Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Recenze (158)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

A teď něco úplně jiného ... na to jsem se těšil. Konečně snad předvedou Monty Pythoni něco "nového a jiného" a bohužel nepředvedli. Dávám téhle skupince šanci snad pokaždé, když vidím jejich výtvor v televizi a stále bez výsledku. Stále mi předhazují chvílemi skvělé a v další chvíli trapné a nudné scénky a vtipy. Vyrovnanost a pestrost by určitě prospěla, bohužel jsem ji stále nenašel. Svým způsobem mě stále překvapuje, jak velkému počtu lidí se tyto "primitivní a hloupé skeče hraničící s trapností" extrémně líbí. Mě bohužel ne, takže opět na klasických 3*, které dokonale reflektují moje chvilkové nadšení (výbuchy lidí, manželská poradna, "To byl Wilkins") a následné prozření do opětovné nudy(ostatní). Pro fanoušky je to povinnost, pro ostatní na zamyšlení. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::: Tenhle humor nějak nechápu, ale některé scénky byli geniální, třeba ta s tím horolezcem, u toho jsem se válel smíchy, ale to je tak asi vše. Stejně jako Djkoma nechápu, co se na tom líbí tolika počtům lidí. Zvláštní a překvapivé. Já strašně miluju RRRrrrr, tohle je pro mne třeba geniální dílo !!!!! ::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vy ste svetaskúsený muž, však?“ – "Áno.“ – "A aké je to spať so ženou?“ – "... Preceňuje sa to.“ A TERAZ O NIEČOM ÚPLNE INOM vzniklo v roku 1971, teda 2 roky po začatí fenomenálneho britského seriálu „Lietajúci cirkus Monty Python“, v ktorom sa predstavila nezabudnuteľná zostava tridsiatichôsmych Angličanov (Cleese, Chapman, Idle, Jones a Palin) a jedného Američana (Terry Gilliam do zostavy priniesol dnes už povestné „animácie“, ktoré ale rozhodne nemusia sedieť každému, napríklad mne). Bohužiaľ, v tej dobe Pythoni jednoducho boli ešte... ako to povedať... utiahnutí? Je to v súvislosti s touto šokujúcou komediálno-hororovou formáciou troška odvážne až hlúpe slovo... ale chcem tým povedať, že až o čosi neskôr sa naplno odtrhli z reťaze a stvorili celovečerné hity MONTY PYTHON a SVÄTÝ GRÁL (1975) a ŽIVOT BRYANA (1979), ktoré mali, s prižmúrenými troma očami, „ucelený príbeh niečom“. Naopak, film A TERAZ O NIEČOM ÚPLNE INOM je bohužiaľ „len“ chaotický zlepenec scénok, ktorý navyše nerežíroval žiadny z Terrych (iba Terryovia Jones a Gilliam mali právo režírovať celovečerné filmy Monty Python, to vedia všetci). Výsledkom je priveľa animácií a primálo Monty Python. Snímka po sľubnom rozjazde (47 neviditeľných ľudí, Maďar v trafike, Zlomyseľník šuch-šuch) začne prekvapivo nudiť (Gang starých dám). Niektoré pasáže sú dokonca také slabé, až pôsobia dojmom, že niekto netalentovaný paroduje Monty Python (Výcvik teplých vojakov). Snímka potom už len sem-tam chytí dych (Horolezecká výprava). No aj najhorší Monty Python je teoreticky výborný Monty Python. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No sice udajne nejlepsi scenky z Letajiciho cirkusu a ano, nektery legendarni super vtipny scenky tu fakt jsou, ale zaroven taky spousta scenek trochu slabsich, navic je tu zbytecne moc animovanejch vsuvek. Jinak mi prislo, ze nektery scenky jsou uplne novy, ale to je mozna jen tim, ze si vse ze serialu uz nepamatuju. Je to proste jako ctyri dily Cirkusu spojeny dohromady, takze neco perfektne vtipny, neco slabsi, nicmene herecka sestava jako vzdy dokonala, takze tech 5* to da. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

