Reklama

Reklama

Tajemství drožky

(TV film)
  • Austrálie The Mystery of a Hansom Cab

Obsahy(1)

Melbourne, 1886: období boomu. Jedné temné noci nasednou dva gentlemani do pěkné drožky. Vystoupí jen jeden. Druhý muž je mrtvý. Soupeře v lásce naší oběti, Briana Fitzgeralda, zatknou za vraždu, ale odmítá sdělit své alibi. Jeho právník, Duncan Calton, a jeho bohatá snoubenka, Madge Frettlbyová, jsou nuceni najít pravdu sami, aby mu zachránili život. Jejich vyšetřování nejenže odhalí stopu tajemství a skandálů vedoucí z opiových doupat a bordelů ke společenské smetánce, ale hrozí, že jejich odhalení rozeštve Madginu rodinu. Tajemství drožky, natočené podle celosvětového bestselleru Ferguse Huma, se nyní stane senzačním novým filmem se zvraty a obraty až do konce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

PKD 

všechny recenze uživatele

Vida, co se dá objeviti  na uložto, zvláště když hledáte pův. něco jiného.;-) Tohle je totiž příběh přesně pro mě. A pokud bych to nevěděl již dříve, přísahal bych, že je to od Wilkieho Collinse. No, jestli se jeho australský protějšek podobně předvedl i v jiných románech a já předpokládám, že ano, mají i oni svého Collinse. Byť je autor rodilý Angličan. Klokani se výtahli a natočili film přesně v tradici námětů typu Woman in White či Moonstone. A musím pochváliti hudbu, páč mě zaujala hned v úvodu a to se u těchto nenápadných tv projektů, moc často nestává. Proto jsem pochopitelně rozčilen, že ost neexistuje.:(  P. s. pobavilo mě zjištění, že u 3. film. verze z roku 1925 (celkem jich je 6 včetně této, což potvrzuje onu bestsellerovitost) jest zamčeno hodnocení. Srandovní i na poměry čsfd. Kolikpak je ještě poházeno na netu takových Viktoriánských bonbónků? ;-) P. p. s. trochu pobavil cz překlad, když se několikráte od chlapce prodávajícího noviny dovídáme, že se stala vražda v dostavníku a nikoli v drožce.:) Pokud tento typ příběhů milujete...není co řešit. Jako u Kofoly. Velmi mne pobavil Johnny.ARN, jehož komentář vyvolával záchvaty smíchu ještě hodinu po přečtení. Main theme (páč ost z takových lahůdek pochopitelně neexistuje) 100% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Komplikované, zdĺhavé, plné divných a škaredých ľudí. Neoslovilo ma to, ani štýl, ani atmosféra a ani dej samotný. 2 z 5 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vražda, která se stane takřka za bílého dne (no dobře, o půlnoci), v obyčejné drožce, hýbe celým Melbournem. Policie je tlačena k rychlému vyšetření vraždy, a brzy mají pachatele. Sice nemají moc důkazů, ale hlavní detektiv je přesvědčen, že Brian Fitzgerald vraždu spáchal (navíc měl motiv, a oběti už dříve vyhrožoval). Jeho snoubenka a právník se ale nevzdají, a brzy najdou pádné důkazy, které Briana osvobodí. Ale kdo tedy byl pravým vrahem?... Vcelku sympatická detektivka, která sice nijak extrémně nenadchne, ale ani neurazí. Z počátku jsem se trošku nudil, neb mne historie Austrálie předminulého století nikterak nezajímá, ale jakmile se film začal soustředit na vyšetřování zločinu, a rozplétat jednotlivé nitky, začal mne film dost bavit a začal jsem si jej užívat (až na pár detailů, jako snoubenka domnělého vraha - která ač vyčenichala, že pravděpodobně její snoubenec v době vraždy byl u milenky, tak jí to vůbec nevadí a ještě je ráda, že jej osvobodí.. no nic). Z hereckého obsazení mi nejsympatičtější byl obhájce Marco Chiappi, ostatní byli vcelku zapomenutelní, a žádných extra hereckých výkonů jsem se nedočkal .. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Tak sme sa preniesli do vzdialenej Austrálie. Myšlienku to malo, dej nebol nudný, no napokon spraviť vrahom totálnu nulu, bolo dosť vedľa. Trochu to zhodilo celý film. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Tajemství drožky se rozjížděl rychlostí asi tak jednoho koně a to i přesto, že hned na začátku se stalo to nejdůležitější z celého děje - vražda jednoho muže v drožce druhým cestujícím. Následovalo totiž povinné seznamování se s jednotlivými postavami příběhu, trvající asi půl hodiny, které mne vůbec nebavilo a měl jsem v těch lidech docela hokej. A to až do chvíle, než byl vrah dopaden. Jestli si ale myslíte, že tím film skončil, mýlíte se poprvé. Obviněný Brian Fitzgerald byl totiž porotou osvobozen ! Film nabral na obrátkách, když se právník Duncan Calton spolu s jedním komisařem a bohatou Brianovou snoubenkou Madge Frettlbyovou pustil do hledání pravého vraha mrtvého vyděrače Whitea. A pokud už mne v té chvíli snímek nějakou dobu bavil, v dalších minutách byl ještě zajímavější. Vyšetřování zločinu zavedlo pátrače mezi absolutní místní spodinu, do opiových doupat a bordelů, ale postupně nabralo opačný směr a stopy vedly mezi boháče a smetánku. A když byl skutečný vrah dopaden, myslel jsem si, že všechna překvapení máme doma za sebou. A pokud si to budete při sledování myslet i vy, budete se mýlit již podruhé. To největší tajemství bude teprve odhaleno, i když už v té chvíli vyšetřovatelé odhalí jeho podstatnou část. Tajemství drožky mne tak velmi překvapilo - líbily se mi ty neskutečné obraty, zajímavé pátrání s postupně odhalovanými fakty, což mi připomínalo pátrání z detektivek Agathy Christie. Dalším plusem byla doba, ve které se vše odehrávalo - Melbourne a rok 1886 - moje nejoblíbenější léta pokroku, končící druhou světovou válkou. Na začátku filmu jsem si myslel, že mu dám tak dvě hvězdičky, v půlce bych jednu přidal a s překvapivým závěrem jsem se rozhodl ještě další přičíst. Tajemství drožky se tak pro mne stalo jedním z nejpříjemnějších překvapení a za to mu uděluji čtyři kočárové hvězdy ****. ()

Reklama

Reklama