Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Recenze (158)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ono to nelze brát jen jako diskutabilní "bestofku" Monty Pythonů, protože dramaturgická snaha o určitou celistvost a návaznost se dá vysledovat. I přesto je 1,5 hodinová dálka největším nepřítelem těchto jinak nestárnoucích kultovních skečů, jež navždy pozměnily tvář (britského) humoru. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct. Buďto mam jinej styl humoru nebo jsem měl jenom blbej den. Možná je to i tim, že tohle se natočilo, když jsem byl ještě dávno na houbách. Pokud má tohle bejt to nejlepší z Flying Circus tak ten zbytek snad ani nemusim vidět. Navíc je to můj první Python...že by ty 3 hvězdy byly tim? ()

Fony 

všechny recenze uživatele

Monty Pythonům asi nikdy nepřijdu úplně na chuť. Opravdu mě zatím bavil asi jenom Život Briana. Zde jsem se s radostí pobavil asi u pěti scének, několik dalších mi vyloudilo lehký úsměv na tváři a zbytek kolem mě proplul bez většího povšimnutí. To je na "best of" výběr trochu málo. ()

Mr.Mimi 

všechny recenze uživatele

I když originální skeče se mi líbili víc, tak tohle bylo vkusně poskládané a jako celek to působilo velice dobře...And now for something Completely Different.. ()

webhead 

všechny recenze uživatele

Málokdy se dokážu smát až brečet. Jeslti smích prodlužuje život, tak díky Monty Pythonům tady budu o hodně, hodně déle. Gang ohrožujících značek přikázané odbočení vlevo a závod blbů jsou perly. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, viděl jsem prvně něco od Pythonů a netušil, co čekat. A ze začátku jsem na to koukal a říkal si co to sakra je? Postpuně však první fórky rozleptávaly moji nedůvěry, začal jsem se smát a už jsem nepřestal. U závěrečného závodu hňupů sem se válel po zemi (nekecám, spadl jsem smíchy ze židle :-)) Ten film je prostě božííí, to se nedá říct jinak, je to opravdu "úplně něco jiného" EDIT 2023: I když je mi o 14 let víc a život už není taková zábava, jak když mi bylo 27, tohle je pořád perfektní. Animované scénky, předěly do kterých mluví policajt, diváci i Bůh, TV pořady, reklamy, scénky bez pointy i se smrtící pointou, absurdní, dementní, brutální i dneska nekorektní humor. Jak se ubránit banánu, myši či TV pořad vydírání :D Tohle je opravdu něco úplně jiného, než ty utahanosti co se na přelomu 60-70. let vydávaly za komedie, 5* zcela zasloužených. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Bohužel velké zklamání. Všechno tu už bylo a líp. Skeče zkrácené a už nepůsobí tak vtipně nebo mi možná příjdou odbyté. Někomu, kdo nezná Létající cirkus a nechce ho celý sledovat, se možná zavděčí. Zase na druhou stranu nemůžu říct, že bych se nebavil. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

To bylo tak skvělý, tak skvělý. Jelikož jsem ze seriálu viděl velmi málo dílů, tak tohle pro mě bylo vlastně ideální dílko a moh sem se posmát smíchy. Pythoni předváděj perfektní humor, kterej se jen tak někde nevidí. Doporučují čtyři z pěti bláznů, předtím, než se zasřelí. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Naprosto ulitle a strestene scenky Monty Python v delce jednoho filmu. Stridaji se horsi a prumerne skece. 50% ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

najlepšie paradoxne na začiatku (scénka s vybuchujúcimi ľuďmi). neskôr úroveň filmu dosť kolísala, trápne scénky sa striedali s geniálnymi, ale výsledný dojem je pozitívny. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nesedí mi to. Vždycky si po shlédnutí ... Completely Different řeknu, že je to slabota, že oni dokáží mnohem víc. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Výběr skečů z prvních dvou sezon cirkusu. Je to sice výběr opravdu skvělých skečů, ale původní zpracování je prostě lepší. Navíc po chvilce začnou skeče trochu ne zrovna nudit, ale je to prostě jen směs skečů bez nějaké středové kostry, kolem které by byly poskládány. První a nejslabší film téhle party ()

coffeecat 

všechny recenze uživatele

Ač původní skeče těžko překonávat, téhle verzi pro Američany není co vytknout. Takový koherentní Best of Flying Circus s pěknou kamerou. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"The object of this year's expedition is to see if we can find any trace of last year's expedition."     Film zostavený zo skečov prevažne výbornej úrovne, iba s občasným miernym zakolísaním. Nekompromisne cynický humor Monty Python často s obľubou zachádza do prehnanej absurdnosti, ktorá hraničí až s roztomilou stupiditou, ale chlapi v tom proste vedia plávať. Aj keď nie som skalným priaznivcom Monty Python, ich satira je trefná, pričom smer jej ostria je ľahko rozpoznateľný. Toto mi navyše sadlo lepšie ako ktorýkoľvek ich celovečerný film (zostrih televíznych skečov môžem iba ťažko považovať za plnohodnotný celovečerný film), keďže to nie je zviazané akýmsi "príbehom" a ja som sa proste iba bavil a nehľadal v tom akýsi hlbší umelecký, či nebodaj filozofický zmysel. Z tých najvydarenejších scénok spomeniem tieto: "Maďarsko-anglický slovník fráz", "Gang starých dám" a "Expedícia na Kilimandžáro".     "Now, I would just like to point out that this film is displaying a distinct tendency to become silly." ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Ani jsem to celé nezvládnul, i když jsem to zkusil nadvakrát. Nejhorší, co jsem od Monty Pythonů zatím viděl. Některé scénky byly velmi vtipné a pobavil jsem se, ale bylo jich minimum, většina mi bohužel přišla uhozená a trapná. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Většina scén výborná, ale jsou tu i takové, místo kterých mohlo klidně být něco úplně jiného. Za to animované pasáže jsou trefně ujeté, občas by se snad daly nazvat až poetickými. Tedy ke scénkám padnou a dobře je propojují. Každopádně Cirkus je Cirkus, musím si ho zase po dlouhých letech připomenout. Končím, kočka mi žere barák. 75% ()

Reklama

Reklama