Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad hrobem hraje funusová kapela, v podzimní plískanici se sešlo jen několik lidí. Na trubku hraje Miloš a v duchu přemýšlí o smrti a o tom, jak se cítí sám. Blíží se padesátka a život mu protéká mezi prsty. Měl by něco udělat, takhle žít nemůže, opuštěný a zbytečný. Je podzim a na vlakové nádraží v malé obci přijíždí odpolední motoráček a z něj vystupují lidé vracející se z práce. Miloš je zde výpravčím a svou práci má rád. Vychází z kanceláře na perón a očima sleduje cestující. Jeho zrak spočine na půvabné Tereze, zdravotní sestřičce a jeho sousedce, která se mu líbí. Znovu ji potká na zábavě, kde se baví s kamarádkami. Kamarádi ho hecují, aby ji vyzval k tanci, ale Miloš v sobě nenajde odvahu. Tak dlouho se odhodlává, až mu nějaký „mladík“ řekne „uhni, dědku“. Je to prostě smolař… Spoluhráči z kapely se na to už nemohou dívat, a tak ho přihlásí do televizní soutěže Vánoční hvězda, aby mu pomohli Terezu získat. A opravdu mu soutěž lásku přinese, i když trochu jinak… (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak dvojčátka vystudujíce "scénáristiku" (tam ty uvozovky opravdu patří) v americe přinesla svoje velmi křehké vztahy rodinných pout do České televize. A já se nepřestávám divit, na co všechno jdou moje koncesionářské poplatky. Někdy je mi u televize fakt smutno ... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dvaadvacet hodnocení a tři komentáře ještě před koncem filmu? Děláte si srandu? ačkoli jeden z nich naráží na to samé. Film samotnej si snad ani komentář nezaslouží ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrná komedie, která nijak nenadchne a jen tak proklouzne kolem... Igor Bareš se díky svému smutnému kukuči dostal zase jednou roli lůzra, zde je to výpravčí kdesi v zapadákově. Co mne však nemile překvapilo ba až šokovalo bylo přehrávání Jana Hartla. O Ondřeji Malém raději ani nemluvě... Nevidět jeho skvělého estébáka v Poutech, zařadím si ho jako komparzistu, který dostal prostor říci pár slov na place... Při představě, že tohle všechno se platí z našich koncesionářských poplatků jdou na mně mrákoty. Víc než jednu vánoční hvězdu nedám. (a to jen že jsou ty vánoce) * ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokus o vánoční komedii sází spíš na televizní estrádu než na vlastní příběh. To se pak Bareš, Elsnerová, Jirásková a další můžou přetrhnout, ale nic zajímavého z toho stejně nevznikne. Kde není scénář, tam to nezachrání ani nádražácká uniforma (která stejně byla blbě). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Autorky Rodinných pout se dostaly do České televize. Hvězdička za pár vtipných hlášek Jiřiny Jiráskové. Jinak to je natahovaný nudný partnerský propletenec plný klišé. Vánoční atmosféra hooodně umělá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Andrejku Elsnerovou mám rád, je to hrozně milá a upřímná holka, ale tenhle film se moc nepovedl - postavy jsou spíše karikatury či postavičky bez hlubšího vhledu, bez nějaké psychologie, a celá ta historka, nezlobte se na mne, působí spíše jako speciální díl Ulice nebo Ordinace v růžovém. Tohle fakt režíroval ten, co režíroval Dům pro dva nebo Stavení? Taková jednoduchá milostná historka s povrchním náhledem na casting různých show hledání hvězd. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Pohodová, místy i vtipná vánoční povídka, která na televizní obrazovce rozhodně neurazí. # PS: A jak to obvykle u TV pořadů bývá, po 15minutách už 15 lidí film "vidělo" a "objektivně" hodnotilo odpadem nebo nejvyšším hodnocením... ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Co lezeš do televize, když nic neumíš ??" Čiré pokrytecké zlo plné bulvárních hesel za koncesionářské poplatky s nahatým otyloněm Novotným navrch.. