Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Recenze (158)

Qasa 

všechny recenze uživatele

Miluju humor, komedie jsou mým nejoblíbenějším žánrem, ale styl Monty Python mě bohužel příliš nebaví, a to se o proniknutí do něj snažím, vzhledem k jeho oblibě lidmi v mém okolí, už mnoho let. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Nie je to film v pravom slova zmysle. Ide o výber pravdepodobne najlepších skečov z rôznych epizód Monty Python's Flying Circus. Scénky sú nanovo prestrihané. Scény spolu priamo nesúvisia a sú pospájané animovanými predelmi, ktorým ja moc nemôžem prísť na chuť, ale uznávam, že práve tie robia štýl a atmosféru lietajúceho cirkusu. Snímka je plná absurdného montypythonovského humoru. V porovnaní so Životom Briana však výrazne zaostáva. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zjevně nebudu duševně naplněn nebo naladěn na stejnou vlnu. 1 zajímavý nápad nebo vtip je vyvážen tunou hovadských animací a nezměrným množstvím trapností, jež mi připomínaly povinné "humorné večerní programy" na školách v přírodě. možná za to může sumarizace scének "pro Ameriku", kdy se možná předpokládalo, že cílovému diváctvu přijde vtipné cokoliv. Některé scénky (horolezec např. nebo začátek té úplně první, než začalo zabíjení) byly dobré, celkově to ale stojí za starou bačkoru. Nejsem cílové diváctvo. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Dá sa niečo pokaziť na výbere z asi najlepšieho britského komediálneho seriálu?...prvých 45 min tvrdá paľba vtipov, potom menší útlm, ale stále je to vynikajúce na zasmiatie...najmä niektoré vtipy sú smrtiace:D ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Pravda, vari jediná morbídna zvrátenosť, ktorou sa intelektuálne kruhy bavia. Neviem, či kvôli úchylnému podfarbeniu, ktorým oplýva väčšina postáv (akože vyváženosť), alebo vďaka priereznému hipisáckej blood, narážkami, nedajbože komickými gagmi. Celá tá štylizácia by nebola na škodu, keby to pôsobilo samo od seba a nie tlačivo. Za čo dávam palec hore, sú nápadité nízkorozpočtové animované kreácie, zopár slušných dialógov, výrazy tvár, reč tela, intonačný prejav a to je asi tak všetko. A dakedy spomínané klady dokážu byť nenormálne otravné. Človek by aj chcel, keď to nejde, tak to skrátka nejde. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Now I would just like to point out, that this film is displaying distinct tendency became silly."Další snímek z díly MP za mnou a řadí se hned vedle Meaning of life.. asi tak nastejno dobré (Ale prostě Life of Brian je pro mě zatím nejméně povedené). Tolik skečů, co tady, jsem snad ještě nikdy nikde neviděla a těžko najít jeden nejlepší, protože se kolkrát střídají závratnou rychlostí. Už svým úvodem aka "jak nebýt vidět" mě rozesmáli... konečně se jim to povedlo. Titulky taky parádní a líbil se mi nápad s vměšováním se do jednotlivých skečů tím vojákem (připomnělo mi to trochu The onion movie, kdy na žádání "měli" měnit témata). Jeden z parádních gagů byl gang senilních babek.. musím podotknout velice reálný.. zajděte si někdy do obchodu, když je nová akce v 7 ráno nebo si sedněte na místo pro invalidy a uvidíte ;) Dobrý byl i smrtící vtip aka bojovali ve válce proti němčourům předčítáním vtipu. Prostě se tu střídají brilantní, vtipné a perfektní scény s opravdu až moc černohumorovými, nechutnými a trapnými (a někdy lze těžko říct, které převažují) a celé je to hrozně nevyvážené, a proto 3-4*."He's a lumberjack and he's ok. He sleeps all night and he works all day." ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Možn trošku zklamání. Čekal jsem výběr těch skutečně nejlepích scének, ale těch tam bylo jen pár a ještě k tomu poněkud upravené. I přesto však sahám na 4*, poněvadž je to stále velmi zábavné. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Pořád výborná zábava, která ale za původní televizní sérií v mnohém zaostává. Hodně skečů je zkrácených (Papoušek - v té kleci je navíc úplně jinej papoušek, Vraždící babičky, Vtip - zabiják), některý jsou trošku jinak nasnímaný a zabíraný z jiných úhlů kamery. Animace jsou vtipný a trhlý zároveň, přesto je to trošku nesourodý, chybí mi některý skeče (hlavně ministerstvo švihlé chůze), některý mi přidjou, že jsou zas navíc. Jako seznámení s Pythonama dobrý, ale na televizní sérii to nemá. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Některým filmům by sedla věta ,,a teď něco úplně jiného''. Nejenže se další scéna by se nehodila k předchozí, ale ani by ve filmu neměla co dělat. Jenže, toto je něco úplně jiného. Jsou to Monty Python (to jste nikdo nevěděli, což?), tudíž se můžete těšit na sled scének vtipných, vtipnějších i nejvtipnějších. Hlavně vás prosím, abyste nad žádnou nepřemýšleli....! ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Tohle je klasika. Vždycky se mi líbila a vždycky se mi líbit bude... ale nemůžu si pomoct... ten filmový kabát skečům zkrátka nesvědčí. Některé byly brutálně zkrácené, jiné vypadaly prostě divně... jenom čtyři hvězdičky. ()

Gaskin 

všechny recenze uživatele

Tento film se dá od všeobecného špatného hodnocení ochránit jednoduchým vysvětlením - jde totiž o film pro masochisty. Je to film pro ty, co se ženou za režijními sestřihy filmů, pro ty, co musí mít všechny možné extras i doplňky, aby měli z filmu plnohodnotný dojem. Nepřináší totiž nic nového - jen autorskou selekci scén, které jsou dle jejich vlastního názoru nejpodařenější. Nejsou ale pouze vystříhány z létajícího cirkusu, jsou přehrány znovu, s o něco lepší scénografií, rozpočtem nebo i, v pravém duchu monty pythonů - s jiným ovocem. Proto kdo má doopravdy rád létající cirkus, nezatratí tento film, ale bude ho brát tak, jak by ho brát měl - jako třešničku na delikátním dortu. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Mám VELMI rád Monty Pythony, a proto nakonec nemohu dát tomuhle vynucenému "remaku" více jak tři hvězdičky. Kdyby mi aspoň ty nové verze přišly lepší, než ty originální... 6/10 ()

ad 

všechny recenze uživatele

No jako film to sice neobstojí ale... Co na tom, že to jsou již stokrát viděné scénky (a mnohdy doopravdy v původním provedení lepší), legrace je to pořád náramná (jeden vtip je dokonce smrtící) a podvratná ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výběr scének z Monty Pythona je samozřejmě naprostá genialita a invence, která v jediném filmu předčí několik seriálů dohromady se všemi svými desítkami dílů. Je prostě neskutečné, co tahle šestice hovad dokázala vytvořit a jak se nesmazatelně zapsala do historie. 100% ()

Reklama

Reklama