Reklama

Reklama

Nelítostný žert

  • USA Hateship Loveship
Trailer

Johanna pracuje jako ošetřovatelka už od svých patnácti let. Když přijme místo v rodině staršího muže a dostane na starost jeho sedmnáctiletou vnučku, netuší, že se stane obětí nelítostného žertu. Dívka se chce nepohodlné ošetřovatelky zbavit a vymyslí plán, který všem změní život... Nesmírně plachá a ne moc atraktivní čtyřicátnice Johanna (Kristen Wiig) se stává novou hospodyní pana McCauleyho (Nick Nolte). Ale její hlavní povinností je starat se o McCauleyho vnučku Sabithu (Hailee Steinfeld). Mladá dívka má společenskou povahu, ale hluboko uvnitř ji sžírá bolest ze smrti její matky. K tragédie došlo už před několika lety a dědeček to dodnes dává za vinu jejímu otci Kenovi (Guy Pearce), který je neschopný, byl závislý na drogách, ale má určité charisma. Sabitha se v návalu vzpurnosti a zlomyslnosti rozhodne dát novou hospodyni Johannu dohromady se zoufalým otcem. Ani ji přitom nenapadne, že by mohla někomu ublížit nebo že by její jednání mohlo mít nějaké nečekané důsledky. Jenže opak je pravdou. Navzdory všemu zdání totiž Johanna není nikým, na koho by platilo rčení „tichá voda břehy mele”. Zásah mladé dívky do jejího soukromí v ní probudí touhu získat něco, co jí už dlouho v životě schází: splnit si sen o budoucnosti a vlastním domově. (TV Prima)

(více)

Recenze (34)