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Televizní tvorba posledních let upadá a tohle je toho zářný případ. Překombinované, podivně roztomilé (ne v dobrém smyslu slova) a celé takové nemastné, neslané. Zřejmě hlavně scénář stojí zaprd, protože herci se snažili, seč jim síly stačily. Slabota. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jedna vedlejší postava zajímavější než druhá a každá z nich by si zasloužila pořádné rozvinutí vlastního příběhu. Takhle to bohužel působilo jako podivný slepenec, až jsem úplně zapoměla, jestli tu vůbec byla nějaká hlavní postava, protože jsem nevěděla na čí osud se mám vůbec zaměřit. Hodně to zachraňovala křehká paní Jirásková. Všichni ostatní tady vypadali jako parta pitomců. Za něco ještě stála ta paradie na Superstar a jí podobné show. Znuděná porota byla bezchybná. Jinak od tohoto vytvůru ruce raději pryč. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Děj byl sice docela roztříštěný a na konci jsem si říkal, jestli vůbec autorky chtěly takto film zakončit, každopádně, příběh byl celkem pěkně vypointovaný. Téměř co herecká postava, to významná či zajímavá osobnost, takže obsazení mě velmi mile překvapilo. Jeden z povedenějších televizních filmů, který mi trošku připomínal několik spojených Bakalářských příběhů. Rozhodně koukatelný filmík. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ano, mohlo to být daleko lepší, ale buďme rádi za to, co máme. Nejvtipnější na celém filmu bylo, když paní Jirásková převezla svého vychytralého synka pana Dulavu. Igor Bareš dostal opět roli starého mládence, který hledá nějaké hodné děvče, ale štěstí mu není nakloněno. 45% ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Jsem normalne docela fanousek nedelnich TV inscenaci, ale tohle bylo hodne laciny a mel jsem velke problemy vubec to dokoukat. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Film o pánech, co berou, co je. Aneb dobrý kokot si nevyberá. Neměl bych nic proti, akorát je fópá, když se z toho dělá romantika. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Takže: Předně jsem rád, že ČT stále točí původní a nové televizní filmy s oblíbenými herci a dává příležitost i zdánlivě "vyautovaným" režisérům, jako by mohl být pro některé třeba pan Zábranský. To hvězdné obsazení bylo možná až příliš hvězdné, troufnu si říci zbytečné. Například nechápu, proč tam byl Vladyka, který řekl pár vět a jen všude blbě postával. Scénářek s roztomilou zápletkou a s pointkou vypadal, jako kdyby tam něco chybělo. Působilo to na mne trochu nepravděpodobně, až útržkovitě. Ale zase to mělo spád a nenudilo to, byť nijak zvlášť vtipné mi to nepřišlo. Barešovi jsem toho prosťáčka moc nevěřil, byl to pro něj jistě protiúkol, který nedopadl moc dobře. Nevěřil jsem však i více postavám. Elsnerová a Jirásková tradičně velmi dobré, samozřejmě i pan Hartl. Střih někdy až moc uspěchaný. Mimořádně hezká hudba, tedy ten jeden ústřední motiv - zbytek laciná vata - Pavlíček polevuje a nemusí dokazovat, že je dobrý skladatel? Ale no tak! Zajímavý byl Ondřej Malý a vtipný, zvlášť v tom kostýmu, ale scénáristkám zřejmě hlavní motiv nestačil, proto z toho udělaly koktejlový pletenec. Atmosféra vánoc slabá, jakoby to vypadalo, že to ani původně na vánoce nemělo být, jen si to dramaturgie upravila pro potřeby ČT. A poslední věc: jak mohla hrát Babčáková sestru Elsnerové? Nevěřil jsem tomu. Škoda Simony na tak bezvýznamnou roli. Pro obyčejného TV diváka jistě vděčná záležitost, ale spíš mě přijde, jako by to nikdo nechtěl točit, tak to hodili Zábranskému.... ()

Reklama

Reklama