Reklama

Reklama

Citlivá na dotek

  • USA Touchy Feely
Trailer

Abby je vyhlášená a oblíbená masérka se sklony k volnomyšlenkářství, zatímco její upjatý bratr Paul lpí na rutině a konvenci. Paul vede zubní ordinaci, kde se snaží do práce zapojit i svou citově narušenou dceru Jenny. Najednou je všechno jinak. Abby postihne nekontrolovatelný odpor k tělesnému kontaktu, což zásadně ovlivňuje nejen její práci, ale i vášnivý milostný život s přítelem. Naopak zvěsti o Paulových uzdravovacích schopnostech se rychle šíří a sláva jeho ordinace vstoupá vzhůru, stejně jako jeho osobní život. Zatímco Abby prochází krizí vlastní identity, její dříve skeptický bratr objevuje zcela novou tvář sebe sama. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Citlivě jsem zjistil akorát to, že tohle nezávislý drama nebude úplně pro mě. Neseděli mi lidi, neseděli mi herci a samotný příběh byl na mě až moc nezávislý. Amerika to tak prostě má. Buď nezávisle fascinuje a nebo nezávisle nudí. Teda u nezávislých dramat nezávislých režisérů a režisérek. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Chvíľka úprimnosti. Mne sa tento film veľmi páčil. Výborné herecké obsadenie, netlačenie na všetky americké prefláknutosti a melodramatizovanie, miesto toho ide o tichý, komorný a príjemný film, ktorý vytvára emócie jednoducho tým, že nám zobrazuje životy ľudí a čo sa v nich odohráva. A podľa mňa to absolútne stačí. Ellen Page je ako vždy vynikajúca, no nie je to len o nej. Každý herec do tohto filmu niečo dal. Atmosféra je príjemná, príbehy sú zaujímavé a aj neokukané a užil som si to od začiatku do konca. A je to jeden z momentov, kde to nízke hodnotenie skutočne nechápem. Hodnotenie: A ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Touchy Feely je komorný, jednoduchý príbeh, ktorý kašle na dramatickosť a všetko vsádza na ľudskosť a realistické zobrazenie jednej rodiny. Nie dokumentárnym, ale skôr typický americkým Indie štýlom. Normálne by som si to nepozrel, ale Ellen Page je Ellen Page. Aj napriek nie práve výraznej úlohe hrá prvoligovo. Čo v konečnom dôsledku všetci. Problém s filmom je ten, že načrtne veľa vecí, ale nič nevyrieši. Všetko nechá ako keby otvorené. A to ma sklamalo. Hlavne preto, lebo každá s postáv niekam smeruje, ale na konci sa všetci vracajú späť k svojmu životu a sú iný ale kde sa tá zmena stala netuším. Hlavne prvá polovica zaoberajúca sa Reiki a vnímaním energií sa mi páčila viacej ako stratenosť postáv v druhej polovici. Slabé tri, ktoré zachránil ten Číňan s tou svojou piesňou. A výborne zahraná postava Josha Paisa, ktorý si strihol herecký koncert. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Touchy Feely působí tak trochu jako nezávislý film mezi nezávislými filmy. Je to divnej příběh o malé rodině plné do určité míry rozbitých lidí. Občas je to trochu nuda, občas se to dotkne zajímavých témat a hodně záleží na aktuálním rozpoložení a citem pro depresivně veselé filmy. Zahrané je to velmi civilně a uvěřitelně. Někdy je ale až moc cítit ženská ruka režisérky, v určitých momentech jako bych se s filmem míjel, jindy mě to zase oslovilo. Tady už to bude hodně individuální. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Já mám jako Ellen Page fakt rád, ale na co jsem se to díval? Na bandu ichtyiodních imbecilů, kteří se buď tváří, že neumějí ani zapnout mikrovlnku, nebo tak, že jim člověk nejradši koupí nočník, aby měli kam na záchod. K tomu scénář nemá nápad, film nemá drajv, nemá ani to srdce, ani ty koule, nemá nic. WTF? Asi jsem holt smysl tohohle snímku nepobral. Jeho nezávislost se stává s každou zhlédnutou scénou nesnesitelnější. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vôbec netuším o čom bol vlastne tento film alebo aké posolstvo nám chcel dať. Po epickej stránke dosť nanič, a vlastne neviem aký príbeh nám chcela Lynn Shelton vlastne priblížiť. Nejako som čakal kým sa to konečne rozhýbe, ale tá fádnosť filmu a vzťahov medzi hlavnými postavami sa tiahla celým filmom. A pritom herecké obsadenie vyzeralo celkom sľubne, lenže čo z toho keď scenár stojí na takýchto pilieroch bez väčšieho zmyslu? Dosť oničom... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudna a hodne podpriemerna drama od akehosi nezavisleho rezisera. Fakt ako len liznute po povrchu, len taky lacny povrchny vyplach, nema gradaciu, ani poriadne tempo ... dialogy su len vatovo plane plky , nebrat . 20 % ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Velmi skvěle zvolen výběr herců! Všichni sympatičtí, skvěle své role zahrály..Žádný akčnák ani velké drama, prostě poklidný film, který asi brzy zapomenete. Rosemarie DeWitt palec nahoru. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film patří do kategorie snímků, kdy všichni jsou tak nějak porouchaní, bloudí v kruhu a hledají cestu ven. V téhle kategorii je hlavní dějová linie jasně daná. Nejdřív popis postav, pak nastínění problému, krize a pak milosrdné rozuzlení- happy end aneb rána z milosti. Mám pro tento žánr slabost a tak ani tenhle film mě nijak neurazil, bonusem je Josh Pais a jím zahraný podivný bratr Paul. Líbilo. 70% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Ty blaho, to aka súhra hviezd musí byť, aby sa stretli rovnako pošhaní ľudia čo to vymyslia, potom pošahanci čo to natočia, čo v tom hrajú a nakoniec, čomu nerozumiem vobec, čo na to dajú peniaze. To že to diváci pozerajú je len a len ich problem. Totálny ODPAD! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Musím poznamenat, že mne "zadrhávající" postavy nijak neiritovaly a umělecky (= ještě víc) zvolněné tempo v závěrečné třetině neuspávalo. Přesto mi "hledání cesty" pomocí léčivé životní energie reiki přišlo značně o ničem, skrze dva sourozence (spokojená, vyrovnaná masérka, které náhle přijdou lidské dotyky odpudivé, a uzavřený, nespolečenský nekňuba - suchar, jehož zubní ordinace začne znenadání zázračně prosperovat) mohlo podat svá přesvědčení mnohem průkazněji. 50% ()