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem jen tiše seděla a resonovala s Johannou, jejíž příběh se obešel téměř beze slov a přece bylo řečeno mnohé. Jak tam stála jednu chvíli před Kenem v kuchyňském rohu po prozření, jak se věci skutečně mají a sevřela ty svoje pěstičky, tak moje emoce nezůstaly rozhodně jako led, spíš naopak. Nečetla jsem předlohu a vůbec jsem neřešila reálnost. Byla to pro mě silně pocitová záležitost a ten konec jsem si vysloveně vychutnávala. Jo, dnes mi tenhle netradiční Hateship Loveship sednul jako dlouho nic. Myslím, že Kristen Wig by měla dostat hodně vysoký honorář, protože co ta se tam nagruntovala, to se hned tak nevidí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zajímaví herci, pomalé tempo, jeden stěhující se nábytek a jedna pracovitá ošetřovatelka, která příliš neprojevuje emoce, mluví, jen když musí, přesto je toho kolem ní řečeno docela dost. Pro dvě puberťačky tak představuje ideální objekt pro jeden nejapný žertík. Tohle pocitové nezávislé drama nicméně rozhodně nesedne každému, tvůrci nemají žádné trumfy v kapsách, prostě vyprávějí jeden obyčejný příběh, který se nedostane divákovi pod kůži, nad postavami až tolik nepřemýšlí, nestrachuje se o ně, ale tu hodinku a tři čtvrtě s nimi stráví rád. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Možno zgayovatievam, ale film sa mi neuveriteľne páčil! Zrejme mi vyšlo dobré načasovanie. Očakával som znepokojujúcu drámu skrz niekoľko nepríjemných momentov vo filme, avšak Liza Johnson ma nemučila, ale naopak, hrala mi na city a to som práve dnes potreboval, takže nad hodnotením ani veľmi nepremýšľam. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Na začátku taková menší, dětská zlomyslnost, na konci možná náznak nečeho, co by asi nikdo nečekal. Ukázka milé, sympatické a tak trošku nenápadné komedie s kvalitními herci a hlavně Kristen Wiig♥, která si touhle rolí neustále gruntující ženy, řekla definitivně o místo v mojí topce hereček. Po všech těch jejích rolích už bylo sakra na čase. Dwejne, styď se, žes to neudělal dřív! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Jana Eyrová našich dní - nenáročná, pracovitá a diskrétní osoba, se kterou prostě musíte soucítit, už pro ten sotva znatelný, trpitelský úsměv, co jí tak zřídka jemně zacuká rty... Ač Johannin věk nelze snadno odhadnout, je jasné, že nebude nejmladší, přesto si mnoho životních radostí neužila, a jako taková je ideálním objektem k splétání milostných intrik pro zábavu dvou "světem protřelých" puberťaček... zvlášť, když se nabízí tak interesantní protějšek, jakým je bezpochyby Ken, otec jedné z dívek, ale také rodinou odvrhnutý loser se slabostí pro omamné látky... Vcelku poutavé a velmi slušně zahrané romdrama, v němž mě zaskočil jen Nick Nolte svou náhlou sešlostí, ale vzhledem k tomu, že jsem nedávno tomu zahlédla v bulváru i Donatellu Versace, mám pro strach docela uděláno ;-) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Bejt pijavice se holt občas vyplácí. Z člověka takhle třeba úplnym zázrakem vysaješ závislost na drogách a sám sobě tim přihraješ barvitější, plnější život. Jak jednoduchý. --- Příběhově neupoutá, ale po herecký stránce jde určitě o velmi kvalitní záležitost. Hailee Steinfeld si na malym prostoru střihla jednoho z těch plastičtějších teenagerů. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvele obsadenie ktore predvadza kvalitne vykony, zaujimavy namet ale prevedenie je pre mna neznesitelne. Tempo sa vlecie jak slimák pre infarktom. Ako keby to nestacilo, tak hlavna hrdinka je strasne velka introvertka, takze dost dlho trva kym si ziska divaka. U mna sa jej to nepodarilo, pretoze som nemal nervy sledovat dalej jej pribeh a od polovice som film pretacal. Vidno, ze to rezirovala zena a zaroven je to film urceny hlavne pre zeny. Im pomale tempo vadit nebude a s hlavnou hrdinkou sa ovela lahsie identifikujú. Za mna je to za 2*, ale zeny si pri tom filme okrem domacich prac urcite aj poplačú. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Z části úsměvné, místy trochu trapné a od reality odtržené, ale ve výsledku takové milé drama s parádně hrající Kristen Wiig. Lehce absurdní mírně romantická nezávislárna s hodně civilními hereckými výkony. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na osamělou, ztrápenou Johannu jsem si vzpomněla na Eleanor Rigby od Beatles. Ale jsem ráda, že ona nakonec na rozdíl od Eleanor své naděje přeci jen naplnila. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký civilní příběh o trochu divných lidech, který je ale tak dobře zahraný od Hailee až po Nicka (skvělé mezigenerační herectví), že se vám ten film může celkem snadno dostat pod kůži. V mém případě to docela uspělo a já jsem si zase jednou říkal, že pokud se happy endy umí, tak mi vlastně vůbec nevadí. