Reklama

Reklama

Gwen Sheperdová žije v rodině, která má mnoho tajemství a zvláštností. Někteří její členové dědí zvláštní gen, který jim umožňuje cestovat v čase. Gwen však tento dar nemá a je za to ráda. Tuto zvláštnost zdědila její sestřenice Charlotte. Když se Charlotte narodila, byly hvězdy v naprosto mimořádné konstelaci. Datum jejího narození vypočítal sám Isaac Newton. Charlotte je díky tomu v samotném centru pozornosti rodiny a je na sebe patřičně pyšná. Celý svůj dosavadní život věnuje přípravě na svou roli cestovatelky v čase. Ke své sestřenici Gwen se chová povýšeně. Když však Gwen začne mít podivné potíže jako motání hlavy a pak se náhle ocitne na londýnské ulici 19.století, je jasné, že to byla Gwen, kdo cestovatelský gen zdědil, ne Charlotte. Její matka Grace přiznává, že se Gwen narodila ve stejný den jako Charlotte, jen doufala, že gen nezdědila a bude mít klid a tak podplatili lékaře v porodnici, aby jí do rodného listu zapsal jiné datum narození.... (TV Prima)

(více)

Recenze (59)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé tři. Zajímavé téma, které se dalo natočit mnohem lépe. Ať si ten scénář příště vezme do parády radši někdo z Hollywoodu. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Na filmu bylo super, jak se držel předlohy. To se moc často nevidí. Je zde sice pár odlišností, ale u filmu to jinak nejde. Není to kniha. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Bylo by to zajímavější, kdyby to nebylo tak děsně korektní a pro náctileté. Z toho tématu se dalo vytřískat mnohem více. Kuknu na další díl a uvidíme. Za mne 50%. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Nejdrive jsem cetla knizku a ta tedy byla mnohem lepsi. Tohle byl ok prumerny young adult pribeh plny protivnych lidi. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek přináší příběh o uzavřeném okruhu lidí se zvláštní strukturou DNA, která jim umožňuje cestovat zpět v čase. Natočeno je to na základě prvního dílu knižní trilogie a jedná se o filmové dílo, které si nehraje na velkolepost a masovní speciální efekty, jaká jsou známá z produkce Hollywoodu. A to může mnohé diváky již rozmazlené CGI efekty odradit. Jenomže tohle je film evropský, tedy stavěný zcela jinak. Tady jde hlavně o příběh, který je pochopitelně volně dle knihy, neboť přesný převod do filmu není nikdy možný. Film je dobrodružný, zábavný a v jistém smyslu hravý. Je to i ukázka toho, že lze natočit vkusný fantasy příběh pro mládež daleko jednodušeji a hlavně levněji. Jenomže Hollywood je prostě Hollywood a tak není divu, že tento snímek není široce tak znám. ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Puberťácky filmík o mojej obľúbenej téme a to cestovaní v čase. O príbehu hovoriť nebudem, lebo je to skôr genialita knižnej predlohy. Niečo neokukané aj s mierne politickým podtextom (skutočne mierne) ma bavil, aj keď ma na začiatku neskutočne iritovalo, že vidím nemecky hovoriacich ľudkov na pozadí Londýna, ale časom som si zvykla. Prekvapil ma však scenár, od ktorého nikdy v takýchto puberťáckych filmov nič neočakávam, ale skutočne sa podaril. Nikde to neznelo trápne, len ma mrzí, že nás navnadili, no pritom nič nevysvetlili. Niečo načrtli, ale nechali to tak a postavám to ani neprekážalo. S nažili sa niečo zistiť a nezistili nič. Na konci ples a tak klišoidný prvý božtek. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější je, že Němci si ty své německé filmy pochvalují a snad to myslí upřímně. Formou teenie-girlie slátanina, místo děje Anglie, představitelé němečtí herci, kteří - jako obvykle - divně šišlají a vůbec mají divný způsob vyjadřování, tak trochu jako od necek, nikoli ve fantasy. Obsah: Holka z rodiny cestovatelů časem zdědila tuto schopnost místo své sestřenky, hraje se tedy na takové ty zhrzené city na několika stranách, její kámen je rubín, kamenů je 12 a je nutno je spojit v jakémsi chronometru, kterým se časem kontrolovaně cestuje, až budou všichni svou krví v přístroji spojeni, bude ten aparát mít blíže nespecifikovanou úžasnou moc, tedy ten, kdo ho vlastní. A to je jakýsi hrabě z a v minulosti, ale ten ho snad nevynalezl, rozhodně přístroje jsou dva a jeden byl ukraden, ten druhý je tu a není komplet krevně napojen, a tak naše hrdinka s pohledným hrdinou cválá minulostí, aby zajistila chybějící krve, ovšem jsou tu odpůrci, sám hrabě je hnusné zvíře a nakonec je bál s tancem. Že to nemá logiku? Že je to samá díra velikosti Macochy? To je fuk, hlavně se jede dál, další dva filmy, třeba se tam dojde k nějakým výsledkům. Blábol na entou, nedoporučuji. ()