je to sice dobrý, ale na původní skeče to nemá. pokud někdo neviděl cirkusy, tak ať se nejdřív podívá na tohle, protože tady to už není taková sranda, jako v tom původním (je to braný z jiných úhlů a směrů a občas trošku odlišný) ne že by to nebylo zábavný, ale pro člověka, kterej má všechny cirkusy v živé paměti (viděl jsem všechny ve čtyřech dnech asi týden před tímhle) to už není taková zábava. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Monty Python na jejich cestě do Ameriky si rozhodně nezapomněli přibalit svůj nezřízený ostrovtip, ale několik vyloženě slabších skečů si odpustit mohli. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak pověstnej suchej anglickej humor mě asi minul velkym obloukem. Ze začátku to vypadalo docela slibně, ale po pár minutách jsem u toho málem usnul. Kdybych měl z celýho pořadu vybrat všechny vtipný scénky, tak to vystačí možná tak na 15 minut. Zbytek byl totální trapas. Jestli tohle byl výběr toho nejlepšího, tak by mě fakt zajímalo, jak asi vypadaj ostatní scénky z toho pořadu. To bude asi dobrá debilita. No létající cirkus si pro sebe zařadim někam vedle červenýho trpajzlíka. Všude o tom čtu, jaká je to neuvěřitelná legrace, ale já u toho chcípám nudou. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 A nefunguje to a nefunguje to a vlastne sa tomu ani veľmi nedivím. Zatiaľ čo pythonoviec cirkus bol nepotlačiteľným výronom komediálnej manny a roztopašným poskakovaním medzi papundeklovými kulisami, And Now for Something Completely Different pripomína pokus o rekonštrukciu zločinu spáchaného na divákovej bránici - ibaže s tým rozdielom, že teraz sa tomu už nikto nesmeje, nie veru, pretože rozjarené britské publikum, ktoré počuť v originálnych BBC sériách, vystriedali retušované Gilliamove animácie a prílišná filmovosť toho všetkého. Nenútená zábava, hompáľajúca sa hore-dole ako oliva v martini, sa tak zliala dokopy a vypálila na tuhé domáce, stala sa remeslom, reklamnou brožúrkou pre americký trh, plnou tých zaručene najvtipnejších momentov v novom, ešte krajšom kabáte! © Priznám sa, celkom ma udivuje, ako nerozvážne naša šestica opustila televízne médium, ktoré im poskytovalo tak krásne vratký základ pre ich humorné eskapády, a vrhla sa na hutnejší, ťažkopádnejší celuloid. A práve niekde tam, uprostred všetkých tých strihov a efektných kamerových uhlov, stratil sa ten elektrizujúci náboj, pri ktorom vám kedysi vstávali chĺpky na rukách, pretože ste vedeli, že sa pred vami píše história modernej komédie, tu a teraz, naostro a bez ochrany. Ale katastrofa to zase nie je, božechráň! Síce si nemyslím, že ide o práve najvhodnejšie zoznámenie sa s tvorbou súboru, nieto ešte jeden z ich lepších titulov, no človek sveta neznalý si tu svoje istotne nájde, kým zaprisahaní fanatici sa môžu zabávať porovnávaním konkrétnych replík a scén a sledovať, ako ich tvorcovia našróbovali dohromady. Ostatne, sú to práve tieto momentky, tie kratučké nerecyklované premostenia, ktorú sú (spolu s Carol Cleeveland v negližé a finálnymi titulkami) vôbec tým najzaujímavejším, čo mi tento snímok ponúkol. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Úvod na téma How not to be seen je dokonalý. Bohužel kacířsky přiznávám, že některé skeče zas tak vtipné nebyly. Nebo byly, ale chyběla pointa, a neuznávám, že právě v tom je ten vtip. Koneckonců sami Pythoni se jednou vyjádřili ve smyslu, že dneska tu a tam nechápou, co jim tehdy na některé scénce připadalo vtipného. Celkově spíš odrazový můstek k pozdějším věcem, Grálu, Brianovi či Brazil. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To, co mi přišlo vtipné tehdy, mi přijde vtipné i teď, většinou mám ale spíš pocit, že nový kabát těm starým dobrým skečům nepřinesl nic ještě víc dobrého navíc. Nejhorší mi přijde to, že si uvědomili, že nejsou v televizi, ale na plátně, a dál se chovali trošku jako v televizi a trošku jako naplátně. Jako je v Cirkusu výsměch televizním praktikám dokonalý, tak zde se žádný výsměch popkornovému publiku nekoná. Pouze si někdo za kamerou uvědomil, že může sem tam ukázat něco, co jsme ještě neviděli, třeba obličej herce zblízka. Jenže...! Neustálé close-upy na tváře a změny úhlu kamery mě chvílemi až rozčilovaly - ano, jsem rigidní a skeče musí být taky, přes to nejede vlak! Navíc se mi povaha Terryho animací taky zdála nějaká jiná, s tím, že to starší se mi líbilo víc. Jenže když se díváte na něco jako gang starých dam - no nechechtejte se tomu!? MAKE TEA NOT LOVE (mír s váma) ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Našel jsem pár vtipů, které mě pobavily. Po hlubší úvaze mně ale došlo, že jich bylo naprosté minimum. Je to typická serie scének Monty Pythona, u které zabijete něco přes hodinu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Od Monty Pythona jsem zatím viděl Svatý Grál a Život Briana, které mě opravdu dostaly, ale s Monty Pythonovým létajícím cirkusem prozatím nemám moc velké zkušenosti. Proto jsem byl hodně zvědavý a natěšený na film s nejlepšími scénkami z tohoto seriálu (dle trvzení tvůrců snímku). Naprosto chápu, že zde někteří kritizují nevyrovnanost (skvělý vtip, pak 1 slabší, další super vtip, potom 1 ne moc vtipný, atd.), ale zase je podle mě docela nemožné chtít jen samé super vtipné scénky (navíc každému sedne něco jiného a btw, u jiných filmů od Monty Pythona jsem se taky pořád nesmál a přitom to beru za super zábavu). Protože jsem zhlédl scénky mnou prozatím neviděné (narozdíl od jiných, kteří znají serál jako svoje boty ;-)), tak jediné co bych vytkl je fakt, že jsem z filmu cítil jistou poslepovanost, takže to místy trochu drhlo. Ale jako seznámení s humorem Monty Pythona to poslouží výborně. Lepší 4*, vřele doporučuju ;-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, ale stále mám pocit, že plnohodnotné mothypythonovské filmy ma oslovili viac, než skečové scénky a nepomohla tomu ani geniálna scénka s horolezeckou výpravou na Kilimandžáro. Niektoré časti naozaj nemali grády. 70%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pro diváky, kteří chtějí začít s Monty Pythony, ideálnější záležitost nemůže být. Pro skalní fanoušky nezbytnost. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

And Now for Something Completely Different je výběr toho nejlepšího z prvních dvou sezón skečů Monty Pythona. Výsledek mě dost pobavil, byly vybrány skutečně ty nejlepší scénky (výstup na oba vrcholy Kilimandžára, mrtvý papoušek, kurs obrany proti útočníkům, kteří jsou ozbrojeni nebezpečným ovocem.) Tyto scénky jsou pro mě nejlepší. Pro fandy MP povinnost! A teď mě omluvte, jdu pro změnu dokoukat seriál Monty Python :-) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jak zde bylo několikrát řečeno, pár scének geniálních, několik nudných. Celkově mi to tedy spadá do průměru. ()

Reklama

Reklama