen, že ost neexistuje.:(  P. s. pobavilo mě zjištění, že u 3. film. verze z roku 1925 (celkem jich je 6 včetně této, což potvrzuje onu bestsellerovitost) jest zamčeno hodnocení. Srandovní i na poměry čsfd. Kolikpak je ještě poházeno na netu takových Viktoriánských bonbónků? ;-) P. p. s. trochu pobavil cz překlad, když se několikráte od chlapce prodávajícího noviny dovídáme, že se stala vražda v dostavníku a nikoli v drožce.:) Pokud tento typ příběhů milujete...není co řešit. Jako u Kofoly. Velmi mne pobavil Johnny.ARN, jehož komentář vyvolával záchvaty smíchu ještě hodinu po přečtení. Main theme (páč ost z takových lahůdek pochopitelně neexistuje) 100% ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Komplikované, zdĺhavé, plné divných a škaredých ľudí. Neoslovilo ma to, ani štýl, ani atmosféra a ani dej samotný. 2 z 5 ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Tajemství drožky se rozjížděl rychlostí asi tak jednoho koně a to i přesto, že hned na začátku se stalo to nejdůležitější z celého děje - vražda jednoho muže v drožce druhým cestujícím. Následovalo totiž povinné seznamování se s jednotlivými postavami příběhu, trvající asi půl hodiny, které mne vůbec nebavilo a měl jsem v těch lidech docela hokej. A to až do chvíle, než byl vrah dopaden. Jestli si ale myslíte, že tím film skončil, mýlíte se poprvé. Obviněný Brian Fitzgerald byl totiž porotou osvobozen ! Film nabral na obrátkách, když se právník Duncan Calton spolu s jedním komisařem a bohatou Brianovou snoubenkou Madge Frettlbyovou pustil do hledání pravého vraha mrtvého vyděrače Whitea. A pokud už mne v té chvíli snímek nějakou dobu bavil, v dalších minutách byl ještě zajímavější. Vyšetřování zločinu zavedlo pátrače mezi absolutní místní spodinu, do opiových doupat a bordelů, ale postupně nabralo opačný směr a stopy vedly mezi boháče a smetánku. A když byl skutečný vrah dopaden, myslel jsem si, že všechna překvapení máme doma za sebou. A pokud si to budete při sledování myslet i vy, budete se mýlit již podruhé. To největší tajemství bude teprve odhaleno, i když už v té chvíli vyšetřovatelé odhalí jeho podstatnou část. Tajemství drožky mne tak velmi překvapilo - líbily se mi ty neskutečné obraty, zajímavé pátrání s postupně odhalovanými fakty, což mi připomínalo pátrání z detektivek Agathy Christie. Dalším plusem byla doba, ve které se vše odehrávalo - Melbourne a rok 1886 - moje nejoblíbenější léta pokroku, končící druhou světovou válkou. Na začátku filmu jsem si myslel, že mu dám tak dvě hvězdičky, v půlce bych jednu přidal a s překvapivým závěrem jsem se rozhodl ještě další přičíst. Tajemství drožky se tak pro mne stalo jedním z nejpříjemnějších překvapení a za to mu uděluji čtyři kočárové hvězdy ****. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vražda, která se stane takřka za bílého dne (no dobře, o půlnoci), v obyčejné drožce, hýbe celým Melbournem. Policie je tlačena k rychlému vyšetření vraždy, a brzy mají pachatele. Sice nemají moc důkazů, ale hlavní detektiv je přesvědčen, že Brian Fitzgerald vraždu spáchal (navíc měl motiv, a oběti už dříve vyhrožoval). Jeho snoubenka a právník se ale nevzdají, a brzy najdou pádné důkazy, které Briana osvobodí. Ale kdo tedy byl pravým vrahem?... Vcelku sympatická detektivka, která sice nijak extrémně nenadchne, ale ani neurazí. Z počátku jsem se trošku nudil, neb mne historie Austrálie předminulého století nikterak nezajímá, ale jakmile se film začal soustředit na vyšetřování zločinu, a rozplétat jednotlivé nitky, začal mne film dost bavit a začal jsem si jej užívat (až na pár detailů, jako snoubenka domnělého vraha - která ač vyčenichala, že pravděpodobně její snoubenec v době vraždy byl u milenky, tak jí to vůbec nevadí a ještě je ráda, že jej osvobodí.. no nic). Z hereckého obsazení mi nejsympatičtější byl obhájce Marco Chiappi, ostatní byli vcelku zapomenutelní, a žádných extra hereckých výkonů jsem se nedočkal .. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama