Reklama

Reklama

Gwen Sheperdová žije v rodině, která má mnoho tajemství a zvláštností. Někteří její členové dědí zvláštní gen, který jim umožňuje cestovat v čase. Gwen však tento dar nemá a je za to ráda. Tuto zvláštnost zdědila její sestřenice Charlotte. Když se Charlotte narodila, byly hvězdy v naprosto mimořádné konstelaci. Datum jejího narození vypočítal sám Isaac Newton. Charlotte je díky tomu v samotném centru pozornosti rodiny a je na sebe patřičně pyšná. Celý svůj dosavadní život věnuje přípravě na svou roli cestovatelky v čase. Ke své sestřenici Gwen se chová povýšeně. Když však Gwen začne mít podivné potíže jako motání hlavy a pak se náhle ocitne na londýnské ulici 19.století, je jasné, že to byla Gwen, kdo cestovatelský gen zdědil, ne Charlotte. Její matka Grace přiznává, že se Gwen narodila ve stejný den jako Charlotte, jen doufala, že gen nezdědila a bude mít klid a tak podplatili lékaře v porodnici, aby jí do rodného listu zapsal jiné datum narození.... (TV Prima)

(více)

Recenze (59)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se Němci chopili young adult fantasy a dokonce ho zfilmovali. Za tu snahu jim patří dík. Škoda ale, že to skončilo jenom u snahy a z nápadité fantasy pro mladé udělali růžovou knihovnu pro náctileté a to protkali nadpřirozenem. Některé momenty dobré, některé vysloveně na pár facek. Celkově průměr a budu hodně přemýšlet, zdali se pustit do dalších dílů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja na takomto niečom ulietavam - hrátky s časom to je jednoducho moja srdcovka. Škoda toho príbehu plného banálneho klišé a romantických trapošín. Kostra dejovej linky však nebola úplne najhoršia. Slabší priemer. 55/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

O čom toto celé malo byť? Musím si bezpodmienečne pozrieť aj dvojku a trojku, lebo spať mi nedá Gwendolynin osud. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pre deti okolo 13 rokov, formou i hudbou. Takým to bude stačiť a môže ich aj zaujať, inak je to nuda. Film sa snaží držať literárnej predlohy od Kerstin Gier. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zcela zmatená směska vzájemně nesouvisejících scén, jako kdyby někdo sestříhal seriál a vzal z něj jen nepodstatné věci. Celému filmu chybí nějaké sevřenost děje, nějaké jasnější směřování, a dokonce i dodržování vnitřních pravidel. Chápu, ano, teenegerovské záhady ze středních škol s podivnými týpky a velkou, romantickou láskou, kdy do té doby podceňovaná dívka zazáří, jsou moderní, až to bolí. Ale přece jen by to mohlo snad mít nějakou úroveň. Oč v tom filmu šlo? Proč tedy hrabě chce tu krev? A proč po ní tedy nejde daleko dravěji? Ty dvě sekty vedle sebe se střetnou jen jednou, náhodně, někde v parku při projížďce kočárem? Jinak totiž o té druhé sektě netušíme nic, a o téhle vlastně taky ne, protože sice pořád něco ochraňuje, ale jinak nevyvíjí žádnou činnost. Ale financí mají hodně. Spousta náznaků, nedovedených do nějakého vysvětlení - vize tety, rodinná historie, dědeček, havrani, samotný hrabě - vše je jen nahozeno, letmo, jako když jedete vlakem a za oknem proletí listí ze stromu. Jednání postav ani nemá smysl komentovat, každý se každou chvíli chová jinak. Někteří jsou chvíli za idioty, jindy jsou stateční. ale hlavně - nikomu nevěřte, jen svým citům! Také ta němčina v Londýně zněla divně, a navíc je evidentní, že musel vzniknout srdceryvný soundtrack pro dívčí srdíčka. Jdu pod pseudonymem napsat Tajuplnou Lenku s tajemným přívěskem, kterak se na gymplu v Legerově ulici zamiluje do nějakého podivína, třeba mi to Němci časem taky zfilmují. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