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch malých filmů, kterých si mnoho diváků nevšimne. V tomto případě je to škoda, film je dobře herecky obsazen (Kristen Wiig, Guy Pearce, Nick Nolte, Jennifer Jason Leigh, Hailee Steinfeld) a může se opřít o příjemně civilní zpracování. Pohodová netradičně pojatá romantika, zvláštní postavy, snesitelná míra klišé, sympatická Kristen Wiig (i když se neusmívá), ve výsledku fajn zážitek. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Základ dobrý, ale spracovanie a celkovo príbeh strašne plytký a až tak strašne predvídateľný, že sa mi ani nechcelo veriť, až som pochyboval, že by naozaj mohli tak dobre rozohraný príbeh zabiť takým klišé. No v podstate musím priznať, že pre mňa bol vývoj deja prekvapením - a to práve tým plytkým klišé, ktoré by som od filmu takéhoto charakteru len sotva čakal. Naozaj neuveriteľné, čo s týmto námetom spravili. Doslova ho spláchli do hajzla, rovnako ako aj tie Kenove drogy... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že Kristen Wiig zvládla tak skvělou tichou roli skoro bez jediného slova a přitom v jejím výraze toho bylo tolik. Když se dala dohromady s Kenem, tak jsem si říkala, že to buď skončí tak, že ona ho přetáhne na stranu dobra a ze všeho se dostane, nebo on přetáhne jí na stranu zla a zničí jí život. Je to takový milý pomalu jdoucí film, který neurazí ani nenadchne. Takový hezký průměr, ale zítra zapomenu o čem to bylo. Nenechá to ve vás žádnou stopu, alespoň ve mě ne. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dlouho mě tiché uzavřené pachtění upjaté pečovatelky - "staré panny" (skvělá Kristen Wiig), obklopené víceméně samými hajzlíky, vůbec nezajímalo, přišlo mi i podivně nepřirozené, posměšně "lůzrovské". Naštěstí jí (jim) scénář předepsal i trochu té životní radosti, takže nakonec celkem dobré, za lepší 3*. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Takže popořadě: skvělá zápletka, vynikající herecké obsazení, kde exceluje hlavně Kristen Wiig, ale tím to asi končí. "Univerzum" postav není úplně domyšlené, tempo je příliš rychlé, nebo naopak příliš pomalé a můj celkový dojem je, že někdo měl super nápad, ale nedokázal ho dotáhnout do konce. Ona dobrá pointa má hodnotu sama o sobě, ale cesta někdy bývá cíl - a tady se cestuje jenom tak napůl, jedním směrem. To, co mě štve nejvíc, je, že tento film mohl být opravdu geniální. 50% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já si tady na úvod u Hateship Loveship pomohu takovou prostoduchou berličkou, vzniklou díky dalšímu českému ,,přesnému´´ distributorskému překladu, respektive jeho přejmenování názvu na Nelítostný žert, a to v tom smyslu, že se spíš jedná o Nelítostný žert s divákem. Každopádně hlavní problém je, že mi v tomto filmu prostě jaksi ten ,,slibovaný´´ Nelítostný žert v oné zápletce nějak unikl. Ať se na mě tedy nikdo nezlobí, ale zde představený příběh není opravdu ani trochu zajímavým, ale ani záživným, a hlavně ani výrazným zážitkem, který by měl co nabídnout a diváka čím oslovit. Celé mi to totiž přišlo strašně vlažné, vážně nedramatické, emočně zcela chladné, s krutě obyčejnými postavami, a to včetně jejich charakterů, jednající navíc tak nudně, že to prostě nemůže snad nikoho zaujmout, a to že jsou zahrány výraznými a přesvědčivými herci, je pak sice fajn, ale nic to nezachrání od dojmu, že jsem prostě ve výsledku sledoval takové balkónové story z naší ulice, s pointou, podtrhující výraz hodnotící pro celý film, a to obyčejný. Navíc tomu chyběla i nějaká atmosféra, jakýkoliv tvůrčí osobitý styl zpracování, divák se zde nedočká ani žádného vyhrocenějšího momentu, vše se zde řeší v naprostém poklidu, já zkrátka nevím, co si o tom mám myslet, mě ale tato podívaná fakt nezaujala v žádném ohledu, čímž nechci tvrdit, že se jedná o nekvalitní filmový počin, jen je ale prostě ve všech směrech tak nezajímavý a nevýrazný, že je opravdu těžké ho díky čemukoliv nabídnout dál. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Typ filmu, který asi nesedne každému a musí padnout do správného divákova nalazení - a právě to se mi stalo. Citově krásný film, oscilující mezi depresivním sociálním dramatem a hlubokým romantickým filmem. Přestože hlavní postavy mohou působit na první pohled podivně, nechovají se nikterak nereálně. Z Hateship Loveship srší emoce, které jsou podněcovány naprosto přirozeně a bez prvoplánovitého nátlaku. Dalším kreditem filmu je přesné herecké obsazení - Kristen Wiig padla role uzavřené, starosvětsky působící pečovatelky dokonale na tělo, Guy Pearce působí jako zkrachovalec uvěřitelně a Hailee Steinfeld milé a současně tvrdé pubertální teenagerky umí jako nikdo jiný, navíc roste do neuvěřitelné krásy. Typický "malý velký film", který mě dokázal chytit za srdce. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Super. Kdyby mi někdo takhle psal, taky bych dojela. Ale nejsem si jistá, jak by to v mém případě dopadlo. Ale tady hlavní hrdinka je vážně moc hezká, štíhlá, pracovitá a především pragmatická. A její velikou výhodou je, že jí do ničeho nic není. ()

Reklama

Reklama