Hanys_ odpad!

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto čistě kvůli Ellen Page, ale ani její přítomnost téhle slátanině nepomohla. Těžká nuda. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Takováto minimalistická indie o lidských duších ztracených ve svých životech mám rád. Tady však poněkud tápu - není to zcela dotaženo do roviny a hloubky mě oslovující, je to realistický pohled do životů členů jedné rodiny, jejích priorit, zásad, pohledů, nenaplnění a schopností. Citlivá na dotek se snaží v pozitivním smyslu dívat na fakt, že v každém člověku dříme vnitřní síla, jen je potřeba ji nalézt. Lynn Shelton se snaží být co nejvíce indie, až to působí trochu jako "umělé indie", ale např. zvědavá kamera zkoumající detaily zcela obyčejných věcí, které denně bez povšimnutí míjíme, mě zaujala (praskliny v asfaltu aj.). Herecké obsazení dobré a funkční, jakýsi "poklus" Joshe Paise (jinak však výborného) trefně popsal uživatel sochoking a Ellen Page milá, avšak trochu na druhé koleji, což u ní začíná být v poslední době pravidlem - už to chce pořádnou roli jako sůl. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Na mě příliš jednotvárné, nudné bez jakéhokoliv motoru. Navíc celá ta věc s volnomyšlenkářstvím, je trochu uhozená za vlasy. Tedy, v tomto filmu. Spoustu věcí zde bylo tak na půl dokončených a to já nemám ráda. Bohužel ani E. Page nebyla zrovna výrazná postava, o kterou by se dalo opřít. ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Možná se v tomto filmu někdo vidí, potom má ovšem nějaký problém s psychikou a měl by vyhledat odbornou pomoc. Jinak je to návod pro lidi, co se nejsou schopni otevřít druhým, tak by si měli zobnout extázi a je to ... pokud by se chtěl někdo na film podívat a čekat nějaký zajímavý příběh, tak se na to vykašlete. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní, alternativní Hollywood - naprosto bez akce, takřka bez děje či napětí ale přesto plynule vypráví příběh běžného žití - kdy mnoho není dopovězeno, kdy jedoznačnost dává přednost opravdovosti, kdy magično je takříkajíc "za oponou". Indie chillout ze kterého ovšem chvilkami mrazí a nemá problem vás "vtáhnout". ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Božská Ellen Page hrá druhé husle vo filme, ktorý bol skutočne o ničom. Ako fanúšik indie filmov som bol i vďaka hereckému obsadeniu veľmi sklamaný. Bez iskry, bez gradácie, bez emócií, navyše ohromne zaspaté a rozťahané. Touchy Feely ma i skrz krátku stopáž a hŕstku úsmevných momentov nútil to celé vypnúť už po prvej polhodine. A to nie je dobre. ()

LordMalak 

všechny recenze uživatele

Od včerejška přemýšlím, jestli jsem ve filmu něco nepřehlédl, nějakou důležitou myšlenku o posunutí se v životě, ale na nic nemůžu přijít. Měl jsem co dělat, abych u filmu neusnul... ()

Reklama

Reklama