What the fudge? Teď nevím, jestli jsem během filmu usnula a probudila se až na konci, nebo to prostě nemělo žádné rozuzlení zápletky, nebo bude další díl, nebo prostě WTF?? Jinak je to oddechovka pro náctileté, nic extra se od toho čekat nedá. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Co, ježkovy voči, tohle bylo? "- Ahoj, kámoška, naše rodina je divná a cestuje časem." "- Hmm, OK" "- Já cestuju časem!" "- OK, ví to tvoje máma?" "- Ne." "- Tak jí to řekni." "- OK.". ~~~ Divoká přestřelená teen blbina splácaná z Beautiful Creatures a Jumpera. A je fuk, zda a která z knižních předloh byla dříve, protože tady jsme na filmové, nikoliv knižní databázi. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hloupoučký odvar Dana Browna a iluminátů. 1) Neznalé naivní diváky tvůrci lákají na vějičky jako lóže, magie, kruh krve, příprava na misi, cestování časem. 2) 26letý Florian Bartholomäi (Gideon) je pěkný kluk. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Divácky vděčný, byť už maličko obehraný námět vede po celou stopáž nerovný, už předem prohraný boj s pragmaticky pojatým, poněkud přízemním a naprosto nevynalézavým zpracováním. Nenajdete v něm ani špetku volnomyšlenkářské fantazie, bezprostřední hravosti či nedejbože osvobozujícího nadhledu, třebaže prostoru pro jejich uplatnění je tady výrazný nadbytek. Nejspíš proto jsou kontury vyprávění až nepochopitelně tvrdé, ostře nasvícené a zbavené všech tajemství ... jeho duše se zdá být dočista zkrocená a navěky spoutaná ... a jeho hrdinové se projevují vesměs nevěrohodně a trochu otravně. Přesto se mu nějakým zázrakem podařilo uchovat alespoň náznak, vzdálený příslib něčeho, v co jste snad kdysi věřili ... ještě předtím, než jste dospěli ... 2,5* - a pro tentokrát, oproti všem svým zásadám, zaokrouhluju nahoru, na slabé 3* ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Nečetla jsem předlohu, takže hodnotím pouze film a tohle mi vyšlo: Milá vztahovka pro mladistvé s trochou cestování v čase, kterou si užijete, pokud nebudete očekávat zázraky. Už snad po sté to zase opakovali v telce, ale tentokrát jsem stihla víc než první díl. Ostatně, tohle píšu během reklamy v druhém díle. Jako kulisa k důležitým věcem dobré  :) ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Teenagerský sranec, který se snaží přiživit na ostatních teenage srancích jako je Twilight, Mortal instruments či Nádherné bytosti. Mimochodem třetí jmenovaný sranec mi to silně připomínalo. Nedokoukáno, chcípal jsem nudou. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nebýt tehdejší premiéry na MAXu, asi by se k nám tenhle sousední fantasy film vůbec nedostal. Neříkám, že bychom přišli o bůhvíjak hodnotné dílo, já jsem ovšem vyrostl na Narnii a jí podružných fantastických rodinných podívaných a k těm se může řadit i Rubinrot. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Šak ale dobrá fantasy pre menej vyvinuté mozočky, ktorá v tej dobe chytala vlnu. Pre mňa iritujúce to, že nemecký film v anglických kulisách. Vraj to má aj pokračovanie. Pokial na neho samovoľne narazím, neodmietnem, ale nevyhľadám. 1 z 5 ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh, jen je trochu roztahaný a děj by mohl být i víc jasnější. Doufám, že bude konec stát za to. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla hodně amatérská práce. Dialogy katastrofa. Děsně přehrávané, děsně pubertální a kýčovité. Ovšem, vůbec by to nemusel být špatný snímek, kdyby se ho možná zhostili jiní tvůrci. M. Ehrich není úplně od věci, ale bohužel ten snímek je absolutně bez struktury. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Film mne zaujal natolik, že si musím co nejdříve pustit jeho pokračování. Nestává se mi to často, že bych byla tak zvědavá, nic mu nevytýkám, právě naopak, celý film chválím. Nechal člověka přemýšlet, úvod do děje několikalogie byl také srozumitelný, i když je pravdou, že zdaleka nevysvětlil všechno a nechal mě na pochybách. Právě proto potřebuji další díl! Já osobně a jenom za sebe film doporučuji, nebylo snad ještě nic podobného, co bych takto hltala pohledem. ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Po mnoha doporučeních, abych si na tento film udělala chvíli času, zjišťuji, že už jsem pravděpodobně příliš stará a nebo tenhle film dokázal nemyslitelné.... Zpomalit čas.... Zvláštní, přitom právě čas zde hraje "zásadní" roli. ()

Související novinky

Gottfried John 1942 - 2014

Gottfried John 1942 - 2014

03.09.2014

Herec Gottfried John zemřel nedaleko Mnichova, kde dožíval svůj život po boku své ženy a kde prohrál svůj boj s rakovinou. Narodil se v Berlíně během bouřlivých dnů války. Otce nikdy nepoznal a… (více)

Reklama

Reklama