Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nováček Charles-Ingvar se seznámí s Ragnarem, Harrym a Doris a společně shánějí co nejvíc úžasných kartiček s filmovými hvězdami. (Netflix)

Recenze (2)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Jak funguje ten kórpitalismus?“ Tak třeba takhle: vezmeme populární filmovou značku, která s rozvrstvením do několikafilmové série a odchodu jednoho z hlavních herců z projektu nám již začíná pokulhávat a uděláme pro změnu dětskou mutaci! Nápad je to určitě originální, alespoň já jsem se snad ještě s podobným filmem, který by představoval vyloženě dětskou verzi jiného filmu původně určeného spíše pro dospělé publikum, ani nesetkal. Navíc, loupežní komedie pro děti a mládež – to je svým způsobem také rarita, že? Ale spočátku jsem si nemohl pomoct, když jsem tady viděl ty Jönssonovi, kteří mají úplně stejná jména, stejné čepice a kostýmy, dokonce v mnoha směrech i charakteristiky, rovněž tu i zní hudba připomínající původní Jönssony a celý tento kousek mi připadal jako sice potenciálně zajímavá, ale ne úplně zdařilá obdoba, která především vaří z úspěchu něčeho (alespoň v krajině vzniku skutečně) populárního. Možná ten můj pocit měl na svědomí, že s výjimkou jedné či dvou scén jsem se začal zde naplno bavit až v druhé polovině. Nutno uznat, že přes časté kopírování původních filmů to mělo v sobě vtip, slušné nápady a neuvěřitelně sofistikovaná dětská loupež vzácných kartiček rozhodně i své kouzlo. Když to tedy beru jako samostatný film pro děti a mládež – může určitě být! :) Původní dospěláčtí Jönssonovi s Ekmanem, Gustafsonem a spol. mě však většinou bavili o něco víc. PS: „Mám dokonalý plán.“ / „Kdy budeš mít konečně i něco jiného?“ [65%] ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Film mého mládí. Nepamatuju si, jak jsem na něj narazil ale znal jsem téměř celý film nazpaměť a i po tolika letech si ho pamatuju dostatečně, abych ho mohl hodnotit. Tuším, že ho kdysi dávali na HBO s železnou pravidelností a já to měl puštěné pořád. Klasická klukovská parta, herci spíš neherci, ale jednotlivé scény jsou hezké, vtipy jsou povedený a dá se říct, že mě na celém filmu nejvíc bavila taková ta jinačnost. Nejsem specialista na švédskou kinematografii, ale tahle povedená podívaná o raubířích, kteří chtějí získat kartičky, mě bavila a kdybych jí dokázal někde sehnat, byl bych štěstím bez sebe. Doporučuji :-)) ()

Reklama

Reklama