Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Recenze (158)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Škoda, že na scénář nekoukl alespoň jedním očkem nějaký dramaturg. Snad bych se i dokázala povznést nad to, že jednotlivé scénky jsou naházeny na jakousi hromadu bez ladu a skladu. Ale jejich výrazně kolísavá kvalita je až zarážející. Úvod je skvělý, ale z toho zbytku si po pár dnech budu pamatovat možná jen horolezeckou výpravu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zúfalá nuda, dva tri dobré vtipy. Dávať mp vysoké hodnotenia za všetko je zrejme nejaké klišé intelektuálov, ktorí si nepriznajú, že sa nesmejú, lebo by si o nich intelektuáli mysleli, že nie sú intelektuáli. Takže asi nie som intelektuál, ale poznám intelektuálov, ktorí sa tiež nesmiali. Keď sú toto najvtipnejšie scénky zo show, tak ďakujem pekne. Možno bolo ich vyznenie v seriáli a televízii trochu odlišné, celovečerný film má mať predsa úplne inú stavbu, ako sled nesúvisejúcich scénok. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Po nějaké době jsem tuhle píčovinu tak nějak přestal vnímat a pouze jsem přemýšlel, jak asi vypadá člověk, kterému něco takového může připadat alespoň trochu vtipné. Absolutní vrchol trapnosti toho nejhrubšího zrna. Všech zúčastněných herců mi bylo líto. Za předpokladu, že tento ubohý paskvil měl představovat kolekci těch nejlepších scének z létajícího cirkusu, tak bych se obával o svoje zdraví za předpokladu, že bych nabral odvahu vidět tu horší část. ...a to třeba na takový Život Briana nedám dopustit. Tiše závidím všem divákům, kterým stačí k pobavení tak strašlivě málo. [1 %] ()

tukomaster 

všechny recenze uživatele

Předělávka toho nejlepší od téhle cirkusácké skupiny. Některé skeče jsou lepší než ty původní. Pobavili tyranizující babky a závod debilů. Kvůli delší stopáži než jednotlivé díly seriálu se někdy vytrácí tempo. Doporučuju pokud možno vidět před seriálem. ......And Now for Something Completely Different- The Larch ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ako rád by som znalecky prehodil: "Starí dobrí Pytoni." Pytonovský cirkus som však nikdy nevidel a tak môžem posudzovať iba moje druhé stretnutie s ich tvorbou (Život Briana ma tiež neoslnil, ale bol aspoň zaujímavý). Predovšetkým to nepovažujem za film, pretože nemá ani takú mizernú jednotiacu líniu, akú mali Kameňáky. A hodnotiť tento zlepenec rádobyvtipných skečov inak ako dvoma hviezdičkami by mi pripadalo snobské. Takže obdivovatelia a znalci, sorry. Máte na svoj obdiv plné právo, tak nechajte také isté právo aj mne. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud jste sledovali Létající cirkus, tak ty skeče všechny znáte a stopáž jednotlivých dílů seriálu byla této struktuře mnohem přiměřenější. Monty Python v celovečerní podobě potřebují příběh, na který svůj anarchisticky nezvladatelný humor navěsí. Naštěstí jim to došlo a následující filmy už byly lepší (70%). ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že teď už je pro mě Pythonovský humor zkousnutelnější a dobře stravitelný, ale když jsem toto dvd pustil poprvé, jen jsem zíral. Teď už můžu od party Anglánů cokoliv a spousty vtipů považuji za absolutní legendy britského humoru. Některé scénky absolutně vypatlávají mozek (což je plus), u některých jsem umíral smíchy (což je plus), některé srší nápady (což je plus) a některé jsou debilní (což je mínus). Seriál je veledílo, přesto je tahle "výběrovka" velmi povedená. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Bylo by potěšilé se tvářit, že za celým tímhle dadaistickým slepencem svérázných skečů, animovaných pasáží a různých, leckdy až trapných úletů se skrývá nějaký hlubší smysl nebo jiný účel, než se prostě ze strany tvůrců co nejvíc odvázat a vybláznit se před svými diváky. Tady už ani moc nelze říci, že by forma převládala nad obsahem, tady jakoby už existovala jen ta svérázná forma, jen ty praštěné nápady poslepené do něčeho, co za přítomnosti vypravěče Grahama Chapmana má vytvářet něco jako souvislý celovečerní film, byť bez jednotící linky. Považuji se za náročného diváka a tak trochu i milovníka dobrých a originálních komedií, ale tohle byl na mě už v tomto směru přílišný extrém, na jehož vlnu jsem se nedokázal naladit. Párkrát jsem se zasmál, to ano, celkem se mi líbily některé ty vtipné animace a křivdil bych, kdybych pár momentů neoznačil za povedené (hlavně tu písničku dřevorubce se sborem myslivců!! ...hlavně ta způsobila, že nakonec se smiluji i k 2. hvězdičce), ale jinak jsem u toho z valné části trpěl nudou a trapností. Monty Python si nejspíš v dobrém zapamatuji jako skupinu komiků, která stála za jedním nezapomenutelným filmem a to „biblicko-satirickou“ komedii Život Briana. S mrknutím oka a povznesením se nad nevyrovnaností (a jednou fekální scénou) bych pak ještě do talónu zajímavých filmových zážitků mohl přiřadit i jejich Smysl života. Ten zbytek budu muset ponechat čistě skalním obdivovatelům, mezi něž se určitě nepřiřadím. Tady jsem si znovu potvrdil proč. [35%] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Monty Pythony netřeba představovat. Aspoň doufám. Jejich střelený humor se objevil v seriálu, filmech a na mnoha DVD. A teď něco úplně jiného je sestřihem jejich nejúspěšnějších scének ze seriálu Létající cirkus, některé dokonce recyklované, např. populární Mrtvý papoušek. Ale je zde i psychologická poradna, návod, jak se efektivně ukrýt v krajině a podobně. Disk na úvod nabídne protipirát, nějaké trailery, další v hlavním menu, ale jinak nic. Při přehrávání v počítači se menu po chvíli samo vypne. Zvuk u filmu je pak pouze anglické mono. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Bohužel to jsou zatím jediní Monty Pythoni, které jsem měl tu čest vidět. Bylo to fajn, i když poněkud nesourodé. Předtím jsem viděl asi pět minut seriálu. Moje očekávání byla velmi vysoká a bohužel jsem byl poněkud zklamán. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako Svatý Grál nebo Život Briana,prostě "jen" výběr skečů,některé skvostné,jiné horší,ale jako celek je to pořád hodně zábavné.Létající cirkus bych asi měl zkouknout.80 % ()

Reklama

Reklama