Jana8458 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli bych pochopila o co přesně jde, kdybych předtím nečetla knihu. Sice doufám, že natočí další díl, ale kniha byla opravdu mnohem lepší a stalo se toho v ní mnohem víc. Je to dvouhodinový film a podle mě by toho do něj mohli dát klidně víc a přesto se na něj dokážu podívat klidně vícekrát. Velice se mi libíli herci - všichni. Seděli perfektně na svoje role. A proto dávám 4 hvězdičky ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Toto je čiste fanúšikovský servis a ako taký funguje. Spracovanie je po technickej stránke na vysokej úrovni, pričom zaujímavý je fakt, že strihom i tempom tento nemecký snímok pôsobí autenticky britsky. Scenár potom zachováva všetko podstatné z knihy, niektoré scény dokonca stvárňujúc absolútne presne. Už knihy sú však synonymom MHD literatúry pre násťročných, a tak aj filmová adaptácia je najlepšia len na ukrátenie času a rozhodne nie je pre každého. ()

klarajaja 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za dabing (nevěděla jsem, že to někdy řeknu :D) ! Protože jsem se snažila na to koukat v původním znění s titulkami a nedalo se to (prostě se mi němčina nepříjemně poslouchá). Film jsem opravdu chtěla vidět, protože jsem před lety celou trilogii četla a moc se mi líbila. Každopádně jsem byla z filmu opravdu příjemně překvapená, dávalo to hlavu a patu. Žádné zpracování postavy mi nevadilo. Za mě krásné 3*. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Trocha cestování časem pro -náctileté. Pro starší generaci už jen velmi odpočinkový film na pondělní večer. Není nutné mnoho přemýšlet, stejně se nedá nic vymyslet. Žádný zázrak se nekonal, ale na dvě hodiny to zabavilo. ()

kaesko odpad!

všechny recenze uživatele

S knižní předlohou to nemá nic, nic společného. Jediné, co mi souhlasí je cestování časem, jinak je to bída. Větší zklamání nadšence knihy nemohla snad ani potkat. Jediné plus, které bohužel nestačí ani na jednu hvězdičku, je herec Jannis Niewohner v roli Gideona, slečna Laura Berlin v roli nádherné Charlotte a paní Chiara Schoras jako madame Rossini, kterou ztvárnila dokonale. Tyto tři postavy odpovídají obrazu, který byl v knize vytvořen. Mrzí mě za paní autorku, že její dílo bylo takhle pošlapáno. ()

PhillWide 

všechny recenze uživatele

Film docela zajímavý, ale pořádné zápletky sem se nedočkal. Posledních 20 minut sem si jenom říkal: Tak teď to přijde. A nic se nestalo a to jejich proroctví mi konečně došlo asi 10 minut po dodívání. ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl ohodnotit všechny tři díly najednou shodně, ale po zkouknutí poslední ze tří částí jsem se rozhodl, že jsou tak odlišné úrovně, že to nejde. Takže k prvnímu dílu. Narazil jsem na to náhodou, asi při hledání filmů s tématikou cestování časem. Hned zpočátku mě to uchvátilo a dal jsem to jedním vrzem. Je to sice taková nízkorozpočtová záležitost, ale děj mi přišel dobře promyšlený a docela promakaný, co se paradoxů týká (tohle jsem si myslel po prvním díle). Líbila se mi hlavní hrdinka a hlavně její protivná sestřenice. Filmy jsou natočené podle knižní předlohy, kterou jsem nečetl a ani jsem o ní nevěděl. ()

Šošia 

všechny recenze uživatele

Jak debilnim filmem pokazit celkem čtivou knihu: 1) Zásadně obsadte nesympatické herce 2) Scénář upravte tak aby linie nedávala smysl a 3) Vložte do linie scény, které tam nejen nepatří a diváka matou, nebo jsou maximálně trapné 4) Všechny postavy by měly být černobílé 5) Není důležité se držet zajímavého nápadu, ale udělat z filmu typickou teenagerovskou love story - ale ne dobrou (pokud to v tomto žánru vůbec jde)... Taková škoda... ()

blezg odpad!

všechny recenze uživatele

Jako teenager(x2) to musím hodnotit jako ztrátu času a věc zbytečnou. Kdybych tak mohl cestovat časem zpět a napravovat svá selhání. Jako například tupě koukat na toto. A pak o tom ještě tupěji psát, Bee ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Rychlý, neučasaný střih záběrů, které mnohdy jakoby skáčou z jednoho do druhého, toť jeden z klasických znaků béčkového snímku. Zde je však příběh zasazen do nevšedního a poměrně zajímavého a propracovaného fantasy-světa, a tak lze určité nedokonalosti i odpustit. Ale prvky teenagerovské ? Achjo, zbytečné shození všeho. ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Náhodně jsem na film narazila v televizi a po chvíli mi došlo, že jsem kdysi četla knihy. Myslím, že se film podařil, a co se žánru týče, patří k těm lepším romantickým filmům podle knížky. ()

Související novinky

Gottfried John 1942 - 2014

Gottfried John 1942 - 2014

03.09.2014

Herec Gottfried John zemřel nedaleko Mnichova, kde dožíval svůj život po boku své ženy a kde prohrál svůj boj s rakovinou. Narodil se v Berlíně během bouřlivých dnů války. Otce nikdy nepoznal a… (více)

Reklama

Reklama