Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Recenze (158)

lukas.barbuscak 

všechny recenze uživatele

Po klasických filmoch Life of Brian a The Holy Grail som si myslel, že tí praví Monthy Python sú v skečoch a ich sila nie je v celovečerákoch. Tak som skúsil výberovku toho najlepšieho z prvých dvoch sérii. A ja ten humor stále nejak nechápem. :/ ()

Muňa 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem velký fanda Pythonů, ale všechny skeče z tohohle filmu jsem už viděl v seriálu a tam mi byly sympatičtější. Proto nedávám plný počet, no ale to samozřejmě nic nemění na tom, že to jsou Pythoni, žejo... ()

Orbosh 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem v rozpacích. Jsou to moji oblíbení Monty Python a zároveň to není můj oblíbený Monthy Python. Sice jsou využity náměty ze seriálu, ale jsou natočeny nějak tak nemastně a neslaně. Pointy u některých skečů opravdu chybí (pokud znáte původní verze), kamera stojí jinde (většinou na horším místě) atd. Chybí tomu i ta nadšenecká živelnost, kterou jsem měl tolik rád. Přijde mi to spíš jako vývar z toho nejlepšího. A proč mít vývar, když můžete mít poctivý originál ? Originál, který je opravdu (a nejen rádoby) zábavný. Na druhou stranu si myslím, že si to vzali k srdci (přeci jen celovečerák potřebuje něco jiného) a další filmy MP jsou mnohem lepší. A to jsem byl v prvních dvou minutách nadšený..... ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Prvý film skupiny Monthy Pyhton je skutočne typom albumu "Greatest Hits", s niekoľkými najpopulárnejšími skečmi a animovanými kúskami z ich dlhoročného seriálu. Veľmi dobrý úvod do ich zvláštneho druhu humoru. Bola to tajuplná počúvať publikum počas sledovania filmu „And Now For Something Completely Different“. Počas väčšiny filmových komédií sa všetci smejeme viacmenej v rovnaký čas, pretože tie isté veci sú zábavné pre všetkých. Ale toto nie je prípad tohto čudne originálneho britského filmu. Obsahuje rôzne druhy humoru – prehnaný a šíry, skazený a hlúpy a groteskný – takže tu počujete rehot v jednej scéne, neskôr diskrétny chichot, fučanie a chrčanie pri inej. Publikum sa akosi nemôže zjednotiť. Film bol inšpirovaný „Lietajúcim cirkusom Monty Pythona“, oslavovanej televíznej série stanice BBC. Táto séria mala rovnakú skazenosť, ako rozhlasový „Goon Show“, zvečnený v uchovaných nahrávkach. Toto bol program, ktorý medzi inými naštartoval kariéru Petra Sellersa a jeho atmosféra bola zachytená v krátkom filme Richarda Lestera „The Running, Jumping And Standing Still Film“. Päť mužov a dve ženy hrá vo filme cca 100 postáv vlečúcich sa skrz sériu skečov oddelených animovanými interlúdiami. Istý druh pomätenej logiky jednotlivé skeče spája, ak dobre pozeráte, ale častejšie film existuje iba v momentálnej prítomnosti a snaží urobiť všetko pre to, aby Vás rozosmial. Je tu napr. skeč o Maďarovi v obchode s tabakom, snažiaceho sa objednať cigarety s pomocou maďarsko-anglického slovníka. Dôverne hovorí: „This record is scratched“ (Táto platňa je poškriabaná). Neskôr sa dostáva do problémov, keď sa snaží opýtať na smer a namiesto toho uráža ľudí obscénnymi a skatologickými frázami. Vydavateľ slovníka je ťahaný na súd, ale až potom, čo Maďari, ktorí si kúpili jeho slovník sa úplne nestrápnia. Takéto veci vo filme pripadajú niektorým ľuďom zábavné. Iným nie. A tak je publikum frustrované. Je zvláštne, že sa prichytíte, ako sa smejete, aj keď sú ostatní ticho a je zvláštne, keď sa všetci okolo Vás smejú a Vy ste vtipu neporozumeli. Národný humor a charkterisitky majú niekedy zlé chodníčky. Po premietaní filmu „2001: A Space Odyssey“ na Moskovskom filmovom festivale jeden americký chválenkár kritizoval interiérové dekorácie kozmickej lode. V takých momentoch si uvedomíte, aká nebezpečne tenká je línia, ktorá oddeľuje Monthy Pyton od skutočného života. ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Typické Monty Pythonové dielo, plné bizarností, pre nich charakteristickým podivným humorom, ktoré poteší najmä ich prívržencov. Pobavilo ma veru nadmieru. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Podruhé jsem se na film podíval 2.1.2013 - některé scénky opravdu rozesmějí na maximum, hodně ale člověka nechá chladným. Celkově tak kolem 80%. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Tento druh humoru je už dnes zcela pryč. Parodie na úplné blbosti. 🤣👍 Vlastně to ani není film, ale spíše několik skečů. Trhlé je to dost. Plný počet dát nemůžu, něco tam je moc a něco tam chybí. Hvězdiček 3 ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Par chluchých míst, ale jinak bránice dostala pořádně zabrat. Nevím proč to vysílali na ČT2 tak pozdě, protože muj nezřízený řechot musel probudit všechny v okolí sedmi bloků. Cela hodina a pul utekla strašně rychle. Takhle jsem se dlouho nezasmál, ale jak se říká všeho dobrého pomálu. Nejde o to jestli se vám líbí suchý, černý, buranský nebo pruhovaný humor, duležite je abyste vubec nějaký měli v tom případě si to užijete dosytosti. Pokud ho nemáte tak je mi vás líto. ()

Ludva 

všechny recenze uživatele

[2009-03-09] * "How to Avoid Being Seen" je vynikající začátek. Podobnou kvalitu si udržuje i většina dalších skečů ("The Dead Parrot", "The Upper Class Twit of the Year", Kilimandžáro, Krotitel lvů, Myší varhany, Sebeobrana proti ovoci a další). Animované vsuvky jsou méně vtipné a některé scénky taky nemají tu pravou šťávu, ale špatné rozhodně nejsou a aspoň umožní na chvilku nabrat dech a sebrat koncentraci na další útoky na bránici. Možno vidět kdykoliv a od libovolné minuty filmu. ()

JonKl 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle říct? Když do jednoho filmu narvete nejlepší skeče ze seriálu Monty Python's Flying Circus (možná chyběly jenom Ministry of Silly Walk a Spam), nemůže vzniknout nic jiného než výborný film! Výborné spojovací animace, výborný začátek (How Not to Be Seen, A Man With a Tape Recorder Up His Nose a Dirty Hungarian Phrasebook), výborný konec (Upper Class Twit of the Year) a výborná hlavní hláška: And Now for Something Completely Different. ()

Reklama

Reklama