Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že teď už je pro mě Pythonovský humor zkousnutelnější a dobře stravitelný, ale když jsem toto dvd pustil poprvé, jen jsem zíral. Teď už můžu od party Anglánů cokoliv a spousty vtipů považuji za absolutní legendy britského humoru. Některé scénky absolutně vypatlávají mozek (což je plus), u některých jsem umíral smíchy (což je plus), některé srší nápady (což je plus) a některé jsou debilní (což je mínus). Seriál je veledílo, přesto je tahle "výběrovka" velmi povedená. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Pravda, vari jediná morbídna zvrátenosť, ktorou sa intelektuálne kruhy bavia. Neviem, či kvôli úchylnému podfarbeniu, ktorým oplýva väčšina postáv (akože vyváženosť), alebo vďaka priereznému hipisáckej blood, narážkami, nedajbože komickými gagmi. Celá tá štylizácia by nebola na škodu, keby to pôsobilo samo od seba a nie tlačivo. Za čo dávam palec hore, sú nápadité nízkorozpočtové animované kreácie, zopár slušných dialógov, výrazy tvár, reč tela, intonačný prejav a to je asi tak všetko. A dakedy spomínané klady dokážu byť nenormálne otravné. Človek by aj chcel, keď to nejde, tak to skrátka nejde. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 A nefunguje to a nefunguje to a vlastne sa tomu ani veľmi nedivím. Zatiaľ čo pythonoviec cirkus bol nepotlačiteľným výronom komediálnej manny a roztopašným poskakovaním medzi papundeklovými kulisami, And Now for Something Completely Different pripomína pokus o rekonštrukciu zločinu spáchaného na divákovej bránici - ibaže s tým rozdielom, že teraz sa tomu už nikto nesmeje, nie veru, pretože rozjarené britské publikum, ktoré počuť v originálnych BBC sériách, vystriedali retušované Gilliamove animácie a prílišná filmovosť toho všetkého. Nenútená zábava, hompáľajúca sa hore-dole ako oliva v martini, sa tak zliala dokopy a vypálila na tuhé domáce, stala sa remeslom, reklamnou brožúrkou pre americký trh, plnou tých zaručene najvtipnejších momentov v novom, ešte krajšom kabáte! © Priznám sa, celkom ma udivuje, ako nerozvážne naša šestica opustila televízne médium, ktoré im poskytovalo tak krásne vratký základ pre ich humorné eskapády, a vrhla sa na hutnejší, ťažkopádnejší celuloid. A práve niekde tam, uprostred všetkých tých strihov a efektných kamerových uhlov, stratil sa ten elektrizujúci náboj, pri ktorom vám kedysi vstávali chĺpky na rukách, pretože ste vedeli, že sa pred vami píše história modernej komédie, tu a teraz, naostro a bez ochrany. Ale katastrofa to zase nie je, božechráň! Síce si nemyslím, že ide o práve najvhodnejšie zoznámenie sa s tvorbou súboru, nieto ešte jeden z ich lepších titulov, no človek sveta neznalý si tu svoje istotne nájde, kým zaprisahaní fanatici sa môžu zabávať porovnávaním konkrétnych replík a scén a sledovať, ako ich tvorcovia našróbovali dohromady. Ostatne, sú to práve tieto momentky, tie kratučké nerecyklované premostenia, ktorú sú (spolu s Carol Cleeveland v negližé a finálnymi titulkami) vôbec tým najzaujímavejším, čo mi tento snímok ponúkol. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud jste sledovali Létající cirkus, tak ty skeče všechny znáte a stopáž jednotlivých dílů seriálu byla této struktuře mnohem přiměřenější. Monty Python v celovečerní podobě potřebují příběh, na který svůj anarchisticky nezvladatelný humor navěsí. Naštěstí jim to došlo a následující filmy už byly lepší (70%). ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Po dost podprůměrném Svatém grálu a příšerném Životě Briana mi tahle surrealisticky spojená série sketchů, parodující všechno možné od televizních reality show po sport jako takový, trošku zlepšila můj názor na pythonovskou tvorbu. Některé scénky byly perfektní (to s vybuchujícími sousedy, Lumberjack Song, The Funniest Joke, Blackmail, maďarská konverzační příručka), některé docela trapné (manželská poradna, Hell's Grannies, Dead Parrot, expedice na Kilimandžára, všechny spojovací čmáranice) a nic mezi tím. Celkově vzato se mi to docela líbilo a je to docela vtipné, ale úroveň vtipů je dost nevyvážená a ty kresbičky mezi tím mně vážně štvaly. Těžiště pajtnovské tvorby, totiž skeče, je rozhodně lepší než to, co se z ní pak vyvinulo (tj. filmy), přestože ani u skečů bych asi neměl nervy na sledování celého Létajícího cirkusu. Každopádně z Británie asi budu dávat přednost čemukoliv jinému před Monty Pythony. Prostě Pythoni mně těsně minuli. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama